Nattkorv på Shell

Sådärja, en korv kl 24:00 på Shell kan väl inte vara fel. Eller faktiskt så åt jag inte någon korv, men det gjorde däremot Emil och Emil. Trevligt att träffa lite "oldies" sådär spontant, grejt. Nu är det dags att avsluta, helt enkelt. Nattinatt.

Ps. Peta prillan!

Verran and I..

Tanken var alltså massor med matteplugg i går kväll. Det slutade med lite plugg, en del musik och... Fotboll (Barcelona - Chelsea)! Jag ska inte uttala mig om matchen i sig, men rent spontant tyckte jag att den var ganska seg. Det mest spännande var väl när flera Barcaspelare skadade sig typ samtidigt och det var egentligen inte ens roligt. Näe -  ny match, ny chans en annan dag. 

Jag tog moppen till IKSU innan middagen för att svettas lite och kanske bättra på konditionen. Nu är det ju lite uteslutet att löpa som en tok eftersom benhinnorna inte vill som jag. De vill vila, jag vill löpa. Vi kanske kan mötas halvvägs? Tills vidare får benen vila, jag får ställa mig på en Crosstrainer eller lyfta lite skrot. Hoppas att de nya löpardojjerna fungerar bra nu, annars är det så fiffigt att man får lämna tillbaka dem inom 28 dagar. En grej som Adidas kör med - superbra!

Doften av bullar är nog den bästa jag vet - Hur härlig som helst. Så nu tar jag mig en bulle innan jag och mamma cyklar till MAXI och handlar lite. 
- På återseende, take care!




Blötdjur

Pyttsingen så blöt jag är nu, det droppar om jackan och byxorna skulle kunna vara direkt plockade från tvättmaskinen. Jag skulle kunna jämföra mig med en blöt katt, fy tusan vad det regnade. Tillbaka med solen - ja tack!


För övrigt så har jag en knepig axel. Den är nog sträckt efter ett rejält svingande på idrotten igår. Jag är mer eller mindre "stelopererad" och sov kanske inte som en prinsessa direkt i natt. (Dessutom var lampan på hela natten och lyste mitt i fejan.) Det tar på krafterna att gå och ha småont, eller ont hela tiden. I alla fall jag blir rätt grinig. 
Nu ska jag satsa på matteplugg - innan, under och efter maten! 

Tjingeling!

26 April 2009

Nu sitter jag på balkongen, visserligen skuggas solen av ett träd. Det är ändå fantastiskt härligt, luften är lagom sval och jag behöver inte ta på mig en kofta - inte ens nära! Det kan knappt bli bättre. 



Jag kom ganska nyss hem från jobbet, jag förstår att ingen gick och tog en fika när det är så här skönt i solen. Då ska man satsa på glass tycker jag! Vi hade det hur som helst väldigt lugnt på NK och tiden gick konstigt nog snabbt, plötsligt så fick jag sluta. Det var ingen hemma när jag kom, de är väl ute och ränner någonstans.  Samlingstiden idag är: Norra Obbolavägen, kl 18:00. Tills dess är det fri lek.. 

I natt sov Lisa hos mig efter att vi kom hem från någon slags "skräck-movie-night" hos Jacke. Tanken var väl att plöja igenom ett gäng Star Wars men enligt Verran o Co var det inte riktigt rätt att se de nya versionerna först. I stället klämde vi ner många fler än soffan var tänkt för och plågade oss genom "The ring" och "Rec" (Som för övrigt var på spanska). Alltså, jag är helt hopplös när det gäller skräckfilmer. På tre år har jag inte sett så många skräckisar som vi såg igår, det var ju bara två! Nu har jag verkligen fått en överdos och ser nästan fram emot att bänka mig framför en riktigt suttegullig, fånigt lycklig och nästan löjlig kärlekskomedi med skådespelare som Julia Robert och Hugh Grant...

Jag vann verkligen på sällskapslottot i helgen.. I fredags var det skola och där träffar man ju så klart en hel drös med olika polare. Vi passade på att njuta av solen nere på campus och spelade lite spontanfotboll. Fredagkvällen spenderades med AnnaSara och Lisa på Station medan vi avnjöt varsin morotskaka och kaffe/vatten. Fredagsnatten var jag på stallet med min ridgrupp, och Emma. Vi stack nämligen i väg till V75 för att vara lite underhållning innan alla travlopp började. Jag höll mig på marken den här gången. Till slut var det lördagskvällen som innehöll Lisa och ett gäng Minervatyper. 

Nu börjar det bli hög tid att dra mig till faderns våning. Take care!

why georgia?

Läget just nu ser ut som följande: 
Det finns ingen inspiration till att skriva. Jag vill inte sitta och tvinga fram något när jag ska skriva här, då ska det komma av sig själv. Så i kväll blir det inte mer än så här. 

Låttips: John Mayer - Why Georgia

SOV GOTT!


Popkonst

      
    
 

I morse på bussen började jag läsa Liza Marklunds bok "Gömda". För en dryg timme sen läste jag klart den. Jag är trött, har ont i huvudet och mår bra. Okej, bra alltså! Så småningom har jag tänkt hinna med lite matteräknande. Eller, "hinna med" är fel uttryck, för jag hinner utan problem. "Hitta motivation" är ett mer korrekt uttryck. Lägg märke till min syster på den största bilden - ehe... Döläcker! 

Det får vara allt för denna, ytliga gång! 

A bad habit of mine

Natten är ung - det är så man brukar säga, inte sant? Tyvärr spelar det ingen roll hur ung eller gammal den är, jag borde ändå ligga och snarka som min bror vid det här laget. Faktiskt så är jag på god väg att tippa huvudet på tangenterna och somna, här och nu. En allt för vanlig situation nu för tiden.

Tanken med inlägget var att nämna "the thing of the helg" - Ole Borud i Piteå, Bergsviken. Så ofantligt trevligt det var, jag kunde inte så still, right Annsi? Nu är jag för seg i fingrar och hjärna för att beskriva det mer ingående, om det ens går att beskriva hur bra han var. Det som saknades var Lisa, och Helena. De kunde inte vara med på grund av buggtävling, som Lisa för övrigt vann, och en grym förkylning som drabbade Helena. Too bad for you. 

Well, well, well - Sleep tight. 

Licens to Kill

Vad i hela glödheta är jag vaken för? Jo, jag har haft en dundertrevlig kväll med Frida och Anna som just ebbade ut. Jag var tvungen att slänga mig isäng, även om jag inte är speciellt trött. Men jobbar man så jobbar man och jag börjar dessutom alldeles för tidigt med tanke på när jag kommer somna! 

Jag, Frida och Anna bakade "Choklad&Hallon Scones" som blev - Helt OK. Sen spelade vi några omgånger "Buzz", en där även mamma hakade på. Självklart blev det tid för "Singstar" och senare en vampyrfilm som heter Van Helsing. Den utnämnde snyggingen i filmen var Hugh Jackman. Toppklass!

  

Sussigott!

Ps. dipp är tipp (topp)! 

För det är ellen, i vildaste...

FJÄLLEN!

  
         


Nu har jag tagit mig hem från kära, lilla Klimpfjäll. Jag tänker inte nöta ut tangenterna med att berätta vad vi har gjort precis varje dag. Överlag har vi solat, åkt fantastisk skidåkning, ätit, läst, spelat ruter sju och haft det "för underbart gudomligt". I morse klev Lisa, AnnaSara och jag upp tidigt för att sätta oss på bussen som skulle ta oss hem till Umeå. Den avgick 06.40 från affären i Klimpfjäll. Jag sov stenhårt till Vilhelmina där vi skulle byta buss. Sen har vi skumpat fram många mil tills vi äntligen, 14.00 gled in på Umeå busstation. Mor min plockade upp mig och vi åkte hem till Tjärhovsgatan där mormor var på besök med Ville och vi fikade gott. Signe hade bakat "Amerikanska muffinsar", smarrigt.

Förvånande nog har jag alltså hunnit med att vakna i fjällen, tagit mig hem och varit i stallet på kvällen - Allt på en dag, fantastiskt trevligt. Nästa vecka, på lördag blir det stor-fiasko på V75 när min ridgrupp (inklusive jag själv) ska stå för någon slags uppvisning eller "underhållning" innan loppen börjar. Jag är vansinnigt nervös redan nu, publiken kommer inte bestå av släkt och vänner. Utan en hel hög (närmare 5000 har jag hört) främmande hästmänniskor. Chansen att någon ska peka ut mig som något slags svart får är väl kanske inte så stor - men folk har ändå förväntningar och tror att vi fixar det här. Jag vill bara inte göra någon besviken, jag vill inte göra fel - Fiasko. Så håll en tumme om en dryg vecka!

I morgon ska jag umgås med Frida och Anna om allt går i lås. På kvällen kommer även Helena hem till Umeå och bor hos oss. Vi funderar starkt på att ställa till med en redig Actionkväll. Film och mys, det är trots allt lov. På lördag blir det däremot ingen rast och ingen ro. Dagen startar 8.00 med jobb på NK. Där slutar jag 16.00 och sen bär det av mot Bergsviken, Piteå för att lyssna på skön musik och titta in till Farmor och Farfar (det var skrämmande längesen nu).

Tack för en dunderhärlig lång-weedend i Klipmfjäll. Ta't coolt, tills vidare!

Svårt att hålla uppe

Ögonen faller igen titt som tätt och ändå envisas jag med att skriva några rader. Nu är det äntligen lov - vad snabbt tiden går - och i morgon åker jag, tillsammans med Lisa och AnnaSara till Klimpfjäll. Så den här kvällen har varit kaos-artad. Ingen förälder hemma som styr upp packandet vilket betyder att det har tagit ca 5 timmar att få ihop 3 väskor. Allt är inte nedpackat än, det är... skrämmande! 

Jag hoppas på någon solglimt i alla fall medan vi är i fjällen och en del fräknar. "Time will tell..." - Hare toppen!!

PS. Hör av er till min SonyEricsson s500i!

I'm no superman

Nu räknas timmarna till lovet! Sören svamlar omkring som vanligt, man gör det bra om man hänger med! 



Tjingeling!

Rätt ska vara rätt - 2

ANNSI om Rätt ska vara rätt:
Ett extra tillägg bara: Upplevelsen av att tid och rum inte existerar är väldigt individuellt. Därför MÅSTE känslan inte nödvändigtvis infinna sig just när du lyssnar på musik. Vissa kan uppleva känslan när de tex. utövar yoga. Flow är av innebörden "tid och rum existerar inte", när den infinner sig dock, kan variera även om musik är en situation då kanske de flesta upplever detta.

(Nu kastar vi professor Persson och drar till Kefalonia! Förlåt för det ovan skrivna... puss!)


Kefalonia

Tisdagar är alltid lite skruvade. Man vaknar tidigt, åker hemifrån och är hemma lika snabbt utan att man fattar vad som hänt. Vad ska jag hitta på nu då? Flera timmar fria som jag kan fylla med nyttiga, eller roliga saker. Men vad gör jag - sitter på en stol, rakt upp och ner utan att ta mig för någonting. Jag kanske tar mig en cykelrunda, vart ska jag cykla då? Ingen aning! Tid är mest jobbigt. Man är aldrig nöjd - antingen finns det för mycket, eller så räcker den inte till. För att återgå till tisdagar, när jag blir ledig så här tidigt vill jag inte sitta/cykla/vara själv. Jag vill ha sällskap på något vis, men allt sällskap är i skolan eller på andra ställen. Måste jag kanske ta mig till dem? Det kanske är dit jag ska cykla? Frågan är då också vilken skola jag ska söka mig till, det finns trevligt folk på de flesta skolorna!

I alla fall - ryck upp mig och gör något. jag ska inte sitta här som en sävk potatis flera timmar i sträck nu. Nej, nu ska det hända grejer där Ellen befinner sig. Var beredda, typ!

Mitt nya drömställe på jorden. Ta mig dit!  (Bilden är från fritidsresor.se)

Tjingeling!

Rätt ska vara rätt

Jag har lärt mig ett nytt ord: Flow...

Flow är när man lyssnar på musik - hjärtat slår i trummornas takt och tårna viftar med samma intensitet som fingrarna på den som spelar gitarrsolot... Ja, man rycks med av musiken helt enkelt. Det här förklarade min kära vän AnnaSara för mig för när jag försökte förklara i ett inlägg hur musiken liksom gick in i hela mig. Så, nu vet vi vad det kallas!



Simma lugnt! 

Jorden

Du tror du äger jorden som du står på
Att allt blir ditt där du har gått i hamn
Men berg och träd, ja allt som finns omkring dig
Har ett liv, har en ande, har ett namn

Har du hört en varg som ylar under månens ljus
En vildkatt blir en stjärnbild mot din kind
Kan du sjunga högt med bergens alla röster
Kan du måla allt med färger i en vind
Kan du måla allt med färger i en vind

Hur högt orkar trädet att nå?
Om du fäller det, vem kan svara då?

Och du hör nog aldrig vargen
Under månens ljus
För vilken färg vi än har på vår kind
Måste sjunga högt med bergens alla röster
Måste måla allt med färger i en vind
Du kan äga jorden här
Den får liv först när du lär dig att se
Att det finns färger
I en vind




Vad hände med människans i kombo med naturen? Det är så mycket vi har förlorat, och jag tycker det är.. mja. Pocahontas värld var den verkliga en gång i tiden, och var den inte lite bärttre, lite hållbarare? Jag vill  nog faktiskt kunna "sjunga högt med bergens alla röster" och "måla allt med färger i en vind" - kanske i nästa värld?





Min vän



Av någon underlig anledning har Anna numera blivit "Mufasa"...
Känns tryggt att ha en sådan modig och stark vän!

I'm walking away, and i'm coming back!

  

I kväll känner jag mig seg som kola, i kroppen och i hjärnan. Det suger som fast varenda gång jag försöker aktivera någon kroppsdel eller tänka ordentligt. Snacka om att man kan göra en hel-omvändning! I morse var jag utvilad och nästan sprallig när jag tillslut gav mig iväg till skolan. Bra, hög musik i öronen och det kändes som om jag kunde flyga. Musiken rörde varje liten bit av mig. Det är precis det jag älskar med musik, den kan liksom, nu och då, fylla hela mig och bära iväg mig med en otroligt lycklig känsla. Jag beundrar varenda människa som är berikade med förmågan att skapa musik som når in i själen, som kan ändra sättet att se på olika situationer, musik som talar till människor på olika vis helt enkelt. Det är en gåva som ska vårdas. 

I helgen ska jag jobba på lördag, NK kallar! När jag slutar, kl 17:00 har jag en timme på mig att förvandlas till en partypingla och glida iväg till Stöcke för 50+50 års partyt. Det hela kan bli stressigt, men jag är tidsoptimist så jag tror det där kommer gå bra. Det var alltså lördagen, söndagen är en gnutta  ännu oplanerad men jag är öppen för förslag! Nu däremot ska jag se om jag kan klottra ner ytterligare en mening på min novell innan jag ser klart Pocahontas. Jag vet att jag är en obotlig mjukis, men Disney är bara för bra för att inte gilla. 

Så med James Morrison i lurarna och kroppen säger jag: Adjökens!

Ps. Bilden på fisken (en guppy, för att vara exakt) är bara för att jag har ett extremt dåligt minne för tillfället, jag fattar inte vad som har hänt! Så vill ni kalla mig för något annat än Ellen fungerar "guppy" utmärkt...

RSS 2.0