Ny bloggadress!

 
Hej, alla ni tappra blggläsare! 
 
Nu har jag startat om på nytt med en ny adress och där kan ni läsa om slutet av hela "tandresan" om så önskas, i övrigt kommer det som vanligt bli lite vardagsinblickar och förhoppningsvis en hel del härliga uppdateringar när jag är ute och reser i höst. 
 
Välkommen att hänga på, ni hittar mig på http://eabergstrom.wordpress.com/ från och med nu. Men jag låter den här sidan finnas kvar. För nostalgins skull!
 

Tjingeling!

5 månader efter operationen.

Tänka sig, nu (eller för att vara exakt, imorgon) har det runnit förbi 5 månader, 20 veckor, 140 dagar, 3360 timmar och en massa minuter och sekunder sen jag opererades. Känns som en evighet sen, även om det känns alldeles nyss. Tiden är en lustig grej!
 
 
Känns som jag har klippkort hos tandläkarna på 4e våningen uppe på NUS. Vi har nästan blivit kompisar vid det här laget och det känns lite tåkigt och väldigt konstigt att när det här är klart inte träffa teamet med jämna mellanrum. Jag var där senast i tisdags och fick en glugg bedömd eftersom de tidigare sagt att de vill ha bort alla gluggar och få en bra ihoppassning av tänderna innan skrotet åker ut. Så jag tyckte det var lite underligt att gluggen kommit tillbaka när jag använder gummibanden de gett mig. Fick det förklarat för mig att det kommer måsta vara en liten glugg mellan två tänder i underkäken för att få en så bra ihoppassning som möjligt när det hela är klart. Detta beror dels på att jag har en tand mindre än normalt i underkäken eftersom de dragit ut en av de små framtänderna, men också för att två tänder i överkäken som sitter på samma plats, men höger och vänster sida, är olika breda vilket gör att det måste bli en liten förskjutning mellan tänderna i underkäken på höger sida för att kompensera för detta. Dock kunde jag få "välja" lite var gluggen skulle vara och flytta den "ett steg" fram eller bak i munnen, såklart vill jag har alla typer av gluggar så osynliga som möjligt så de fick börja flytta gluggen mer bakåt i munnen. Sen är det där så litet så det är inget som skulle synas. Speciellt inte som det är i underkäken, den tandraden visar man så sällan om man inte har för avsikt att göra det.
 
Så nu är det väl hög tid att börja nedräkningen inför befrielsen från rälsen? Idag är det 18 härliga dagar kvar. Heja, heja, heja..
 
Ha en skön lördagskväll, tjingeling!

1 april 2013

Håll tillgogo med den mobilbild, kameran tar för lång tid att fippla med!
 
En månads intervaller verkar bli standard här, kanske vad som är rimligt att hinna med när man både jobbar heltid och pluggar matte fullt på distans i knappa två månader.
 
Nu undrar ni säkert vad som hände med rälsen och varför jag inte gett ifrån mig ett jätte-tjihoo ännu. Jag hade som väntat hoppats lite, lite för mycket förra gången när det var sagt 21 mars. Kanske var jag lite slarvig med gummibanden där sista dagarna eller så var min tandläkare slravig när hon gjorde bedömningen. Det lönar sig att vara noga med gummibanden om man vill att det ska gå undan. Hur som helst fick jag ändå komma tillbaka den 21 mars och fästa bågarna som nu sitter på insidan av framtänderna. De ska sitta där i upp emot fem år för att tänderna inte ska sprätta tillbaka och bli snea och vinda som från början.
 
Fick också ett nytt datum för borttagningen av alltihop, 24 april är mitt nya lyckodatum! Om det nu inte blir något tjafs innan det. Tycker mig se att gluggarna som de ville ha bort med hjälp av gummibanden kommit tillbaka fast jag är noga med att ha de där förbaskade snoddarna i munnen jämt (de är inte så farliga som jag får dem att låta). Känner också av käkleden nu på ett sätt som jag inte gjort förut. Det hugger liksom till emellanåt när jag tuggar/sväljer/gäspar. Om jag inte skulle varit kapad i leden skulle jag förmodligen inte bry mig speciellt mycket om det. Men funderar på om man ska ta det säkra före det osäkra och slå en signal till både kirurg och tandreglerare det första jag gör imorgonbitti.
 
Skönt att våren börjat titta fram nu, finns inget bättre än att vakna av vårsolen som lyser rakt i ögonen istället för den lite lätt uttjatade väckaren på telefonen (som i och för sig ändå måste ställas, men inte behöver ringa lika länge).
 
ps. Det här inlägget är inget aprilskämt, alldeles för seriösa saker att skämta om.. Hehe!

RSS 2.0