Tonight's the night!

Ikväll smäller det, lördag den 28 november är det dags för de få, utvalda härligheterna att SUIT UP och dyka upp hemma hos mig för en kväll full av trevligheter, god mat och smygplanering av eventuella utlandresor till höst. Can't wait!


Ikväll däremot har jag, pappa och amos haft en mysig "grabbkväll" med James Bond och Nisse Hults Historiska Snedsteg. Dessutom beställde amos chips, dip och cola så vi dippade både krispiga potatisar, morötter och gurka. Det var längesen jag dippade grönt, och det är TOTALT underskattat. Nu måste jag stänga ner och dränka min mungipa i bakteriedödande medel så att mitt köttsår inte utvecklar sig till ett köttätande gap!

TJINGELING!

oj, var ska jag börja?

- jag har lacktights på mig
- jag vill ha ett par skor som man omöjligt kan gå i
- jag köpte en skjorttunika på mq, mums
- jag blev sminkad på make up store, yeay
- jag har inget riktigt plugg


bild1: annas sko. bild2: "fridas" sko.

"mina" skor till vänster - wow, raffigt!

så, idag blev det en mjukstart i skolan för min del. jag hoppade över steppasset på iksu kl 8.30 imorse och kom direkt till engelskan direkt. där fick vi göra stafettberättelser två ovh två, gustaf var tokig och det blev otroligt roligt! sen är det en grej som jag skulle vilja påpeka: DNA är superkrångligt!

blev en hel del rännande på stan efteråt och jag ville bara spendera, spendera, spendera. illa med take på att det blir december nu och då är det bara utgifter för hela slanten. och dessutom tickar summan på sparkontot åt fel håll. i alla fall spenderade jag lite idag och nu gäller det att hålla i slantarna så att inget onödigt slipper undan. näst på utgiftslistan: mat och juleklappar.

TJINGELING!

ps. gardasilspruta nr 2 imorgon. åh, det är läckert med sprutor!

Det blir inte som man tänk alltid.


(har inget med något att göra, men denna hittade jag på en av personaltoaletterna på skolan. fint med konst på toaletterna, inte sant?)

Nej, precis. Idag är ett utmärkt exempel på att en högre makt har ett finger med i spelet vissa dagar.. Det är alltså måndag idag vilket betyder att skolveckan dragit igång. Men betyder det att Ellen stigit upp och varit i skolan? Nej så klart inte. Helt ärligt ska jag säga att jag för en gångs skull var riktigt kluven igår när jag skulle ställa väckarklockan inför måndagsmorgon. "Skippa skolan, sova och blir frisk någon gång men då missa en föreläsning om förintelsen av en överlevare" vs. "Stiga upp i tid, vara sjuk lite längre men få lyssna på en intressant föreläsning som jag verkligen vara med på".

Jag ställde klockan så att jag skulle hinna i tid till föreläsningen och somnade gott med mr. Mayer i öronen.
Som alltid är det lite trögt på morgonen men jag klickade klockan på snooze och drömde dunder-märkligt om min familj och stenåldern och något hus som skulle målas om och sen skulle jag kläs ut till emil i lönneberga. Ingen logik alls, precis som det brukar vara med drömmar. Slog dock upp ögonen med en inte allt för ovanlig känsla av att ha försovit mig. Min mobil visade 07:28 - sent men fortfarande inte omöjligt att hinna. Så jag släntrade in i köket och blev stående och stirrade på klockan som där var 12.34 - Hur i hela...? Köket såg lite ut som kaos och Amos säng var tom. Måste säga att min hjärna inte fick ihop det fast än det var rätt uppenbart att klockan var mycket mer än vad jag trott, Amos var redan i skolan och jag hade missat hela föreläsningen och lunchen på det. Hur kan man gå från att kliva upp kl 07:00 till att sedan vakna 5 timmar senare? Bajs, vad dumt.

Någon ville helt enkelt inte att jag skulle kliva upp i morse. Så här sitter jag nu, nyvaken och hungrig. Kanske det är dags för frukost? Eller kanske snarare lunch? Frunch?
TJINGELING!

Hallon-Persika

jag är en smygpessimist. det var vad vi kom fram till idag när vi gick till kemin för att labba lite och leka med brännare. jag har en specialitet - klaga! det är så mycket lättare att se vad man tycker är jobbigt och drygt än att faktiskt uppmärksamma de bra grejerna. men så är det, någon gång ska jag bjuda på citat från våran lilla egna bibel här hemma: Lilla pessimistboken.



Bild 1: gustaf laddad för en (eller flera) omgång 5 i rad mot mårten. läckert!
Bild 2: sebbe hade läskigt blå händer idag när vi fick springa ut från skolan då brandlarmet gick. (det var bara övning). det gick helt ärligt att "skriva" på hans tokiga händer!

Nu kom anna förbi. innan hon dök upp har jag haft en ordentlig hemmakväll med kladdkaka, saft och smågodis. försöker kurera mig så bra som möjligt, det blir sovmorgon imorgon, inget jobb faktiskt. tyvärr!

TJINGELING!

Just my luck.

Det är en regnig dag och hostan från igår hänger kvar. Idag har kroppen kapitulerat dessutom. Huvudet gör ont, alla kroppens muskler protesterar, hostan gör ont i bröstet och varje lilla ansträngande rörelse gör mig överhettad. Mums, en förkylning så här i november är precis vad jag ville ha. Som om det inte räckte med att känna sig pissig på en buss gonom stan hoppade det också på 10 (det är ingen överdrift) ungar på bussen. Och var hamnade dom om inte - på alla säten runt om mig. MUMS! Nej huu, jag orkar inte med det med.

Nu kör Sören igång med biologin och jag ska antekna och förstå något. (borde vara hemma och sova)
TJINGELING.

Nordsjön

Jag kan återigen konstatera att (som alla andra år) jag inte är ett vattendjur. Har aldrig varit ett och kommer nog aldrig att bli det heller. Idag svalde jag halva bassängen i ett försök att rädda dockan som låg nere på botten. Nej, det är verkligen inte min grej, även om jag gillar att blöta ner mig ibland. Min plötsliga hosta blev inte heller bättre av den lilla (läs: gigantiska) kallsupen och jag har hostat lite jobbigt under eftermiddagen. Dessutom har hela kroppen gjort ont och bara varit seg, huvudet tugnt - Himmel vad jag klagar!

Nu är det trots diverse åkommor och ömma muskler snart dags för avgång till stallet. När jag kommer hem väntar lite kemi på mig. Inget att elda upp sig över faktiskt. I går fick vi fylla i en enkät om stress bland elever. Wow, vilken gej alltså.. jag ahr aldrig skrivit så bra och så utförligt på någon enkät i hela mitt liv. Exempel på fråga:
- Vad är stress?
svar: det är när man känner att dygnet borde vara utökat med 12 timmar för att man ens ska hinna med sig själv.
- har du sömnproblem?
svar: nej! eller.. jag hinner aldrig till sängen innan det är dags att kliva upp. är det ett sömnproblem?

TJINGELING..

ps.
skolkatalogen hade visst dykt upp här hemma. härligt!

Fader, jag har syndat..

- Jag har ljugit. Igår skrev jag till Ylva som nu har börjat på Minerva att vi kommer se varandra flera gånger om dagen eftersom att skolan är liten och man går om varandra hela tiden. Men det är inte sant. Det insåg jag idag när mr. Henell dök upp på busshållplatsen. Det var år och dar (åtminstone månader) sedan jag sprang förbi honom i korridoren och bytte något ord om det fina vädret.. Hur som helst, min poäng är att man faktiskt kan "tappa bort" personer även på en liten skola.


Ikväll har jag varit på dans- och musiktreornas projekt där det bjöds på en hel del kyrkrock! Haha, skämt å sido. Det var stört trevligt att kolla/lyssna på människor som kan. Det liksom bara spritter i kroppen på mig och så insåg jag en till grej - jag MÅSTE lära mig busvissla!

Mitt huvud är så inte alls glatt på mig. Jag ska hoppa rakt isäng - NU.
TJINGELING..

DASE (för tredje gången ikväll)

Jag har egentligen inget att skriva som är "dasigt" men jag kan absolut inte bryta dase-trenden i rubrikerna?

Hur som helst, vad jag egentligen skulle skriva och skryta om:
Jag har fixat heelt själv och "designat" om på bloggen. Numera kan ni kalla mig Fixar-ellen, tack!
- Man kan klicka på rubriken för att komma till kommentarssidan. (Pik: kommentera folks)
- En del rubriker i menyn och i slutet av inläggen har fått andra namn.
- Några bloggar och hemsidor som är i princip lika awesome som fixar-ellen har länkats längst ner i menyn.
- Textsnittet är annorlunda.
- Rutan med text har breddats och det är längre mellan raderna i inläggen.


Är det inte toppen hur jag lyckas ibland under de sena kvällstimmarna? I'm hot tonight.. (Drastisk förändring från snigelmormorn tidigare..)
TJINGELING!

ps.
är det bara i mammas dator som ingen av de här forändringarna syns? (förutom breddningen som blir fucked up på den datorn.)

Fiikusdase!

- och var i hela stan har jag min enda läxa för kvällen om inte.. PÅ SKOLAN!?


typ såhär munter känner jag mig. och minst lika snygg också, för den delen.

nehepp, men då var det lika bra att gå och lägga sig kanske. för det finns ju inget att göra uppe när spanskan inte är möjlig att gräva ned sig i?
tidigare ikväll: jag och signe dök in hos våra kusiner på böle så fort vi hörde att det fanns en tårta som bara väntade på att bli uppslukad av oss. ett gott skratt förlänger livet, har jag hört, så då kanske jag får leva någon minut längre efter en timma hos kusin vitamin.

TJINGELING, jag har spårat nu alltså. ni får på riktigt verkligen inte förvänta er något vettigt härifrån på ett tag. jag menar: kolla bara på bilden? (vad hände med, ellen?) haha...

NOVEMBEEEERR dase!

skittrist väder idag. (och alla andra dagar)
kanske en tripp ner på stan livar upp? (även om jag inte har råd att mer än kolla på diverse grejer, men man kanske kan träffa någon awesome dude!?)

fy skrutt vad jag var trött idag. och jag var inte ensam. alla gäspade vid maten och max tog en eeevighet på sig att tugga maten. det blev lite jobbigt för gurra att sitta still så länge så jag skickade honom att hämta kaffe till mig.
TJINGELING.

ps.
vi fick skriva om hur vi trodde helvettet såg ut. perfekt på en seg tisdag!

ONLY

 

Ikväll luktar jag vanilj och har en supermysig nyköpt flanellhistoria på mig från ONLY. Åh, jag är kär i hela alltet ikväll. MUMS så härligt. Senare ska jag dessutom brassa iväg mot sörmjöle för att hänga med ett skönt gäng. Gör er själva en tjänst och föreställ er: en tjej med ostyrigt mörkt hår, hon luktar varmt av vanilj och har krypt in i den mjukaste skjortan på jorden.


Med det i tanken så ska ni nog se att kvällen blir härlig!

Själv njuter jag i varje fall av fulla drag


TJINGELING!


dumma dygnsrytm

jag vet knappt var jag ska börja, eller sluta. eller om jag ens orkar skriva alls. men jag har tänkt att jag ska skriva, både igår och tidigare ikväll så det kanske är bäst att bara köra..?

igår, torsdag:
jag blev fotad till tusen hos tandläkaren igår. både massor med röntgenbilder men också vanliga bilder tagna med systemkamera. ingen blev väl direkt någon höjdare men antar att de på någotvis är nodvädiga. eller, det var rätt supercoolt att se röntgenbilderna på mitt hela huvud. uppenbarligen finns det något däri och jag har enligt tandsköterskan "gulliga" tänder. jag förstår inte hur en tang med krokiga rötter kan vara gulliga/söta men fine, det kan jag nog lära mig leva med..


idag, fredag (den 13):

egentligen är jag inte skrockfull men inte har jag haft vidare superflyt idag.. när jag skulle hoppa på cykeln och trampa till skolan hade den under natten tappat all luft i däcket. när jag sedan skulle hoppa på bussen så missade jag den och fick gå inte till stan för att pricka av en annan. det slutade med att jag hann vara med på ca 30 min av en 70 minuters lektion. PERFEKT start! när jag sedan skulle hem från skolan missade jag även den bussen med ca 10 meter, såklart.
jag hade under dagen laddat upp för en kväll i biomörkret där besökarna får se hur världen går under - 2012. men biljetterna blev slutsålda och på någon vänster hamnade jag och krille på "ZOMBIELAND".. eh! (inte min typ av film, men inte värre än att man kan sitta i salongen och tugga popcorn.) den var som en blandning av "I'm legend" och "Die hard"-filmerna utan en egentlig handling och utan den läckre will smith. helt i en klass för sig.. på vägen till bion blev vi omcyklade av sebbe och gurra innan de stannade till för att sedan göra oss sällskap till bion, mycket trevligt!



=

nu är jag trötter och ska slumra så att jag orkar upp imorgon och träffa hyllan på stan. frågan är om jag ska ta med mig plånkan imorgon eller om jag lämnar den hemma så att jag inte KAN köpa något, även om jag vill. jag menar: testa är ju gratis, varför inte nöja sig med det och spara pengarna till något roligare?

TJINGELING!

ps. jag tyckte jag hörde ett underligt ljud komma från någonstans i närheten, pistolskott? hm, vi ser väl på nyheterna imorgon.

Stora tack till:

Pappa som lagat min cykels punktering! DU ÄR BÄST FADER!!


Denna händige karl fixade inte bara min cykel utan också min mammas och mina syskons, toppen!

What a beautiful morning in my life..


THING UNO
idag:
Ursprungligen skulle jag upp vid halv 10 för att hinna duscha och äta i lugn och ro innan kemiprovet kl 12:15. Jag tvivlar inte på att väckaren ringde men jag tvivlar på min hörsel för jag vaknade inte i varje fall. Jag har för mig att jag tittade på klockan vid strax efter 11 och tänkte att "nu bör jag stiga upp" men somnade garanterat om för nästa gång jag vaknade hade jag värsta panik-känslan i kroppen och kände mig döstressad när jag letade efter telefonen för att kolla vad klockan var.. KVART I TOLV!
Saker jag inte hann göra som jag hade tänkt hinna:
- Duscha.
- Tänka på vad jag satte på mig.
- Äta en lugn frukost.
- Fixa det mosiga ansiktet med röda märken från lakanet.
- Kolla igenom kemin.
Saker som jag hann göra:
- Sätta glasögon på näsan.
- Borsta gaddarna.
- Raffa med penna, sudd och formelsamling (och ett äpple till frukost/lunch)

En lite rolig grej: När jag skulle resa mig upp ur sängen var det som om jag inte kom NÅGONSTANS hur mycket jag än försökte. Min ena arm bara hängde som en shlappsig dase vid min sida och jag kunde verkligen INTE röra den, på några villkor. Hur jag än försökte bara vifta på den så hängde den bara där, tog INGA kommandon. Perfekt...
Hoppade på cykeln 12:01 och cyklade som ett psyk till östra paviljongerna.  12:14 trillade en andfådd och svettig jag in i precis rättan tid när skrivvakten var på väg att stänga salen...

THING DOS idag:
Dags för hemgång, cykeln rullar fint och Max är en vänlig själ som följer med mig på hemvägen. Det var i och för sig svinkallt men vi försökte sätta tankarna på annat håll: kakor, oboy, varma bullar och film som väntade hemma.
När vi kommit ner från svingen känner jag ett visst oflyt i min cykels "glid".. När jag tittar bak på hjulet ser jag problemet - PUNKA. När jag stannar hörs ett svagt pysande men Max försäkrade mig om att man kan nog cykla lite fastän det är 0% luft i däcket. Det blev skitslirigt att cykla på endast fälgen så vi höll en hastighet på typ 3 m/h. Efter ett tag började bakhjulet ge ifrån sit ett taktfast klonkande ljud. Det blev droppen som fick bägaren att rinna, där hoppade jag av och började gå på sidan av med förargade steg och morrade lite, dels för mig själv men också så att förbicyklande kunde höra mitt missnöje. Vad är en cykel bra för om man inta kan cykla på den? Tur då att Max var med och tog tankarna från den dumma cykeln genom att börja diskutera våran klass och framtida mål. Två bra samtalsämnen som man aldrig kan prata för mycket om. GR8!! (ordförklaring för mor&far: det uttalas grejt, och har samma betydelse som engelskans "great"..)

Ps.
Jag var helnöjd när jag kunde retas med Max och njuta av att ha mitt utv.samtal kl 12:15 imorgon medan han hade sitt på morgonen. Det tråkiga var att två sekunder senare kom jag på: tandläkaren kl 8 och 9 imorgon för min del. Haha, så himla typiskt!

Så nu vet ni vad Anna tyckte var så underbart kul att hon skrattgrät när jag berättade om detta för henne tidigare idag..


..
TJINGELING från lilla mig

Handens fem fingrar.


Jag tvivlar starkt på att jag kommer någonsin skaffa ett barn. Vi klickar liksom inte, inte alls. Jag tror inte jag har känt mig bekväm med en enda unge typ någonsin. Det har alltid varit mer eller mindre jobbigt att bli lämnad med en människa under 8 år för att sen förväntas ta hand om och sysselsätta den. Förut tänkte jag att det var mig det var fel på, att det nog förmodligen bara var jag som var ovan. Jag har tänkt om, med 18 yngre kusiner kan det bara inte bero på att jag är ovan med barn? Nej, problemet sitter inte helt i mig. Jag ska vackert erkänna att jag inte kanske anstränger mig speciellt mycket för att vi ska komma överrens, jag och barnen. Men jag tror inte barn gillar mig heller speciellt mycket.
Idag på jobbet till exempel:
En pappa kom in med sitt barn. Först tyckte jag det kändes lite jobbigt men så tänkte jag om (det händer nu och då att jag liksom verkligen försöker gilla de små) och kollade en andra gång på barnet. Det var kanske 1 år, mörkt och tjockt hår, sneda kinesögon med långa ögonfransar, en moccafärgad hy, rosiga kinder och knubbiga små fingrar och plutiga läppar som sög på någon del av klädesplagget (redan där, med dregglet började det gå fel). Ungen var rent ut sagt gullig!!! Jag tog beställningen av pappan och försökte mig sedan på ett försynt "hej" till bäbisen. Ni vet - gullig, ljus, fånig röst och med ett leende på läpparna. Barnet i fråga reagerade med att fästa på blicken och stirra på mig med uppspärrade ögon. Eh.. okej? Vad ska JAG göra nu, snart börjar barnet gråta! Bäst att ta nästa kund...

Men det är det här jag menar, de blir nästan alltid rädda för mig när jag ändå försöker gilla dem. Näe, inga barn åt mig säger jag bara! De är alldeles för komplicerade!

så kort och gott. det dröjer nog läänge innan det här kommer vara jag:
(dels beroende på att det är en man på bilden.. eh!)


TJINGELING!

LÅT MIG


låt mig få vara en trotsig tonåring
jag kommer att bli vuxen

låt mig få skrika och springa min väg
jag kommer att återvända

låt mig få hitta min egen väg
jag kommer ändå att söka

låt mig få snubbla
jag kommer att resa mig

låt mig få deppa och vara sur
jag kommer att bli glad igen

låt mig få hitta mitt eget liv
jag kommer att lämna er snart

låt mig få ha hemligheter
jag kommer att berätta.

AnnaSara says:

15 sätt att förbli olycklig!

1:
Förvänta dig att andra ska göra dig lycklig.
2: Skyll din olycka på andra.
3: Använd "om bara" så ofta du kan när det gäller tid, vänner och pengar.
4: Jämför det du har med andra.
5: Var alltid allvarlig.
6: Försök alltid göra alla till lags.
7: Säg aldrig nej.
8: Hjälp andra, men låt ingen hjälpa dig.
9: Betrakta dina egna behov som oviktiga.
10: Om någon ger dig en komplimang, avfärda den genast.
11: Om någon kritiserar dig, förstora det.
12: Behåll alla känslor på insidan.
13: Förändras aldrig.
14: Var aldrig nöjd med något annat än absolut perfektion.
15: Tillbringa all din tid i det förflutna eller i framtiden.

"check, check, check - domen är fälld"...

Jag kan inte mer än hålla med och vill dela med mig av detta. (Tackar annsi!)

what the hell are you talking about

hela jag skakar som ett litet försynt asplöv. det finns ingen ork kvar och balansgången är för tillfället otroligt vinglig. hör av mig när läget är stabilt igen.

Run like the wind, elly!

- Det var minsann vad jag gjorde också!
Eller snabbt gick det kanske inte, men spontanspringer man kl 23.30 på en söndagkväll får det gå hur sakta det vill. Jag älskar natten och jag älskar ännu mer att springa på natten. Inte en kotte ute, kall och frisk luft och mörkret som omsluter en från alla håll. Det kan knappast bli bättre. Ikväll sprang jag dessutom förbi den gamla kyrkogården längs Storgatan. Jag blev alldeles varm inombords när jag såg ljusen som lyste upp de gamla gravarna. Om jag hade haft tid att stanna och lite mer kläder på mig skulle jag ha stannat för att undersöka vilak som vilar sin sista vila just under de stenarna. Jag tror jag älskar kyrkogårdar med. De är otroligt spännande, varje sten har en historia om en person som en gång levde och existerade på samma ställe som vi. Inte illa, skulle jag vilja säga!


Om det inte var skola imorgon skulle jag kicka igång en film och plocka fram min förtjusande glass som står i frysen och bara väntar på mig. Tyvärr är inte fallet så utan jag måste iställer kicka mig själv i säng och somna bums så att jag orkar kicka mig själv ur sängen imorgon kl. 06:40 och hoppa in i duschen.

Sleep supertight darlings.
Ps. Två inlägg inom loppet av 2 min. Är det inte för ljuvligt?

Det fanns en plan.

Planen var att lägga ut bilder, egentligen inte många men, från i lördags då Anna och Lisa trillade in på tjärhovs och spenderade kvällen med mig och massor av fika. Det verkar dock strejka med bilduppladdningen på blogg.se så ikväll får jag hejda mig och ta det en annan gång. Jag kan säga att jag är stensäker på att vi hade en av de skönaste kvällarna på länge och jag kan nästan garantera att de vr bättre än alla fester som snurrade omkring i stan under samma kväll. Så kan det gå! Nu ska jag plöja "Fyrvaktaren" av Camilla Läckberg..

Take care!

För tillfället:


jag och anna ligger nerbäddade i varsin wannabe-hästen säng (IKEA) och lyssnar på Tingsek's album "tingsek" från 2005. jag gillar det verkligen! vi har haft en total-läcker kväll med lisa som kom med massor av trevligt fika från sitt jobb. spanade på helena som sjöng solo i körslaget och myste på järnet.

sov se mumsigt, gofolket!

RSS 2.0