I've heard that your dreams came through

Jaa.. Nu var väl inte "min kära lapplisa" lika piffigt klädd som denna på bilden. Men ändock! Vi stiftade lite bekantskap idag under en microsekund. Jag har en känsla av att vi definitivt inte kommer hänga speciellt ofta i framtiden. Och om vi mot förmodan ses oftare än typ var 130 år kommer jag lida av symptom från uppdämd ilska och frustration. 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10.. ANDAS! Men å andra sidan, jag tjänar ju sådana enorma summor på mitt cafejobb så varför inte lägga 500 kr till trafikverket eller vilken mupp det nu är som lägger de där pengarna på hög. Nåväl, man ska inte gråta över spilld mjölk, eller vad brukar man säga?
 
God natt.

Fredag när den är som bäst!

Vilken lååång fredag, kändes minst som tre dagar. Vaknade med en helt igenkorkad snok, lite illamående och efter i morgonschemat. Hann till jobbet och det kändes att huvudet var mer eller mindre snorfyllt, ingen vidare fart där inte.. Konstigt nog gick dagen vansinnigt snabbt, vår duktiga chefskonditor tog hem tredje plats i finalen av "Årets konditor", inte helt fel att vara tredje bäst i Sverige på sin grej.
 
Hur kan man inte ryckas med i den där glädjen? FEELGOOD
 
Träffade Max på nya italienska stället Vezzo, käkade god pasta och pratade igen missad tid. Fick en öl på Pipes och sen begav jag mig till SF, där Signe och pappa just dykt upp. Vi var där mer eller mindre på order av mamma Mia och skulle se "Intouchables", eller "En oväntad vänskap" på Svenska. Tror inte jag har skrattat så mycket till en film någonsin. Herregud, det bara flög tårar omkring mig, glädjetårar! Och jag var INTE på långa vägar själv med att få kramp i skrattmusklerna. SKulle vilja se den en gång på morgonen och en på kvällen, då kan man omöjligt få en dålig start på dagen. SKulle man mot förmodan ändå få en dålig dag så lär man bli glad igen på kvällen efter en titt till. Sällan jag rekommenderar filmer eftersom jag sällan ser och då jag ser burkar jag väldigt snabbt glömma både handling och titel. Men den här kommer jag sällan att glömma!
 
Så, idag är jag hemma och kurerar mig. Avbröd den omänskligt långa jobbperioden och hoppas på att bli lite friskare tills imorgon, då är det jobb igen!
 
Tjingeling

Dag åtta av tjugo.

 
Snart är hälften av den här jobbperioden avklarad och lagom tills det har jag visst dragit på mig något som sticker i halsen - not good! Men det ska nog gå vägen, med en mamma som vägrar bli sjuk året om finns det alla chanser i världen att bli kvitt det här innan det ens brutit ut helt. Min mamma var dessutom hemskt omtänksam idag när hon inte bara kom med matlådan utan hade också lagt till en C-vitamin brus, KanYang och en banan när hon hörde att halsen spökade för mig. Vad skulle man göra utan mammor?
 
Blir också matat med ost i alla möjliga former för att jag ska lägga på mig något kilo innan operationen, utifall jag tappar en hel del under de sex veckorna med endast flytande krubb. Vet inte ens om man kan kalla det att "äta mat" under den tiden. Hoppas de veckorna går snabbt snabbt snabbt.
 
Så, krypa ner under filten, äta vitlök, ingerfära och försöka bli kvitt kliet så är jag i hamn!
Tjingeling
 

Imse vimse spindel.

Urs och fy vad det regnar, snacka om höstrusk. Jag var inte ett dugg avis på alla kunder som kom in under dagen och var drypande blöta. Jag klarade mig från regnet när jag rullade ner från tandläkaren, en aning sen till jobbet och med ett onaturligt uttänjt leende.
 
Nu är jag riggad och näst intill helt klar inför operationen den 7e november. Bågar med krokar på i övre och undre käken är på plats så att jag ska kunna ha käkarna fixerade efter ingreppet. Enda fixet som är kvar att göra blir den 5e november då bågen ska klippas av mitt fram på tänderna i och med att man kommer kapa på övre och undre käken och sedan bredda den en aning. Jag vet, det är helt sjukt. Jag fattar inte ett dugg, ska någon kapa min käke, bredda, flytta fram/bak, fixera den i 6 evighetsveckor? Var det jag som valde det här? Är jag inte tvungen? Är min hjärna sjuk som valt det här? Hur tusan kommer jag se ut efter alltihopa? Snacka om att jag verkligen kommer vara less på tandläkare när allt det här är klart. Jag känner redan nu att tålamodet när jag sätter mig i tandläkarstolen har miskat ganska drastiskt de senaste månaderna.
 
Dags att sova och ladda inför jobbdag 4 av 20 på raken, wiiehoo!
Tjingeling!

Regn, och blåsigt är det också!

 
En sockerbagare här bor i staden, han baka BULLAR mest hela dagen.. Nu är det en busy dag på jobbet, kanelbullens dag. Funderar på vem det var som hittade på den, måste varit en bagare som ville tjäna lite extra. Eller kanske vår stammis som i regel kommer in varje dag och ber om att få "en kanelbulle, den största ni har". Lovade att lägga undan en bulle idag då det fanns en viss oro över om det skulle finnas någon kvar på eftermiddagen... Brydde mig inte om att berätta att de gör kring 2000 bullar och att det räcker mer än väl.
 
Jag skulle kunna hoppa i träningskläderna och pysa till IKSU nu, men jag vet inte. känns som att det lockar mer att liggga kvar i sängen och mysa. Nyhetsmorgon i bakgrunden, ett ljus tänt och regnet som smattrar lite mot rutan. Tror nog träningen får vänta till en annan dag. Lite ska man ju njuta av tillvaron också!
 
Ha en fin dag och kom till Nya Konditoriet, vi har helt klart bäst bullar där!
Tjingeling
 

2 oktober 2012

 
Det är aldrig någon idé att stressa i stallet, allt har sin stilla gång och det får ta den tid det tar helt enkelt. Idag blev jag kvar i fyra timmar allt som allt. Vi tog en mysig barbackatur genom röd-, orange-, gul-sprakande skogsstigar. För mig är det här med hästar avkoppling, och träning på samma gång. Svårt att förstå om man inte hållit på med hästar, men det är på något vis meditativt. 
 
Hade dock sjukligt ont i skallen, så på väg hem i bilen övervägde jag att göra som min skalle ville och stänga ögonen och lita på att min lyckostjärna någonstans skulle ta mig hem i alla fall. Gjorde inte som huvudet ville, för jag kände inte att jag kunde lita på den där lyckostjärnan. Om man får vara ofin i kanten och berätta detaljrikt var jag inte långt ifrån att kasta upp frullen där ett tag också. Tänk att ett huvud kan vara ett sånt problemområde. Går ju inte att plocka bort direkt även om jag gärna skulle vilja emellanåt.. På något mirakulöst vis bev ändå lägenheten fixad och fejad så det är fint på fredag när mamsen kommer hem igen.
 
Dags att plocka ur och hänga tvätten innan det drar i ihop sig till en timme bakom skämskudden medan Gunilla hittar på mer tokigheter.
 
Tjingeling!

Lediga tisdag!

 
Saknar min kompis i Luleå, komsi komsi!
 
Ledig tisdag, alltså en dag för städning, tvättning och kanske lite hemmaspa efter jag varit till stallet. Känns som om en ledig dag kom perfekt. Hamnade på stål-Barbros fyspass igårkväll. Snacka om pigg 50-åring, det är inte klokt. Jag känner mig minst som 70 i jämförelse med hur hon hoppar omkring. Så efter 50 minuter (då missade jag ändå de första 20) var jag helt slut. Känder tungt att trycka ner koppling och gas i bilen tidigare imorse..
 
Dags att göra ett ryck och kicka igång den här dagen också!
Tjingelin.
 
 

So glad you made it, so glad.

Mysigt på MAXI, låter kanske inte klokt men det var det faktiskt ikväll när jag och Lisa struttade omkring med en kundvagn i stilla mak och blippade vara för vara. Jag var nog lite väl entusiastisk över just självscanningsbiten eftersom vår familj aldrig börjat med detta trots att jag tjatade på mamma bra länge när det var ett nytt och fräscht påhitt i affärerna. Så idag fick jag glatt blippa allt vad jag bara kunde!
 
For sedan hem till Lisa på Tomtebo och kröp upp i soffan under en filt med hallon, kesella, "snopp-te" och mörk choklad. Tom Cruise och Cameron Diaz agerade i en film som jag inte vet skulle föreställa en seriös eller komisk action. Spelar inte sån stor roll när vi ändå bara tog igen en massa tid sen sist vi sågs.
 
Haf för övrig varit hyfsat händig och hjälpt till med diverse snickerier här på Skolgatan. Måla, såga, spika osv. Kan inte påstå att jag gjorde allt det där, var snarare påväg att slösa bort en list ifall inte bättre vetande ingripit. Roligt att leka lite snickare var det i alla fall.
 
Tjingeling!

RSS 2.0