Sagor för dem som är äldre nu.

Dagens meriter är många. Bland annat ett besök i Katolska Kyrkan, jobb och stenhårt plugg. Det är svinkallt i Umeå, i morse blåste det så att snöflingorna kändes som knivar i fejan. Varför bosatte man sig här från första början, varför? Det var otroligt skönt att få komma in på NK efter den kyliga cykelturen i varje fall. Kassan krånglade en aning (jättemycket) men tillslut löste även det sig. Efter timmarna på jobbet ringde jag och förvarnade Max innan jag styrde min kos dit. Han hade visst ägnat större delen av dagen åt att städa rummet, om man ska lite på att det han säger är sant! Vi kämpade oss igenom frågor som är tänkt ska hjälpa oss innan provet i kristendom imorgon. Fick ett cyberutbrott från Gustaf som också höll på med plugg, utan tvekan. Nu är det dags att släcka ner här och ladda upp inför en skön måndagsstart med Helena och Spanska.
TJINGELING!


Gustafs frustration smög sig på och visade sig i slutet av hans frågepapper.. Vi alla är en aning frustrerade över hur Religionskunskapen har blivit sen Oskar lämnade oss för att spendera tid med sitt - barn... Eh.


Max klickade igång "scary music" för att få sätt stämning och inpiration innan han gick in i sin roll som superförfattare. Way to go dude, fungerade suveränt!

AAATSCIIHOO!


Hur många gånger kan en människa nysa innan hela hjärnan är bortsnuten? Jag kan vara ett levande första expriment, för idag har jag nyst helt ofantligt många gånger och än så länge verkar det finnas lite kvar i alla fall. Jag och Amos tog oss ut på cyklarna i skitvädret och satte oss med Emelie och Anton på WAYNES. Samtliga drack rent kaffe som ordentligt vuxna människor medan Anton mesade och beställde en latte - smaksatt! Det var trevligt att sätta sig ner och snacka igenom de senaste tiderna, upplysa varandra om vad vi haft för oss. Kusinträffar får helt klart tummen upp.

Nu är det dags för Robinsonfinalen - heja Mats!
TJINGELING!

ps.
prosit!

Morgonstund har guld i mun.


(sicken läckerbit, gitarren gör halva mumsigheten)

Trots en snörvlig näsa, tungt huvud och mörbultat kropp har den här morgonen börjat bra. En mysig frukost med fader, varm choklad och myskläder. Nu rullar mr. Mayer ut från högtalarna och jag bara myser, suveränt faktiskt. Det är dock dags att plocka fram ett anteckningsblock och börja beta av frågor om Jesus och gänget. I morgon ska jag och Max ta oss till Katolska kyrkan och, eh - jag vet inte. Vi ska vara med på en gudstjänst och sen fundera över hur det var, i princip. Det är något påhitt som religionslärare kommer på emellanåt.

Igår tog jag och Anna bilen till Flurkmark och hälsade på Lisa och Annsi som hade en hemmakväll för sig själv. Vi stannade och såg Lets Dance innan mamma Carina skulle hämtas inne i stan. Även om vi inte stannade superlänge hann vi ändå trycka i oss glass med grädde, chokladsås och maränger. Självklart serverades det kaffe till det. Det dök också fram nyttiga, lövtunna potatisskivor och cornflakes doppade i choklad. MUMMA! Det blir fräsigt att ha körkort sen, kan inte säga att jag njuter av att vara utan det.
TJINGELING!

Vad var det jag sa?

"Om jag sätter mig på en häst i kväll kommer jag åka av.."

Dessa var mina sista ord innan jag åkte till stallet. Väl där bestämde jag mig för att ändå rida och hoppade upp på hästryggen. 10 minuter senare flög jag som en vante genom luften och landade i sandgruset medan hästen sprang åt ett annat håll. Jag reste mig snabbt upp och stegade ifatt den fyrabenta varelsen medan jag muttrade för mig själv att jag lovat att inte åka av samtidigt som jag visste att det skulle hända. Jag borde uppenbarligen lita på magkänslan oftare och för tillfället säger den; SOV!
TJINGELING!

Ryktet om Minerva kan nu bekräftas!



Jag kan efter idag bekräfta alla rykten som snurrar runt om att Minerva skulle vara skolan där alla så kallade "brats" utbildar sig.. Idag när jag kom sent insläntrande på esteten möttes jag av denna syn. Helt fantastisk!

Förövrigt var det knepigt att ta sig fram idag när det var sånt busväder igår. Jag kom sent till idrotten på Nolia för att min cykel under natten hamnat under ett mindre mount everest. Innan jag tillslut insåg att jag inte skulle få ut cykeln stod jag länge och kollade mellan snöhögen, cykeln och mina låga skor. En gång sneglade vägen iväg till snöskyffeln också men efter en till snegling på klockan gav jag upp alla ideér på att cykla. Istället fick det bli en liten rask promenad fram och tillbaka. Kroppen sa till, förkylningen satte upp ett varnande finger, och väl på isen orkade jag inte vara med på hela lektionen. Istället satte jag mig med Max på några härligt fluffiga dunjackor och hejade på resten av klassen. Emma och Sara höll i lektionen fenomenalt.

Nu ska jag ta och käka lite ungsfalu, ännu en gång made by mama. Sen ska jag strutta iväg till stallet, kanske hoppa upp på en hästrygg. Fast det känns tveksamt, jag är alldeles för matt i kroppen för att fixa något som helst skutt åt "fel" håll. Take care, TJINGELING!

Guldgruvan hittas i köket.



Mamma snörde ihop en suverän middag:
Ungsstekt kycklingfilé.
Basmatiris (enda rätta i risväg).
• Passande sås.

Salladen á la Ellen:
Färdigsköljd medelhavsmix
• Röd paprika
• Tre skivade vitlöksklyftor
• En skvätt olivolja
• Grovkornigt salt

Under eftermiddagen kände jag hur något krassligt börjar smyga sig på. Kan hända att en lurig förkylning lurar kring knutarna. Hela dagen har jag bara varit gnällig och grinig och seg i skallen. Därför förebygger jag ikväll med C-vitamin och vitlök. Har hört från en friskus att det ska fungera! Jag har även hört att sömn ska ge en bra skjuts på tillfrisknandet så sova är precis vad jag tänker göra nu.
TJINGELING!

Kardemummaskorpa!



Behöver jag upprepa vad alla redan sagt idag flera gånger om och om tills öronen blöder bara av tanken på att ljuda ut orden ännu en gång? Här kommer de i varje fall:
Det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder.
• Vi hade i alla fall tur med vädret... (ehe)

Helena kom på en smart lösning när vi gick till lunchen idag. Varför inte vira halsduken för ansiktet? Uppenbarligen fungerade det suveränt och hon var nog den enda som var hyfsat torr i facet när vi kom fram. Con gratz till damen.
TJINGELING!

Dagens citat från NK.



"OMG! Jag hade ögonkontakt med BLONDINBELLA!
Charmar henne på ett kick med min långben-imitation.. Kors!"

- Anonym Torpsten.



Själv måste jag tillägga:

Imorgon är det dags för den återkommande tisdagsspinningen. Bara att kämpa sig upp och därför dags att sova! Kvällen har varit fylld av oväntade, arga utrop som främst varit riktade mot den eländiga fysiken som inte velat ge med sig. Imorgon är det inget snack om saken. 100% fysik, "mums"!


Idag när jag tränat BodyPump gick jag förbi denna sal där det var någon slags cirkelträning med samma instruktör som jag haft tidigare på min timme med skrotlyftning. Vilken stålmänniska, inte sant? Jag tycker det är underbart när en heö grupp på säkert 100 människor är så synkade i sina rörelser. Det var roligt att se på ett tag, men inget jag kommer försöka mig på. (Den verkade lite för mycket som en "nära-döden-upplevelse" för att falla mig i smaken.) TJINGELING!

Mr. Bergström

Hälsar till alla:



GODNATT! (tjingeling)

You better run!


Mycket, mycket, mycket kärlek till belöningen som komme efter mycket slit och många långa timmar. Det känns så otroligt värt alla missade träffar och roliga aktiviteter när siffrorna rullar positivt uppåt på sparkontot. Vilken otrolig härlig känsla. Måndag kunde inte starta bättre. Helena vaknade i samma lägenhet som mig och jag ska lyfta skrot efter skolan. Dags att kicka igång veckan! LETS GO, have some fun!
TJINGELING!

Västerbottensost, mums fillibaba!




Stora beröm och applåder till Lisa och Helena som knåpade ihop en härlig paj hemma hos mig som vi sedan kunde bjuda fader och syskon på. Lillasyster Signe snörde ihop en kladdis med massor av blockchoklad som vi fick avnjuta sen. Innan kakan hamnade på bordet tog jag en middagslur på två av stolarna kring bordet. Tänk att man kan sova så gott på ett par stolar. Är det inte fantastiskt?

Nu ska jag och Helena släcka ner här,
TJINGELING!

Helgsysslor.




Jag och lisen laddade upp med nostalgilåtar så som S Club 7, Aqua, Spice Girls och så vidare. Kände oss som riktiga läcerbitar. Kunde inte blivit bättre!


Tack för en trevlig kväll! TJINGELING!

En sockerbagare här bor i staden.

"Jag bakar kakor mest hela dagen. Jag bakar stora, jag bakar små, jag bakar några med socker på!"

Idag blev det bullar, vaniljbullar med kardemumma. Jag hoppas verkligen det blev något att ha, kanske lite mjölk skulle sitta fint till dem. Alltså måste jag cykla iväg och köpa mjölk, suveränt. Igår slappade jag, Helena, Sofia och Agnes på LUFF innan vi gick hem till mig och slappade ännu mer i soffan framför en film. Imorgon kommer Helena tillbaka och leker inneboende. Vi ska bjuda resten av min familj på middag. På menyn står VB-ost paj. Åh, jag är redan sugen!

Nu ska jag ta mig i kragen och röra på mig.
TJINGELING!

Lite roar små.




Chokladbollar slår aldrig fel - ALDRIG. Gustaf vann fighten om sista biten. Grattis!
TJINGELING!

Vid sällsynta tillfällen!




Människan är förunderlig. Den rycker på axlarna åt en drös med hemskheter som borde förfölja den på nätterna men inte rör dem i ryggen. Samtidigt som små vardagliga i-landsproblem får tårarna att spruta. Suck, om jag ändå vore en hund. Så mycket lättare livet skulle vara!

För ett litet, litet tag sedan sprutade dessutom tusentals c-vitaminer omkring i munnen på mig då jag smaskade i mig en trevlig blodapelsin. Jag ser redan fram emot Wasa - Delikatess som bara väntar på att få bli min frukost imorgon.
TJINGELING!

Hur kunde jag glömma?


Tjogondagknut har kommit och gått. Jag tog bilder men har glömt bort att dela med mig av dessa. Har hör ett uttryck någon gång som skulle kunna ursäkta det. Hmm, var det kanske: Bättre sent än aldrig!



Med hjälp av en kniv, en Amos och några vilda sekunder hade vi ett helt godisfyllt pepparkakshus att festa loss på. Himmelska tanke. Inte var det någon som uppmärksammade att det stått framme sedan den 23 december och samlat damm. Nej, vi åt alla tills vi inte ville se en enda pepparkaka på flera år framöver. Trots detta kommer nästa år vara precis likadant med dammiga pepparkakshus, en kniv, en person med sug att slå sönder något och några få sekunder. Är det inte fantastiskt?

TJINGELING.

ps.
nu ska jag göra sak av pratet och leta fram ett par skridskor till idrotten imorgon. jag är lite sugen på att ta några skär på isen imorgon med förhoppning om att kunna visa något trix i varje fall!

Det krävs mer än så, för att skilja oss åt.




Idag var det näst intill suveränt att plocka upp fysikboken efter skolan. Jag tror omgivningen var anlednigen till det, för inte var det så att jag hade flyt i problemlösningen. Kaffe, macka, cafémys och superfärsk kaka spelade stor roll. Jag lurade med mig Max till NK istället för att gå till svenskalektionen och slösa bort tiden på annat. Vi försökte och försökte göra bort så mycket som möjligt men i slutändan gav vi upp med ca 2 uppgifter lösta på hela två timmar. Kanske det inte alltid var så effektivt räknande, mer snack och mindre verkstad. Dock bättre än inget måste jag säga och det var mycket trevligare än att traggla hemma för sig själv. Hett tips tills andra gånger! Kaffelukten får mig på bra humör, socker och mysbelysning bättrar bara på det hela konceptet. Hela atmosfären inne på caféer känns för mig lite "magisk" på något vis. Känns som taget ur en film att sitta på ett café med en kopp rykande hett kaffe i handen och studieböcker utspridda runt omkring sig med en penna bakom örat.

På nyheterna visas det gång på gång bilder ifrån Haiti och jag har flera gånger tänkt skriva ett ord eller två om detta. Jag vet inte vad jag ska skriva. Det är svårt att veta hur man ska tänka. Som många säger tycker jag att vi ska göra det vi kan för att vara till hjälp. Ah, jag borde inte snacka - kan inte säga att jag bidragit med något mer än en fis rymden. Eller egentligen inte ens det heller (vart ville jag komma med det här, kacklar värre än en vimsig, senil höna). Gör vad som är möjligt för att hjälpa och underlätta för de som behöver.

TJINGELING!

Kom ihåg!




BWN är inte över, efterlämningar finns att hitta om man söker noga.
Jag ska söka fenomenalt bra, och hitta bevisen på att "Band Without Name" funnits.

TJINGELING!


ps.
Hellan: "pink - who knew" poppade upp och ja då kom jag att tänka på alla onsdagar i garaget.
du vet, roligt.roligt.roligt!

That's like a - lifetime!

I närmare en timme har jag försökt skriva den här raden. Inledningen till ett fantastiskt inlägg om min dag hitills. Om man ska följa dygnets alla "rätta" regler är den dagen snart slut så detta får nog räknas som ett "summan av kardemumman-inlägg". Eller något i liknande stil. Det här med rätt ordspråk är inte så viktigt!

Jag och Lisa startade våran härliga tisdag på olika ställen (fortsatte och avslutade den på olika ställen också...) men med samma aktivitet. Kan hända att jag sagt det förut, men här kommer det igen: Spinning 40 min. Varje tisdag utan undantag. Tja, det skulle vara något extremt som hänt då. På något konstigt vis är det ofattbart skönt att svettas som en gris långt innan många tagit sig upp ur sängen. Sedan är duschen aldrig så skön som när man stapplar in i omklädningsrummet efteråt. Aldrig någonsin!

På engelskan avslutade vi en film som vi sett och under filmens sista 20 minuter flög jag rakt upp i luften. Det var så otroligt fånigt vad rädd jag blev, av egentligen ingenting. Ingen annan blev det minsta berörd, vad jag såg. Kan lova att jag vevade med armar och ben, slog ut en och annan tand vilket jag ber så hemskt mycket om ursäkt för. Det var längesen jag blev så genuint överraskad. Hjärtat visste verkligen inte om det skulle stanna på direkten eller pinna på tills det snubblade på sig självt. När vi senare gick på lunch nästan en halvtimme senare hade jag fortfarande onormalt hög puls. Skärpning Ellen, skärpning!

Som den vänliga själen jag är trampade jag med extra last på pakethållaren till stan. Max liftade och denna gång blev det jag som trampade skoningslöst i uppförsbacke som nedförbacke. Tyvärr kan jag nog inte påstå att jag är den bästa på att förvarna inför kommande ojämnheter i vägen som resulterar i rätt kraftiga smärtor i stjärten! Till stan kom vi i varje fall till slut. På stan fanns det minervafolk var man än vände blicken. Så småningom trampade jag vidare till Midgård och hängde med Helena ett tag innan hemgång och matlagning.

NU: Dags att planera små kvarstående detaljer till det kommande bröllopet mellan mig och mr. Fysik. Här är vi, det allt för lyckliga paret:


TJINGELING!



Flås, flämtflämt - flås!

Jag hann till BodyBalance-passet tillslut. Innan jag struttade in i salen med en andning som avslöjade min språngmarsch till IKSU flängde jag fram och tillbaka på skolan för att leta ett par nycklar. De visade sig ligga i påsen som jag hade med mig och följde naaturligtvis upp för alla trapporna en extra gång när jag sprang upp till våning fem för att leta efter de små rackarna. Nåväl, jag hann ändå mjuka upp min kropp en aning innan det äntligen var dags för ordentligt käk för första gången idag. (Blodpudding, lingonsylt och finriven vitkålssallad. Lägg märke till att den var FIN-riven. Lite utav en stor grej här hemma hos mamma.)


Imorgon kickar jag igång dagen med Spinning kl. 07:15. Milda Mathilda - Jag måste verkligen sova nu.
TJINGELING!

Nej, för tusen gubbar.



jag och denna otroligt lika för tillfället.

Nu är jag less på att vara så hääär nära vuxen och fri. Jag har verkligen inte varit frustrerad över att inte ännu vara vuxen. Har faktiskt tyckt det varit lite skönt att fortfarande vara omyndig. Men det är helt hopplöst, det går inte att göra någonting för egen del innan man nått denna magiska ålder 18. I skrivande stund sitter jag och kollar boende och flyg för dagarna då vi åker på Whitney Houston i juni. Det går suveränt, boende är hittat och även flyg. Men så, efter alla sjuttioelva bokningsuppgifter kommer man till betalningen och det är där det tar stopp. "Välj betalningssätt" - Vilket innebär någon form utav betalkort. Det i sin tur betyder att jag måste vända mig till någon med pengar och VISA-kort. Nu är jag less så in i bomben. 3 juni är efterlängtad, mark my words..

TJINGELING!

När det ena slutar - börjar det andra.

Well, en skolvecka är avklarad. I går hade våran klass lite flyt på slutet av dagen och kunda på 3 röda flytta fram sista lektionen och sluta mer än en timme tidigare. HURRAY! Detta innebar att jag kunde hinna säga hej till annsi, lisen och helena som skulle fika. Helena, gåvan från gud, släpade på min traningsbag från vasaplan till station medan jag cyklade till stan. Hon borde få en belöning, synd att jag verkligen är dålig på presenter och dylikt. På station satt de samlade och jag hade precis tänkt sätta mig ner på den lediga stolen då jag märkte att: den inte var ledig. En okänd jacka hängde över ryggstödet. Att döma av övrigas miner såg jag nog ut som ett frågetecken. Tänkte inte så mycket mer på jackan utan började lasta av mig kläder och väskor. När jag svängde om stod Krille helt plötsligt mitt framför mig! Annsi var en vänlig själ och gödde mig med kaka som jag snabbt åt upp eftersom det bjöds på paltkalas hos mormor kort därefter.

Idag var en seg dag på jobbet, hela kroppen var trött och rörde sig med en tvättäkta sengångares rörelse. Hoppas det går bättre imorgon, då ska jag nämligen slava från tidig morgon till sen kväll. (förmiddag till eftermiddag snarare). Take care folks, TJINGELING!

JANUARI-KYLAN!


Jag har mer än en gång varit nära att göra detta misstaget, men alltid hejdat mig i sista sekund. Fy tusan vad ont det skulle göra när man får panik och bycker bort halva tungan!


Idag har det varit segt vill jag lova. Eller egentligen inte förmiddagen, den var både nyttig och trevlig med fys-pass på idrotten och god lunch bestående av lax med någon smarrig citronsås. På vägen hem höll jag på att förvandlas till en isbit, för evigt. Det var otroligt kallt och hur jag än lade upp min cykeltaktik gick det inte att undkomma den förfärligt brännande kylan. Det bara stack och sved. HUVA! Spelade liksom ingen roll ifall man cyklade snabbt eller sakta.

1. Cykla snabbt
: Får igång kroppen med chans till värme, men motvinden känns ännu mer isande.
2. Cykla långsmt: Slipper vinden men kroppen kommer inte igång.

Båda alternativen gick mer eller mindre "+,-,0". Så det var bara att kämpa sig hem utan någon som helst värme. Hur kunde jag vara så dum att jag inte tog ett par långkallingar, eller för den delen täckisar? Det ska det bli ändring på tills imorgon. Med denna påminnelsen tackar jag för mig och checkar ut. Godnatt, TJINGELING!

ps.
påminnelse 2: Lämna aldrig något obevakat och tillgängligt för andra i omklädningsrum. Risken att bli av med grejer, till exempel ett par skor är allt för överhängande...

Kristallklar seger!


Under hösten har det pågått en stenhård kamp. En kamp mellan de tre natur-tvåorna som tävlade om vem som kunde odla den snyggaste kristallen fram till jul. Här ser ni det vinnande resultatet och några stolta skapare av den gnistrande klumpen.




Detta var vårt efterlängtade pris. Ett tappert försök att dela det rättvist genomfördes men vissa fick ändå mer än andra. Kan personen som delade ut priset varit en gnutta partisk, månntro?



Den lilla vita knölen är N08c-kristallen, Helena & Co. Med hjälp av Evelina från vår klass (som ska ha creds för att hon gjorde ett superjobb med att bidra till vår vinst) fick dom ändå en liten härlig topp på deras tävlingsbidrag. Måste säga att det är inget snack om vilken som är snyggast!

Det var ohyggligt kallt på vägen till och från skolan idag. Jag tog vägen förbi Haga när jag skulle hem, på så vis tjänade max in en bussresa och jag sparade på benmuskler. De är rätt slut efter den tokiga träningsveckan hitintills. Härliga tider med vilodagar som känns väl förtjänta! Dock var jag så enormt kall när jag tog över cykeln och fixade inte att cykla längre än till NK där jag satte mig med en kaffekopp, chokladdoppad havrekaka, dator och kalender. Det är skönt att sitta i sin egen lilla bubbla med den gudomliga drycken (som jag konsumerat i för stor mängd idag) och göra bort diverse grejer.

Dags för att göra bort ännu mer dasig nu.
TJINGELING!

Pippifågelns tragiska öde.

Idag såg jag en fågel ("åh, spännande..."). Saken var bara den att jag höll på att cykla över den på väg till skolan. Den satt helt stilla, "uppburrad" som de brukar göra när det fryser. Felet på den här var att den inte rörde sig en millimeter. Inte för ens en kvinna snabbt cyklade förbi började den mödosamt vagga sin burriga kropp en bit därifrån. Det såg riktigt kämpigt ut att ta de där få stegen från cykelekipaget, och rätt lustigt också för den delen.

När jag cyklade hem samma väg i eftermiddags såg jag fågeln på exakt samma plats som jag sist såg den. Den var nu död. En mun midre att mätta i världen!
TJINGELING!

Ni vet, "dille"?


Det är precis vad jag just fick, lite oväntat såhär en tisdagskväll. "Dille" på gammalt trägolv. Speciellt sånt där grått trägolv är döläckert. Jag vill ha det överallt, i princip. När jag börjar tänka på trä och golv dyker vårat förra hus i Kasamark upp i skallen på mig. Kom helt plötsligt att tänka på köksgolvet som var i trä. Det var otroligt skönt att ligga på, raklång utan en enda dyna eller kudde. Wow, jag saknar ett golv. Världen är allt bra konstig, inte sant?

Idag blev en monsterdag. Startade friskt och härligt med ett Spinning-pass tätt följt av en timme Aerobics med friskvårdskursen. Därefter fick jag nästan 12 timmars break innan det var dags för ett spontant pass BodyPump. Jag vet, den här dagen var inte riktigt klok i träningssynpunkt. Men har jag sagt till mig själv att jag ska träna spinning varje tisdagsmorgon så ska jag också göra det. Ifall jag börjar tillåta mig själv att slippa undan från pass hit och dit så kommer jag aldrig få in en rutin. Därför blev det en monsterdag som jag tog mig igenom och faktiskt är riktigt nöjd med.

Nu är det klart dags för sänggång, TJINGELING!


Göteborg - kärlek i Umeå.



Jag är ta-mig-tusan urläcker. En superbrud, värsta pinglan alltså. Efter att ha tuffat mig genom skoldagen skyndade jag mig över till IKSU och gick på BodyPump. Där skakade benen som spagetti och det brände i varenda muskel när vi kom till stretch-låten. Men en kurrande mage rullade jag hem mot Teg där jag förväntade mig att det skulle stå färdig mat framdukat. Det var helt fel av mig, borde ha haft i åtanke att min lillebror är 15 år och hungrig. Det fanns inget kvar till mig. Måste erkänna att det kändes lite jobbigt och en minisuck slank ur mig.
Men det är som att ett positivt moln har lagt sig runt om mig just nu och jag bestämde mig bara för att ta tillfället i akt och göra en supergod middag bara till mig.

Lax&Pasta á la Ellenita.

• 1 laxfile, stekt i olivolja & citrondroppar
• 2 nystan tagliatell
• Egenblandad sås med bla. persilja
• Valfri mängd färdigsköljd "medelhavssallad".
• Paprika

Egen salladsdressing:
• olivolja
• hackad vitlök
• salt & peppar

Måste säga att det blev himla bra alltså. Supertipset är ju att salta salladen, konstigt att jag inte gjort det tidigare. Det är i varje fall otroligt gott!

TJINGELING.


Vi faller in i gamla vanor.

Låt se.. Igår var en söndag, sista söndagen innan den vanliga vardagen började om igen. Varenda kotte jag snackade med hade ångest inför veckan. Tillbaka till skola, jobb, tidiga mornar, för lite sömn och en sjuhelsikes stress. Jag tyckte ändå jag lyckades fylla denna söndagen med lagomt mycket att göra. Lte blandade grejer som inte var speciellt krävande alls. Att träna BodyBalance var helt enkelt skönt och nödvändigt. Varenda led knakade och musklerna protesterade vilt när jag försökte sträcka ut dem och vara följsam. Pyttsan, jag måste sett ut som ett stelopererat kylskåp. Det var så jag kände mig i varje fall.



Helenas mammas Helge bjöd oss tjejer på bio kl 18:00. Den här kvällen var det Hugh Grant och Sarah Jessica Parkers nya dänga som stod på biljetten. "Did you hear about the Morgans". Mycket trevligt, kort och gott. För att sedan avsluta kvällen på bästa möjliga vis styrde jag undan möblerna i vardagsrummet, klickade igång en tvättäkta aerobicslåt och instruerade vår kakao-tavla genom ett block aerobics. Som om det inte räckte med den sysselsättningen skrev jag klart en novell och dukade upp lite ost och kex till mig själv. Allt som allt var jag klar att sova innan 24:00. Tyvärr betyder inte det att jag sov då, nej. Hjärnan slocknade ändå inte förens kring 01:30.

Dags för terminens första religionslektion - TJINGELING!


SOS

Nu är jag på vippen att rycka upp mig en gång för alla idag och strutta (cykla) iväg till iksu för att medverka i ett pass BodyBalance. Ska faktiskt bli skönt att försöka sträcka ut lite ihop-korvade muskler fast det känns lite motigt att ta sig dit. Anna åkte för tjugo minuter sedan och vi har verkligen bara slappat idag.



Nu tar jag med Amos som får löpa brevid cykeln,
TJINGELING!

Blommig falukorv, till lunch!

Dessa trevliga bilder jag hittade på min telefon när jag skule rensa lite. Kändes klart som en nödvändighet att kläcka upp dem här.


max, gurra, sebb.


helena, oscar. (efter vistelse på hemlig ort)


jake the shake (med ett datorfodral på huvudet..)


max, utan vidare förklaring till huvudbonaden.

- dessa är från åk1, och jag tycker mig se att samtliga medverkande har hunnit förändras - växa på sig, under det senaste året.


moppepojken 2009. mumma!

TJINGELING!

Sunset says we see this all the time.



Tittut i stugan!

Nu när jag sitter här med datorn i knät och ett samvete som skriker åt mig att jag slarvar ohyggligt mycket med sovtimmarna för tillfället, så försöker jag ändå komma på vad jag har missat under dagarna här. Vad har jag bara inte tagit mig tid att skriva ner i några väl formulerade och beskrivande rader? För även om man kunnat misstänka det så har jag inte lagt mig raklång i kistan än. Jag går bara med ångest inför skolan, samtidigt som jag är laddad. Nu ska jag ta tag i denna terminen och få den bortstökad snabbt som tusan. För sen ska jag gå på lov!

Ikväll har jag och Anna tagit hand om våra face och hårkalufser. Med håret insmetat i vårdande klet och inlindat i en varm handduk såg vi på robinsson och offrade oss för de sista chipssmulorna. Sedan blev det dags för ansiktena att få sig en uppfräschande omgång. Ah, nu är huden len som en babyrumpa. (Har för mig att det ska vara en positiv benämning, men jag vet inte. Barn är ju som bekant inte mina favoriter.)

Dags att vända på dygnet nu då.
TJINGELING!

ps.
ni är ena tappra krigare som klickar in fast jag helt käpprätt - rakt upp och ned, inte underhåller med diverse klantigheter från dagarna. jag lovar, de händer hela tiden. CREDS till er kära anhängare!

Januari, den 6:e.

"Vilken härlig dag, tack gode Gud för vädret,
Vilken härlig dag, jag lever den för dig..
Vilken härlig dag, och allt blir bara bättre,
ju mera jag ser - av allt som du mig ger!"

LIVET LEKER.
TJINGELING!

ps.
imorgon ska jag och helena gå igenom ett bodypump-pass. På tisdag drar jag och lisa igång en tisdagstradition - Spinning på morgonen innan skolan!

I got a hammer, and a heart of glass.

Signus och Verran har spelat mario kart läskigt länge nu. även jag har försökt vinna några varv men det är rätt ostabilt med vinsterna än så länge. krävs lite mer träning faktiskt..

Idag kom jag och verrs upp innan tolv, inte för sent men inte heller för tidigt. Perfekt helt enkelt! vi har också tagit emot en vit "hylla" som mamma ska ha i hallen, tror jag! Nu gräddas en kladdkaka i ugnen och den är proppfylld med olika choklader. ÅH, jag längtar tills den är klar.

Igår spelade jag laazzerdome och jag var AWESOME. (Ska sanningen fram kom jag hur som helst inte sist och det är det som räknas i mitt fall). Man blir tokigt taggad när man hamnar inne i lokalerna där nere på megazone. Senare vann jag helt förvånande i både schack och buzz.

Det här blev ett otrolgt virrigt inlägg, jag har sprungit fram och tillbaka medan jag klottrat ner en och annan mening här. Lika bra att säga tack och adjö här och nu.
TJINGELING!

Besök från söder. Besök till södern?


Glömde jag att uppmärksamma besöket som kom från goa och glade Göteborg (Götelaboorg)? Hur som havre har min kära moster Eva varit här i några dagar och tog denna gången med sig två av sina ungar - Gusten och Arvid. Suveränt att vi har snö här nu eftersom det inte brukar vara allt för mycket av den varan nere på västkusten. Kan vara roligt att göra lite snöänglar och dant i några dagar innan det bliva dags för resan hem till slasket. Innan de idag åkte hem med tåget tog vi farväl vid den "sista måltiden". Mormor hade slängt ihop allt möjligt gott, med mumsiga melonbitar, knaprig paprika och fräsch sallad till.

love how it looks - hate how it works

 

Imorgon är det dags att jobba igen. Lika bra med tanke på hur det osade om de brända pengarna tidigare idag. på tal om jobb.. Did I mention that: Sofia från jobbet hade försökt, inte en, inte två men TRE gånger att ringa mig idag vid 12 då det var mycket på jobbet. Jag hade lovat att vara standby och hoppa in ifall de behövde hjälp. Klockan fyra i eftermiddag trillade det in ett meddelande från Röstbrevlådan där det stod att jag hade ett nytt meddelande. Min första tanke var att det var från Lisa som jag precis hade missat när hon ringde. Nej, det var det inte alls. Det var jobb-sofia som sa att de behövde hjälp. När jag vaknade tjugo i två denna morgonen hade jag inte ett enda missat samtal eller sms väntande på mig. Jag kunde inte heller ringa till någon innan jag provade med att starta om mackapären. Vad som besudlade mig på arbete idag var alltså min sketna telefon som nyss kom från lagning och fortfarande inte fungerar till 100%. I söndags var den också gräslig och stängde av sig flera gånger om medan den vägrade att skicka iväg sms genom cyberymden. Rackarns teknologi som inte fungerar.

Jag och pappa kollade ikväll på resor, bara lite lagomt löst tittande men ändock. Jag är nu rysligt sugen på att åka iväg och bli varm likväl inombords som utombords. Speciellt en svinkall dag som denna. Det är minst 50 minus ute, eller så känns det i varje fall. suck, tackar i alla fall gudarna att jag hade medvind påväg hem från stan idag.



Signe införskaffade igår "mario kart" som ett ytterligare spel till vårat Nintendo Wii. Ikväll spelade jag för första gången och var helt säker på att jag skulle krossa Signe utan problem. När vi hade kört ca 15 omgångar var statistiken rätt taskig. Jag hade för min räkning EN enda vinst. Signe däremot hade vunnit säkert hälften av alla lopp. Jag måste träna lite mer innan jag utmanar någon. Problemet är att man sitter med en trådlös ratt och får inte svänga för mycket - då kör man ur banan. Man får inte heller svänga för lite - då kör man ur banan. Dessutom ska man slänga ut hinder efter sig medan man kör genom att trycka på någon knapp. Som om inte detta var nog ska man även "rycka" ratten upp i varje hopp så att gubben man kör med liksom.. "gör ett trick och får extra fart vid landningen"! Det var för mycket för min hjärna i alla fall. Nu behöver den vila, big time!

TJINGELING!


SHOP-NOT-AHOLIC.

Idag vaknade jag sent (13:40) efter att ha somnat sent igår, eller imorse, eller hur blir det? Jag hade en enda plan för dagen. Den var att fixa linser, men jag avvek lite från min ursprungliga planen.. Tänkte att jag i alla fall skulle bjuda på bilder av vad jag införskaffade idag (när jag endast skulle köpa ut mina linser som nu kommit till butik..)



Mina inköp bestod utav:
• Smink: 290 kr • Linser + linsvätska: 1270 kr • Handskar: 249 kr • Skor: 399 kr • Tröja: 150 kr • Tröja: 299 kr • Leggins: 160 kr • Jeans-tights: 160 kr

Summan av kardemumman: 2728 kr gick upp i rök på ca 2 timmar.
Sicken tur att jag endast agerar shopaholic tre gånger per år, annars hade det blivit tunt i plånkan.

TJINGELING!

Jag kompletterar ikväll.

Dessa var de enda bilderna jag tog. (Utom den sista då..) Gjorde även ett försök att fota det massiva bull-berget av wienerbröd, lussekatter, lyxbullar och vanliga kanelbullar men de blev inga vidare bilder så de åkte i papperskorgen. Bullarna hamnade i magen! Det spelades guitarhero medan vi väntade på max och thor som var lite - sena. Vi laddade upp med; fikat, varm oboy, annat snask, Band Of Brothers och hade en trevlig kväll/natt. Innan jag hade kommit hem var klockan över 03:00. Ruskigt glad över att få åka på en paethållare hem istället för att gå. Vi hann inte se klart alla avsnitt, de tre sista ska jag suga på ett tag. Spara lite på karamellen.

TJINGELING!


Hos sebbe!

Jag och Max sitter nu och ser på fotboll (real madrid så klart), Thor snackar i telefon medan vi väntar på sebbe och gustaf som är ute och röjer! (tar en paus)... Ikväll ser vi på band of brothers. För tillfället skriver jag på sebbes iPhone, himmel - jag måste köpa en! Nu ska jag sluta drömma, TJINGELING, Ps. Max hälsar, och vill säga att real är bäst!

That's so going om my blog.




vi är mer än lik.. vi är soulmates!

TJINGELING

RSS 2.0