Dag 20 efter operationen.


 
 
Min första jobbdag sen operationen är avklarad! Så himla kul att vara tillbaka på plats där det passerar folk, men får prata med alla möjliga människor, sniffa på julen och ha saker att göra. Så kul att jag nästan glömde käka. Tur att mamma kom förbi och kollade så jag inte missade soppan.. Fick mig en glimt av alla (kring 7000 st) praliner i 19 olika smakvarianter som bara väntar på att få åka hem med flera jul- och chokladsugna kunder. Eftersom jag inte kan tugga i mig en pralin så gjorde Jessica i ordning en varm choklad som var smaksatt med bland annat stjärnanis och kanel, något nöt och en till ingrediens som jag inte kommer ihåg vad den hette. Mycket mumsigt med en lite kryddad varm choklad! Nu har jag genomgått en smärre mat- och dofttortyr. Magnus käkade just grillad kyckling med en härlig grönsallad och mango raya sås. Nu sitter han och mumsar på smågodis - bara för att! Hmm, varför kändes inte min fantastiska fisksoppa lite oslagbar längre?
 
Igår stod vågen på 53.8 kg, idag hamnade jag  på hela 53.6 kg! Jag tror det är mycket muskler som har trillat av, dags att börja lyfta skrot snart så inte muskelberget försvinner helt..
 
Tack och hej, leverpastej!
 

Tre veckor sen operationen.

Så har äntligen halva tiden gått, för ganska precis (på timmen) tre veckor sen kom jag till uppvaket sådär härligt groggy och med ommöblerat ansikte. Så vad kan möjligtvis passa bättre än en liten resume på hur svullnaden säkta men säkert lägger sig och en mer vanlig Ellen tittar fram därunder?
 
Dag två efter operationen, första natten hemma och även den värsta svullnaden.
 
En vecka efter operationen.
 
Två veckor efter, en tredjedel av tiden avklarad, firade jag med: mascara!
 
Så har vi halvtid, tre veckor efter operationen.
 

Idag känns det som om jag nyss varit hos tandläkarna och precis fått en ny båge, det är liksom ömt i tänderna. Tror de håller på att flytta sig lite. Glad att jag slipper tugga just sådana gånger för det brukar ändå inte vara en hit när man minte ens fixar att tugga av en ostskiva för att tänderna är ömma. På kvällens schema står underhållning på midgård med ett stycke härliga tjejer, imorgon vankas första jobbpasset sen operationen och jag känner mig laddad som aldrig förr. Tänk vad man blir rastlös av att vara ledig!
 

Tack och hej, leverpastej!
 
 
 

Dag 20 efter operationen.


 
Nu har jag snart gått halva tiden med min vän "fixerande bettskena", vi är kompisar men jag tror inte jag kommer vara ledsen när vi går skilda vägar. Testar för övrigt lite olika inställningar i kameran, därav olika ljus och färgtoner varje dag. Idag har jag tänkt anmäla mig till en Matte E/Matte 5 kurs som drar igång i vår. Vem vet, kanske jag vill bli ingenjör av något slag en vacker dag? På fredag ska jag tillbaka till tandläkaren, inget speciellt med den undersökningen. Han ska bara kolla över hur tänderna ser ut. Hoppas de inte kolar av om jag råkar andas. Gör vad jag kan med munsköljare, tandborstar i alla möjliga former men jag kommer hur som helst inte åt insidan av tänderna. Ska jag vara ärlig tror jag inte det är så hemsk lukt som jag målar upp en bild av, men ändock!
 
Tittade på "Allt för Sverige" igår och jag tycker det är så bra, blir sugen på att släktforska själv, fast kanske leta upp släkt i USA. För om jag inte är helt ute och cyklar så har jag någon släkting på någon sida som tog sin koffert och drog iväg till "over there"..
 
Tack och hej, leverpastej!

Dag 19 efter operationen.


 
 
Nu kickar vi igång den här veckan med en massa samtal till olika ställen, bland annat universitetet, tandläkarhögskolan, facket osv. Tjejen på resia som lovade att kolla upp lite kring reserutter och priser har hört av sig så jag tänkte gräva lite mer i den planeringen också! Känns så roligt att ha lite bollar i luften, speciellt att börja jobba lite smått till veckan. För så hemsk ser jag inte ut längre, och prata kan jag alldeles för bra! Vad gäller tänder, käkar och vikt är det inte så mycket som händer för tillfället. Har fortfarande känselbortfall just under ögonen, på sian av näsan, i hamsterkinderna och längst ut på överläppen. Vågen har de två senaste dagarna stannat på 53.5 kg, idag stod vi på 53.7 kg och det tror jag är ett bevis på att mamma är hemma igen och ställer fram pipmuggar i rasande fart!
 
Lägger inte upp de här bilderna för att visa mig från min bästa sida utan för att:
 
1. Visa hr långt jag kan sträcka ut tungan, alltså inte tillräckligt långt för att kunna slicka mig om läpparna. Någon jag såhär i efterhand kommit på att man gör oftare än man tror! 
2. Min (på bilden) högra (stora) framtand har "åkt fram" lite längre än den vänstra. Kanske inte går att se så tydligt men jag ser hur den har skjutit fram bara under de här tre veckorna. De fyra små söta tänderna i underkäken har också fällt över lite åt vänster, som om de var på väg att rasa som dominobrickor. Alla sådana här små skavanker kommer min tandreglerare fixa till under våren så jag blir inte av med den här rälsen än på ett halvår eller så. 
3. Man kan se att stålbågen är avklippt mitt emellan framtänderna i överkäken. Om jag inte minns fel så gjordes det dagen innan operationen för att man skulle kunna bredda min överkäke under operationen. Det vill säga "kapa ett V" ovanför framtänderna och bredda ut alltihop. Om jag får chans att ta kort på hur mitt bett såg ut från första början och hur kirurgens modell av bettet efter operationen ska jag lägga upp det här, blir så mycket lättare att förstå vad de faktiskt har gjort!
 
Nu får det vara nog för idag, dags att röra på benen.
Tack och hej, leverpastej!

Dag 18 efter operationen.


 
Idag ska ni veta har jag både försökt lära mig lite manuella inställningar på kameran, tvättat håret två gånger (barnolja i håret var en väldigt dålig idé) och smetat på tonvis med smink bara för att jag var sugen och passade på att "öva sminktekniker" när jag ändå inte ska visa mig bland folk (att jag kan hittas och ses av vem som helst här på internet tänker jag ignorera). Tidigare idag sprang jag och min vän Frida i lite butiker och satte oss lite snabbt på Barista. Tänker att varm choklad nog kan vara min nya favoritdryck framöver! Nu är det dags för käk, idag "asiatisk fisksoppa" givetvis utan fiskbitar, de är bortplockade. Sedan dags att hämta Magnus på flyget, förhoppningsvis mycket nöjd efter en rolig helg i Stockholm.
 
Tack och hej, leverpastej!

Dag 17 efter operationen.

Skynda skynda, yalla yalla, osv. Hinner jag detta innan midnatt är jag bara helt makalös! Idag har det faktiskt hänt massor om man jämför med mina andra ganska så händelsefattiga dagar. Kanske inte så mycket som har med själva käken att göra men varför alltd lägga 100% fokus på den så tiden går så mycket snabbare om man gör annat?


 
Min ursprungliga plan för dagen gick nästan i lås. Hade det inte varit för att bilen började lukta bränt, det lät som om något hängde ner under bilen och till slut blev punktering så skulle jag sprungit omkring och övat (kan man göra sånt?) på att hitta billiga second hand fynd på Pingstkyrkans lördagsställe. Nu blev det inte så, hamnade lite i en antiklimaxsituation som det ofta blir när ens plan ofrivilligt går upp i rök. Pappa blev räddaren i nöden som efter lite lirkande drog ner mig på stan och runt i olika klädbutiker när han skulle göra en av sina ca tre shoppingrundor per år. Slutligen kom vi hem med fem olika plagg för endast en tusenlapp, varför hittar man aldrig så billiga tjejkläder till ordinarie pris? Har haft en mysig lördagskväll med Helena, lagt pussel och surrat samtidigt som tv'n rullade på och vi drack varm choklad (den på bilderna nedan). Helena fick sig en biskvi att suga i sig, som hon längtat!
 

En 70% chokladkula fäst på en pinne som man enkelt stoppar ner i varm mjölk och på ett kick har man en riktigt god varm choklad. Toppad med en marshmallow såklart!
 
Jag hann givetvis in på jobbet mitt där det var fullt drag och norpa åt mig en härlig nyhet som gjorde entré i sortimentet bara här i dagarna. Nu är butiken proppad med olika chokladvarianter (och även lite olika saffranspåhitt lagom till skyltsöndag). Vad sägs om tunna chokladchips med smak av bl.a. lakrits och flingsalt eller kardemumma. Skymtade även chokladkakor med bl.a. val- och pistagenötter. Sen fanns det massor med olika superläckra marsipanfigurer som sträcker sig lite längre än de klassiska grisarna och tomtarna som visserligen inte ska glömmas bort i alla nymodigheter. Som om inte det räcker kommer det till veckan kommer också de efterlängtade egentillverkade pralinerna som kommer finnas i 20 olika smaksensationer till att börja med, om inte ryktet ljuger. Blir helt klart spännande att komma till jobbet på torsdag och plugga in alla olika smaker och nya godsaker. Välkommen in och frästas!
 
Tack och hej, leverpastej!
 
ps. JAG HANN INNAN 00.00!

Dag 16 efter operationen.

Ruffshår, första tvätten med bara balsam för övrigt.

 
Jag sover som en gris de här dagarna. Förstår inte hur man kan vara så trött! Kanske måste jag ta och ställa väckarklockan så jag åtminstone hinner se solen en halvtimme om dagen. Kan i och för sig bero på att jag hade en sån där monsterhuvudvärk igår så jag ville bara sova och slippa känna skallen som envist motarbetade.
 
Testade att skära en megatunn bit av en dubbelnogat som jag hade tänkt smälta ner i någon slags choklad framöver, och det gick! jag fick in biten mellan tänderna och kunde suga lite på den där chokladbiten. Himmelskt med något som inte var flytande! Vågen stannade på 53.7 kg imorse, var snurrig när jag klev upp där vid 12, matdax helt klart!
 
Tack och hej, leverpastej!

Dag 15 efter operationen.

En tredjedel passerad som sagt och idag var det dags att ta sig tillbaka till sjukhuset. Mats, min kirurg, tog tillsammans med en läkarstudent bort mina stygn i både övre och undre käken. Lite klurigt att komma åt med tanke på att jag inte kunde vara speciellt hjälpsamm och gapa med munnen. Sen var kinderna ganska duktigt svullna, så trångt var bara förnamnet där bak i munnen.. Somnade rätt sent igår, tror att jag kanske var nervös för att det skulle göra lite ont att ta bort de där trådarna och visst, det inte superskönt. Speciellt inte när de drog i kinderna så förbaskat för att komma åt, och det naggades/luggades lite och sved när själva stygnen skulle bort men fort var det gjort och ska inte göras igen. Det är lite den inställningen man får ha till det mesta, det går snabbt över och så har man glömt det sen!
 
 
Fick också titta på röntgenbilder av min skalle från alla möjliga håll, både före och efterbilder. Så extremt läckert det är med röntgen, borde nog bli röntgenläkare/syrra. De har i alla fall satt skruvar på båda sidor av min näsa samt under okbenen på båda sidorna. Den sista visdomstanden hade försvunnit under operationen, skönt att slippa den! Frågade också om det knäppande ljudet som blir i högerkäken när jag "gäspar", fick en grundlig och pedagogisk förklaring att det är (svårt att förklara här utan bilder) i käkleden där den avkapade käken ligger lite omlott (kommer växa ihop så småningom) och knäpper när muskeln som för bak underkäken vid en gäspning försöker göra det den ska. Kanske helt omöjligt att förstå vad jag försöker förklara men det var i alla fall inget farligt med det hela. Ska tillbaka om två veckor och kolla så att fixeringen fortfarande sitter ordentligt. I övrigt stod vågen på 54.4 kg och jar har halvsovit i soffan sen jag kom hem från sjukhuset kring halv nio, trötter trötter.
 
Tack och hej, leverpastej!

2 veckor efter operationen.

Det firar jag med att kliva upp supertidigt och sympatipromenera med Magnus till jobbet, handla lite till mitt aningens tidiga lussebak och inleda den här balsamhistorien för mitt hår med en lång och varm dusch. Inte illa pinkat faktiskt. Passade på att, när jag för en gångs skull, öva på det här med vågtång eller vad man ska döpa den till. Tycker alltid det här med hår tar så lång tid men nu hade jag ju faktiskt en timme över till ingenting så varför inte? Piffade också till den här dagen med mascara, har ju ändå avklarat en tredjedel av tiden med fixerade käkar!

Min ständiga följeslagare "pipen", den här gången med dagens middag; Hummersoppa.
Drömmer föresten ibland att jag tuggar på saker och vaknar av att det naturligtvis inte går men känslan av att fortfarande ha en bit choritzo mellan tänderna sitter kvar.
 
 
Oh jag vet, på den högra bilden orkade jag inte hålla upp ögat ordentligt,
är ju så trött nu för tiden..
 

Nu är Lisa och AnnaSara på väg hit så ska de få fika min saffransbutterkaka som jag gjort idag. Kanske värmer lite glögg så jag kan smaka på lite tidig jul jag med! Vågen stod på 54.3 kg i morse, pendlar lite däromkring nu.
 
Tack och hej, leverpastej!

Dag 13 efter operationen

Tog en omäsnklig sovmorgon till halv tolv imorse när telefonen ringde. Tur att det var en kändis som hört min morgonröst miljarder gånger tidigare.. Kravlade mig upp och har gått på halvfart sen dess. Man blir aldrig pigg om man kommer upp när det har börjat skymma, får nog försöka ta mig ut på en promenad innan middag så jag får i lite nytt syre i systemet. Jätteskönt att komma ut om det inte vore för att min näsa verkar tagit stryk av något (för mycket nässpray till följd att jag inte får snyta mig) och så fort jag kommer ut i lite kallare luft gör det liksom ont att andas genom snoken. Kanske får skaffa mig någon slags värmeväxlare till min känsliga näsa!
 
Skitigt hår och konstig färg i ansiktet, man är inte på topp alla dar i veckan!
 
Funderar som så många andra på att testa det här med "balsammetoden" till mitt risiga och övertvättade hår. Varför inte pröva nu när jag har rätt mycket tid över? För övrigt stod vågen på 54.5 kg idag trots att jag nog inte fått i mig riktigt så mycket som planerat de två-tre sista dagarna. Har kroppen kanske ställt in sig på sparläge?
 
Tack och hej, leverpastej!
 

Dag 12 efter operationen

Har inte gått ner något mer sen igår, gick upp till 54.5 kg, hela 200g det är ju inte klokt! Eller det är väl precis vad det faktiskt är. Funderar på vad det var jag skulle göra idag egentligen. Har flera flyktiga planer som jag glömmer bort stup i kvarten, antar att det slutar med att jag inte gör något alls. Men en sak är ju mat, jag måste laga mat och hittade ett recept på en Asiatisk fisksoppa med kokosmjölk och curry som jag är sugen på att testa. Sen tänkte jag städa trappen eftersom mamma, som egentligen har den sysslan, dragit sin kos i veckan och vändsteker sig i solen på Gran Canaria. Så tänkte jag läsa på mer om olika länder där i Asien inför min resa nästa höst. Kanske ta en sväng förbi Tickets kontor nere på stan och höra om de har något slags prisförslag och idéer. Tack till Anna Lindgren för det (och många andra) utomordentliga och fruktansvärt taggande tips!
 
Tycker fortfarande min vänstra sida är lite mer svullen än den vänstra.
 
 
Bjussar på (med extrem självdistans) en närbild av vad den elaka tandställningen gör mot mina läppar som inte bara svällt utåt men också inåt. Fina avtryck...
 
Tänkte även bjussa på mina anteckningar från uppvaket. Började lite groggy längst upp men verkade nyktra till lite eftersom. "12.30 - 16.45" är tider för när jag rullade in på operation och när jag var så passa vaken att jag kunde kolla klockan (det första jag gjorde). Väldigt vuxet att fråga efter mamma, men man blir inte så kaxig när man inte ens kan öppna munnen!
 
Tjingeling
 

 
 

Dag 11 efter operationen

Idag är en seg dag. Har skrapat ihop alleles för lite sömn de senaste nätterna. Förmodligen fått i mig för lite energi också i förhållande till vad kroppen behöver för att orka hålla upp. Tycker det märks mest på mitt humör, blir lätt överkänslig, gnällig, less osv. Det där goda humöret är rätt skört! Vet inte om det är energibrist som talar eller om det är jag (!!!) som bara tycker det är svårt att förklara för folk att jag inte orkar. Jag är ju ändå så pass pigg, det är ju inte så att jag ligger som en grönsak i soffan oförmögen att klara mig själv. Därför är det svårt att liksom förklara och förvsara den där känslan av trötthet och olust att göra en massa saker utan att känna att allt låter som en bluff. Att jag är slö beror heller inte på att jag gör lite om dagarna utan att jag inte har energi nog att göra saker och flänga hit och dit! Jag gillar inte att hamna i situationen där jag blir en tråkig "nej-sägare", det är inte den bilden jag har av mig själv. Hamnar dock där rätt ofta nu, när det inte syns på mig att jag inte orkar med lika mycket som vanligt. Bara ett par veckor kvar så är jag tillbaka, kan göra och hitta på saker som folk frågar om och förväntar sig. Tills dess är jag en tråkig "nej-sägare", får ta igen det senare.
 
 
Idag stannade vågen på 54.3 kg, tjingeling!

Dag 10 efter operationen

Lördag, dagarna tickar på! Idag ska jag gå och fixa munskölj, känner att det är det enda jag kan tänka på när jag vaknar på morgonen. Sen är frågan om man skulle ta och testa göra en ny soppa till middag kanske. Men först ska jag ut och promenera med Max. Idag låg vågen på 54.5 kg, bättre än igår alltså. Tror det var den där halvlitern med Coca Cola på bion.. 
 
 
 
Tjingeling!

Dag 9 efter operationen.

I grevens tid men jag hinner nog innan tolvslaget ändå! Nu tror ni kanske att jag haft händerna fulla hela dagen och inte hunnit slänga ihop det dagliga käk-inlägget. Men icke, jag har bara inte gjort det. Testat en variant av alla miljarders munsköljar idag, har varit lite nervös inför att testa då en av kirurgerna sa att man ska vara snäll mot såren första veckan. Men med några dagar till godo och en extra mild variant så slog jag på stor i morse i min ensamhet och gurglade munnen ren. Himmel vad skönt det var! Smakar ju faktiskt gott igen! Har varit rätt gråmulen och seg i humöret idag, vet inte av vilken orsak. Kanske fått i mig för lite energi för att orka hålla humöret uppe också utöver kroppens funktioner och läkningsprocessen, vem vet? Gick på bio med Lisa, nu har även jag sett det episka slutet av dessa vampyrfilmer. Sen promenerade vi genom Umeå som hade invigning för ljusfestivalen och "premiärgick" i nya tunneln under järnvägen till Haga. Nu är det sängen som gäller och just det, vågen stod på 54.2 kg idag.
 
Tycker jag är lite mer svullen om kinden på (från kamerans håll) högra sidan..?
 

 

Tjingeling!

Dag 8 efter operationen.

Nedräkningen fortgår, snart bara en månad kvar. Är det inte underbart så säg!? Nya händelser angående ingreppet, eller käkarna, kanske jag ska säga: Tog sista värktabletten (1g Alvedon) igår eftermiddag kl 15. Har sedan dess varit helt "drogfri" och det känns varken sämre eller bättre. Status Quo tror jag visst man brukar säga. Mamma påstod imorse att jag var ännu mindre svullen. Kanske stämmer, kanske var hon mest snäll. Svårt att avgöra när man ser sig själv flera gånger per dag. Men faktiskt är det lite som en adventskalender att vakna varje morgon och se om det syns någon skillnad eller känns annorlunda efter nattens många timmar. Snacka om att lite roar små..! Har i övrigt roat mig med att läga bok, promenera ute i solen, slinka in på NK och säga hej till tjejerna, handla på MAXI och ska nu ta och värma min översaltade broccolisoppa.. Avslutade för övrigt snyyggt i kassan på MAXI med att ha drullat bort mitt betalkort på den korta vägen genom butiken, så för säkerhets skull är det spärrat och ett nytt kommer inom 5 bankdagar. Ingen krogrunda för mig i helgen alltså, hehe!
 
 
 
 
Idag stod vågen på 54.9 kg, går fortfarande neråt.
Tjingeling!
 

En vecka efter operationen.

För en vecka sen vid den här tiden satt vi i väntrummet och fnissade allt vi kunde eftersom det här med gapskratt i sex veckor (nu bara fem, woopwoop) framöver är lite komplicerat. Jag förstår faktiskt inte var den här veckan har försvunnit. Känns som om det var en mindre evighet sen tjejen som övade på att sätta infarter fick sticka mig flera gånger i handen och jag svamlade om juleskum på operationsbordet med narkosläkarna. Jag tycker inte alls att tiden sniglar sig förbi. Kanske är jag ovanligt pigg, har ovanligt lite ont, gör ovanligt mycket, är ovanligt engagerad i min "mat". Något är det, för när jag läst om andra som gjort samma sak har de sagt att de två första veckorna är ett helvette. Det håller jag inte med om. Kanske den första natten hemma inte var ljuvlig men det har gått finfint tycker jag. Klart det finns baksidor också, till exempel att munnen smakar extremt unket när man vaknar på morgonen, det stramar i stygnen när jag försöker le mycket eller skratta, jag har ingen vidare känsel i ansiktet från ögonen ner till hakan och att jag inte kan sätta i mig min efterlängtade ostmacka som jag vill. Men det är ju så små saker i längden. Det är liksom ingen idé att lägga någon extrem laddning energi på det. Satsar istället på att göra vanliga vardagsgrejer som att tvätta, gå promenader, planera middagar (soppor givetvis), pussla i scheman, diska, lägga pussel, träffa kompisar, ha mysiga tv-kvällar och liksom bara fortsätta som vanligt så gott det går.
 
 
 
 
Mamma har förbudit mig att hålla i saltkaret när vi gör mat. Vi skulle göra broccolisoppa här om dagen med massor av goda grejer i, bland annat dyr VB-ost och parmesan. I slutspurten av kryddfasen var mamma tvungen att åka ner på stan så jag lovade att göra klart och smaka av med salt. Insåg inte att även min tunga verkar vara lite bedövad (smakbedövad), eller så är problemet att jag bara får fram en halv centimeter av tungan mellan tänderna att smaka på. Vilken smak känner man längst ut på tungan? Inte salt i alla fall! Den stackars supermumsiga soppan blev toksalt, så från och med nu får inte jag avgöra hur saltningen ska vara..
 
Idag kommer Lisa förbi, innan dess ska jag skynda på apoteket och ica för att handla lite ersättningsdrycker och ingridienser till kvällens fisksoppa, skynda skynda!
 
Vågen stannade på 55.5 kg imorse innan frukost, bra där att jag inte gått ner något från igår men så slog jag rekord i kaloriintag igår sen jag opererades. Heja mig!
Tjingeling
 
 
 

Dag 6 efter operationen.

Då ska vi se, dagens höjdpunkter hitintills... Upp med tuppen och fixa lite personal till jobbet. Det här med schemaansvar är en lysande syssla att sköta från sängen! Dra slingor på mammas lilla ljushuvud. Fixa mer personal till jobbet (många som verkar insjukna nu). Brände det lilla av tungan jag kan sticka fram mellan tänderna när jag värmde chokladdryck med cocosfett i. Svårt att kyla ner men det gick, man får lov att vara lite påhittig! Hoppade på vågen innan frukost i morse, 55.5 kg visade den idag. Går neråt för tillfället, måste försöka få i mig mer kalorier så jag inte försvinner helt. Fortsätter det i den här takten (ca 2kg/vecka) är jag nere på 45 kg när det här är över, not good!
 
Tänk vad lite färg på kinderna kan göra!
 
 

Tjingeling!
 

Dag 5 efter operationen.

Idag har jag lekt tandläkare. Fixeringen i munnen är gjord av ståltrådar, de där stålrådarna har olyckligtvis ändar. De ändarna är inte sammetslena. Så länge kinderna är megasvullna även innåt trycker de emot de där vassa trådarna och ju mer känsel jag får tillbaka desto ondare gör det ju såklart. Så jag tod tången i egna händer och böjde till de där ändarna så att de inte längre gör hål i läppar och tandkött innifrån. Heja mig!
 

 
 
 
Vågen står fortfarande på 56 kg. Pendlar 100-200g upp eller ner beroende på om jag nyss "ätit" eller inte. Ska ta med mig mor min till Intersport och unna mig en härlig PeakPerformance fleece. Lär bli det enda plagget därifrån på många år, men det ska jag slita med hälsa!
 
Tjingeling!
 
 

Spektaklet som kallas vikt

 
Glömde att skriva in i dagens inlägg vad vågen stannade på idag. Har tänkt att, mot alla min regler från min uppväxt vad gäller att ens ha en våg i huset, väga mig en gång per dag så jag kan hålla lite koll på min vikt nu när det är rätt knepigt att få i sig tillräckligt med energi och näring.
 
Jag lyckades skrapa ihop hela 57 kg dagen innan operationen uppe på käkkirurgen. Idag, 4 dagar efter operationen fick jag ihop 56 kg. Avrundar lite men det är bara för att ha ett hum om åt vilket håll det drar.
 
God natt!

Dag 4 efter operationen.

Ny dag - nya upplevelser! Inatt sov jag som en liten gris fram till nio utan att vakna en enda gång. Skönt, må jag säga! Igår kväll var Magnus och Lisa här. Jag och Magnus somnade i soffan framför en naturfilm, lagom jobbig eftermiddag. När Lisa kom satsade vi på pusselläggning, blev faktiskt klar samma kväll. All eloge åt Lisa!
 
 
 
Ilar i tänderna idag, känsel kanske är på väg tillbaka. Känns lite tidigt att ropa hej än, men det verkar ju gå åt rätt håll i alla fall! Tror inte jag blivit mer svullen heller under natten, jippie!
Tjingeling!
 
 

Dag 3 efter operationen.

Redan tredje dagen! Okej, så snabbt tycker jag inte det har gått hitintills, väntar mest på att mina kinder ska svälla ner så jag åtminstone kan borsta lite på "sidotänderna". I och för sig har jag inte vidare mycket känsel i tänderna så jag känner inte så bra om jag borstar på tanden eller tandköttet. Vill helst inte vara och riva upp något stygn eller stöka till något så under tandborstningen är jag extremt fokuserad på det! Sköt att få smaka lite fräscht i munnen även om man inte kommer åt överallt. I övrigt blir man konstig i magen av att bara äta flytande. Vet inte om jag ska förklara det vidare, känns som att det räcker med att säga att man blir rätt bubblig! Måste nog försöka få i mig lite fibrer på något vis så att magen inte  blir så arg på mig!
 
Idag bjuder jag på mitt största möjliga leende!
 

Läste också på lite andra bloggar att det kunde vara skönt med någon form av kylpåsar mot svullet.
Mamma hittade på en egen variant, var skönt faktiskt!
 
Så nu ska jag ta och lägga lite pussel tror jag, se en film, gå runt kvarteret, göra något i varje fall så att timmarna tickar på lite snabbare! Dags för medicin snart också, så skönt!
 
Tjingeling!
 
 

Dag 0, 1 & 2 efter operationen.

Hejsan! Då var jag inne på dag 2, för ganska precis 48 timmar sen var jag nysövd och låg skönt i medvetslöshet. Hade gärna stannat kvar ett tag till och sovit bort lite tid! Men tanken är nu att jag ska, en gång per dag, dokumentera och lägga upp bilder på vad som händer / inte händer. Kommer därför en liten bildbomb från de senaste dagarna!
 

Morgonen på operationsdagen.
 
 
På uppvaket ca 2 timmar efter operationen.
 
Sen gick vi över till dag 1 efter operationen. Jag fick sova över på uppvaket där de hade full koll på mig, stoppade i mig morfin och voltaren, alvedon och antibiotika via infarter i fötterna. Hade en på varje fot och även en på handen.
 
Inte fullt så svullen än, de flesta tyckte det var lite konstigt. Men det kommer! Många tyckte också jag var/är mer lik min mamma nu. Stackars henne!
Mobilen var full av snälla hälsningar från olika håll. TACK!
Rann lite blod från näsan, inget konstigt, sånt som blivit kvar i bihålorna bara..
Så, min första måltid: Fruktsoppa och vatten.
Käkarna är helt fixerade i detta läget. kan inte rubba dem en centimeter.
Men nu sitter det ju som det ska, wiiheii!
Amos och Frida kom på besök, även AnnaSara men henne fick jag inte på bild.
 
Luktade tydligen gubbe i munnen, så vad gör man inte för omgivningen?
 
Så var vi inne på 2:a dagen efter operationen. Alltså den här dagen!
Har svullat på mig men sover kungligt i mammas egenbygda
hästens säng med upphöjd huvudända!
 
 

Så efter en dusch, värktabletter och idomin på läpparna är livet uthärdligt. Dags för lunch nu när mamma kommer hem igen. Världens bästa mormor har varit här och lämnat soppor!
 
Tusen kramar och tack till alla er som hör av er och skickar en tanke. Dagarna kommer gå snabbt, snart är jag på benen igen! TIlls dess håller jag mig lite isolerad så jag slipper vinterkräket eller någon slags flunsa..
Tjingeling!
 
 
 
 
 

Home sweet home!

Mörbultad, överkörd, ommöblerad. Kalla det vad du vill, jag kan asociserna till alla tre. Från halsen och upp ser jag extremt överviktig ut. Lite som om en plats i biggest losers stod högst upp på min önskelista för tillfället. Kirurgerna verkade nöjda med resultatet och hur det hade gått, jag är glad så länge dagarna går, svullnaden och värken släpper. Men redan nu känns det värt det, bara några dagar kan springa förbi nu så det värsta går över! 
 
Så till den som vill se före och efterbilder, det kommer när det finns efterbilder. Är man hemskt sugen på att se sumo-Ellen finns det blider på instagram!
 
Tjingrling!

Operation D-day!

 
Hey! Nu är det dags, äntligen!? Vet knappt längre ifall jag längtat eller gruvat mig för den här dagen. Men nu sitter jag här med tänderna i massor med tandställning, ståendes åt helt fel håll. Men bara i en dag till, sen kommer käkarna ligga på plats och tänderna passa varandra som handen i handsken. Försöker tänka på den extremt vaniljkrämsfyllda blåbärsbutterkakan, julskummet, briéosten, kexen och mangon som jag kalasade på igår kväll nu när magen kurrar och jag endast kan lyxa till det med ett glas hederligt kranvatten. Tur att fastan bara håller på till mitt på dagen någon gång. Sen kommer jag ju kunna kalasa på alla möjliga goda.. Soppor!
 
Tackar för alla hållna tummar och lyckönskningar. Ska dokumentera varenda liten del av processen före/efter spektaklet. GIssar att jag inte kommer vilja se en enda spegel (eller foto) på ett tag men i efterhand vill jag absolut se hur mitt ansikte ser ut i ballongversion...
 
Tjingeling, på återseende!

RSS 2.0