Hooked up.

För det första: (jag har inget "för det första" men jag brukar har alltid velat skriva det någon gång.)  Idag är det fredag innan sportlovet. Det betyder en vecka med fint väder, slalom och jobb. Kanske en och annan träff med någon vän. Lite mer exakt ser planen ut som så:

Lördag
Stöka omkring i lägenheterna, sätta upp lampor och packa upp kartonger så långt det går. Senare ska jag tillsammans med ett perfekt urval av mina brudar ta oss till Flurkmark. Där ska vi ha en total ladies night med badtunna och massor med mys.
Söndag
Jag ska ta migg upp och från Flurken, jobba på Nk och sen ta mig hem till Teg. Jag har en känsla av att jag måste plugga lite spanska eftersom jag kommer vara borta i fjällen (ellen i fjällen) från onsdag till söndag. Och jag jobbar också på måndag och tisdag. De känns bra att tjäna lite på att slita.

Jag känner mig helt uppsvullen, det kan bero på de höga jeansen jag har på mig idag. De klämmer mest överalt och känns allmänt.. höga! Medan jag håller på att klaga på ytliga saker kan jag lika gärna fortsätta med mitt munsår.. Det är forfarande kvar, MEN: Det blir bättre, inte en sekund för tidigt!

Amos fyller 15 år idag - Grattis lille bror, hoppas din fot är skadad på riktigt så att du kan steka med kryckor och en riktig skada!

Hare gött.

OBS!

      
      

För de som inte var med igår vid skadetillfället så kan jag berätta att det var en ministicka som orsakade smärtan i handen. Jag fick ut den, men det blev inte bättre någonstans. 

Så, ha det gött. 

ontOntONT - 23.02.09

Min hand är ond. Den är öm och svullen. Vilken hand som är trubbel? - Höger, så klart! Och inte nog med att handen har en grymt nedsatt förmåga.. Min mun är sanslös också.  Munsåret går aldrig bort - kirurg efterfrågas! Nåja, inga förhastade slutsatser nu, men det börjar vara läge.

Igår flyttade vi alla möbler till stan. Okej, nästan alla då. Hur som helst är det väldigt tomt I Kasamark nu. Vi sov faktiskt på madrasser i natt. Det kändes lite underligt att sova i ett tomt rum på en madrass, men samtidigt ska det bli så skönt att komma in till stan och inte ligga 2 mil utanför stan och sova. Om det inte var klart redan så är det Fettisdag i morgon och jag har själv styrt upp ett litet inflyttningsfika på eftermiddagen. 

Nu sitter Jasmine och läser en bok mitt emot mig (hon ska köpa en cola också). Det påminner mig om att jag har blivit så pinsamt dålig på att läsa böcker. Jag menar, jag älskar böcker. Men jag har inte läsa något alls sen.. Jag vet inte ens, och det är heldåligt! Skärpning nu på direkten..

Ha det gött, nu är det skola - Engelska som gäller!

Forever, and ever.

     

Skolan är långdragen på fredagar. Just nu har jag ett hål från 20 över 1 ända till 10 i 3. Sen är det en samhällskunskapslektion som slutar kl 4. Långrandigt - jag vet! Och jag har varit vaken hur länge som helst nu. Hela 9 timmar, hehe! I morse klev jag vackert, eller mer klumpigt upp vid 5 och stapplade ut till bilen för att hämta min bag som jag glömde där igår. (Om jag ska säga sanningen var jag för lat för att gå ut i går kväll när jag redan hade hunnit ta av mig alla klädesplagg. Det var för kallt!) Så alla produkter som innehöll vätska av något slag hade frusit eller var extremt trögt. Mina handdukar från träningen igår hade frusit och var stenhårda. Snacka om att bo i Norrland. Jag var minst lika stel och trög som resten av mina hygien artiklar (som det så vackert kallas.) Efter en språngmarsch till bussen immade glasögonen igen och jag såg inget, som vanligt. Om jag hade orkat skulle jag ha skrivit om varför jag åkte in så tidigt till stan, men jag orkar inte. Det är inte väsentligt, egentligen. Min poäng är att: JAG ÄR TRÖTT, det är fredagseftermiddag, vi har en intensiv lektion kvar och jag ska inte ens hem efter skolan. Nej för då ska jag utnyttja min lediga och sällsynta fritid och umgås lite. Lyssna på Lisa och Helena s
om ska sjunga på Vasakyrkan.

Nu slutar jag käbbla. Det gör ingen nytta!
Vi flyttar det som inte behövs hemma för att överleva på söndag. Resten av möblerna (+ oss själva) flyttar vi på tisdag. Stan - Här kooommer jag!

Hare gött!

PS.
Om ni ser mig med vita idominläppar kan det vackert förklaras med att jag har ett envist och grymt munsår som jag försöker utrota!

Can't help.

   


  

   

  


There just is something special about guys with a guitar. They are incredible hot, most of them. Music is hot.

Droppe i havet.


  

Ni vet sådana där riktiga smöriga låtar, som egentligen inte har någon kvalitet alls och man blir less på dem direkt. Jag tycker de kan vara rätt okej att lyssna på ibland. Det är liksom okej att bli lite mesig och för en kort stund tro att man uppriktigt kan känna igen sig i låtens texter. Hitta en underförstådd mening som bara är synlig för en själv. Nu har jag två sycken låtar i den kategorin:
Ferras - Hollywood's not America
Ron Pope - A Drop In The Ocean.

Om andan faller på kan man testa dem. Totalsmöra en stund, jag skulle nog kunna medge att den där verkliga tonåringen i mig kommer fram när sån musik spelas. Ni vet, allt som någonsin hänt mig är dåligt på något vis. Jag kommer aldrig lyckas med det jag vill i livet, jag är lite malplacerad var än jag går osv. osv.
Självklart stämmer nästintill inget av det, men ibland är det skönt att göra allt till jobbiga detaljer och tro att man har det underbart dåligt. Hitta orsaker att vara deppig ett tag.

Drömmar. Av flera hundra miljoner drömmar och önskningar blir typ 0.003% verklighet. Men man ska drömma, det ger spänning till vardagen. (Eller en hel hög med besvikelser och dåligt humör.) Det är egentligen lika bra att drömma på avstånd, drömma om det man vet inte kommer bli verklighet. För om man gör det blir man aldrig för känslomässigt engagerad, det går då att hålla ett avstånd till den drömmen. Då är den inte möjlig att "ta på" och man kan inte leva sig in i drömmen tills den nästan blir verklighet. Då behöver man inte heller på något vis bli besviken och uppriven innuti.

På fredag är det Luff, Helena och Lisa ska sjunga. Jag ska småsnacka mig genom allt. Jag brukar vara så dålig på att koncentrera mig under den ynka timmen. Hoppas på mysig stämning! Kanske en fortsättning på kvällen någonstans?
Nu är det i alla fall dags att fokusera på skolarbete. Jag hade faktiskt mage att inte göra någonting i går kväll, skönt skönt.

Simma lugnt - ta våra minnen, gör om det till något fint!




The same crap every time.

         

Alltid är det samma problem med att komma på en rubrik. Men för det mesta får det blir den första ordföljden som dyker upp i huvudet. Idag blev det, ja något "skit". 

Idag har jag varit chaufför och målare, också lite kärleksspidare. Jag, Amos, Signe och Pappa målade tre rum på N. Obbolav. idag och det blir nog riktigt fint när det är klart. Dock har vi säkert två varv kvar att måla innan fläckarna är jämn färg. Mitt på dagen tog vi oss till Tjärhovsg. för en fikapaus. Det är lite speciellt när fikat blir serverat på en pall i ett tomt vardagsrum. Men inte smakade det mindre gott för det. 
På vägen hem ville Amos tävla om vem som kom till N.Obbolav. snabbast. Han som sprang eller vi som körde bil. Vi kom lika faktisk och hur sjukt är inte det egentligen. Man skulle kunna säga att Amos springer i samma hastighet som en bil. 

Alla utom Mamma och Amos käkade lite middag hos mormor. VI lekte och kliade på mormors otroligt söta Ville. Gah, det går inte att beskriva hur mysigt och overkligt det känns med den krabaten springandes i lägenheten. 

Idag har det som bekant varit Alla hjärtans dag. Jag har tagit mig tid att sända ut en alla hjärtansdagkram till min telefonlista. Det kändes som en bra sak att göra. Även om alla andra också gör det, inte alls så orginellt när an tänker efter. Jag fick i alla fall reda på att Calle, Gustav och Sebastian ska åka skidor/bräda imorgon - det tycker jag lät superkul. Jag fick också veta att Helena åker slalom i samma backar som glasögat och ca 30 personer från TC-tiden. Evelina åkte slalom idag och fick uront i benen. (Varför handlar allt om slalom?) 
Anna i alla fall, bor på ett fint hotell i Sundsvall och idag hittade don en sideboard som var  20 retsamma centimetrar för lång för att passa in i hennes sovrum. Lisa har jobbat idag, faktiskt har hon öppnat och sett ett lugnt vasaplan vakna upp. AnnaSara har haft kärleksförklaringarna tätt duggande och hon lät helt nöjd. 

Nu undrar jag varför jag skriver om alla andras dagar!? Jag vet inte, jag tror jag håller på med något slags minnestest för att se hur mycket jag kan komma ihåg av allt jag har fått reda på idag. 
Nu har jag ännu mer ont i huvudet än för en timme sen. Tablett på väg - Ja tack!!

Sov gott folks. 
PS: Filmen igår var bra. Brad Pitt: mums.
Annasara: yeah.. 
(hahahah)

Jag bjuder på två härliga bilder. Filmen är klart värd att se bara utifrån det här bildmaterialet:
   

.com

It's a cold, and it's a broken - Halelujah.
Halelujah, halelujah.

I'm just an ordinary woman. Trying to ba a lot more then that - what went wrong?

Sleep tight folks!

The day "Kasamark" stood still.

Hallå i lådan!

      Dock är detta inte min tvätt.

Första lediga dagen är avklarad, varför får jag det att låta som om lediga dagar är jobbiga? (Det är i alla fall inte i närheten av sant!) Jag har inte gjort mycket vettigt idag, förutom att:
- Elda
- Ta ur diskmaskinen
- Plocka in i diskmaskinen
- Hänga en tvätt.

Jag har också slöat medan jag kollat på OneTreeHill - igen. Jag har varit väligt ful utan dålig samvete, hoppat upp på pållen och insett att jag kan vara urkass på att rida ibland. Sen har jag också hälsat på mormor och hennes urgulliga hund som heter Ville. Det är omöjligt att ta fina kort på en sådan spillivink, helt svart och hoppar omkring och leker mest hela tiden. Den ser ut som en leksakshund som man typ vrider upp med en liten skruv och sen hoppar och skäller den. Fast den här är fler ljusår mysigare.

Nu är visst Helena påväg till sin mormor i Lycksele och Anna ska til Sundsvall imorgon. De blir borta hela helgen och jag hoppas de kommer ha roligt. Jag har en lite oplanerad helg, tror jag. Eller jag vet som sagt hur fredagseftermiddagen blir - ANNASARA. Ledsen och glad för Lisa som ska hämta deras Molle. Det ska bli så roligt för dem att hämta en mysig hund men samtidigt missar du, Lisa faktiskt en dejt med brudarna!

Det är sent, jag är lite fast här vid datorn och ärligt talat så slutar denhär kvällen inte i jubel. Men jag repar mig, munsår läker ganska snabbt.
Tjingeling!

29.7 - magical number!



Jag har ont i ryggfiléerna. Förhoppningsvis träningsvärk, men förmodligen inte eftersom jag inte har tränat. Nu har jag i alla fall slutat för snart en timme sen men jag är så klart fortfarande kvar på skolan. Det är bara en dag med lektioner kvar i veckan nu. Hur bra känns inte det? 

På fredag planerar jag att träffa AnnaSara, fika och se på den omtalade filmen om gubben/killen/mannen (Brad Pitt) som blir yngre och yngre genom hela filmen. Det ska nog bli mysigt. Fast det finns en hel radda med filmer som jag är lite sugen på att se. 

Tjingeling!

GOSH!

Sista sucken för ikväll:

Morgan Alling   Laila Bagge, hoppas jag.   Magnus Samuelsson

Jag är G L A D ikväll. Jag tror att det är för att jag har haft en bra helg. (Så fort Anna laddar upp bilder ska ni få se bilder på min blogg med. Då kan ni förstå att jag hade kul.)
 
Så här såg min helg ut i ord:
FREDAG - På hålet i skolan träffade jag ÄNTLIGEN Ellen Fransson från Skellefteå. Det var super!!
Efter skolan värmde jag min frusna kropp, mötte pappa utanför mammas jobb och gick till mormor. Eller egentligen cyklade jag på pappas cykel. Den är flera mil för hög för mig. Hos mormor var Amos och han hade ätit middag med mormor. Jag och pappa fick käka köttbullar och potatis med "maggan-kaka" till efterrätt. Sen skjutsade jag Amos till Gamlia och körde hem med pappa. Hemma blev det en pluggkväll framför Let's Dance. Morgan Alling är toppenhärlig, Laila Bagge är duktig - om inte proffsig och Magnus är starkast!

LÖRDAG - Jag körde till jobbet och jobbade hårt och bra. På slutet dök Helena och Frida upp på caféet. De hade sett "I take lyser stjärnorna" och ville värma sig lite innan hemgången. Nk är perfekt för att värma sig. Frida åkte med Helena hem till mig och jag åkte med pappa, Amos och Signe till Glödheta där vi plockade över Anna till vår bil. När vi kom hem hade Hellan och Frida precis kommit till oss. Perfekt timning!
Kvällen var helt enkelt WILD. Det var gödans mat och morotskaka till efterrätt. Anna hade bakat. Vi drack alla (utom Signe) kaffé. Mer eller mindre. Hellan chockade oss alla och såg till att bli av med kaffé-oskulden. Det var trevligt, fast jag tror inte hon gillade det så mycket. För hon rynkade på näsan en del.
Senare blev det BUZZ-tävling och Singstar-party. Jag hoppade runt som en kråka med 130 miljarder tokskumma ansiktsuttryck. Tur att annas kamera bara kan knäppa av ca 250 miljoner bilder i sekunden - Alla mina miner fastade alltså inte på bild. Vi skrattade så att vi nästan gjorde på oss allihopa. Speciellt när vi kollade på bilden där Anna rider på min rygg och jag ser ut som jag håller på att strypas! Bilderna är värda att vänta på!

SÖNDAG - Vi klev upp, åt en utmärkt frukost. Nästan hotell-klass. Med en timme till godo störtade jag in i duschen medan de andra tjejerna (Anna och Frida) tog det lugnt, tror jag! Jag var som vanligt inte klar i tid. Det allt i händerna, även kläderna och sorna (SÅ KLART!) spurtade jag ut till bilen. Jag jobbade med en tjej som heter Sofia. Hon är härlig och vi hade en lagomt stressig dag idag. Det som var knasigast var att vi enligt oss själva slutade kl 16:00 båda två. Caféet stänger kl 17:00. Hur går det ihop - nej just det det går inte ihop! Jag skulle ju så klart jobba till kl 18:00. Det bliev lite tjafs när pappa redan stod och väntade på mig när då men det löste sig och Sofia stannade och hjälpte mig så att jag fick komma hem någon gång. Det är rätt mysigt att bli själv kvar i hela caféet, lugnt och skönt - Tyst. Fast lite läskigt är det också.
Nu ikväll har jag ätit en Rostbiff&Potatissallads macka och pluggat på Friskvården och tränat på engelskan. Det har gått så smidigt utan sammanbrott, så därför är jag glad!
 
Skolveckan v.7 är kort, endast tre dagar. Hihih - In your fejja!
Sov gott,
jag gillar blått!

Tight som Staffan!

Lasagne, dock 1000 gånger aptitliggare än min.

Jag köpte en grej på Rut idag när vi hade haft styling för oss själva i en dryg timme. Det blev ett par spets-tights som är väldigt snygga. De andra tjejorna (Lisa, Helena, Linda och AnnaSara) köpte lite mer och de var superfina allihopa. - Helena went wild och betalade 600 för att par capri-jeans i en skön modell. Priserna stiger darling!

Jag slutade tjugo i tio - på morgonen idag och då stannade jag på skolan ett tag innan jag gick och åt mat på Kulinarium. Det fanns ostfrallor i ca 1,5 minut innan alla hade roffat åt sig hela utbudet. Det gäller att vara först, alltid. Sedan stressade jag mig till en buss och åkte ner till stan. Jag har haft ett möte idag och fått hjälp med bokslutet för US ekonomi. Vuxet, javisst! När vi var klara med det blev det helt enkelt läge för plugg så jag stannade på mitt kära NK och surfade runt och pluggade från 13:00 till 16:30. Tufft, javisst!

Lisa och AnnaSara kom och vi följdes till Waney's. Brudarna beställde så klart en fräsch och god Ceasarsallad medan jag beställde en lasange med tacoköttfärs som mer liknade något åt "äggröre-hållet". Dessutom var det majs i. Snacka om att slänga bort 70 kr på ingenting. Tur att jag räddade upp hela besöket med en tredjedels... kladdkaka efter den skrumpna maten.

Nu ska jag träna på engelskan, kanske svenskan. Eller nej. Vid närmare eftertanke. Jag satsar bara på engelskan, och kanske lite friskvård.
SOV LUGNT!
VAKNA ÄR TUNGT!

Solsken och listor.

      

Så, jag vaknar i Flurkmark. Solen skiner helt jättehärligt och jag har inte sovit för länge. Igår innan vi somnade gick vi en stjärnpromenad ut i skogen. Allt blir så mycket tydligare i lugnet och mörkret. Det enda tråkiga var att när vi kom in med frusna tår och helst ville värma oss, (hur fina stjärnorna än var) insåg jag att min telefon hade åkt ur fickan på jacken någonstans i skogen. Det var bara ut och leta. Vilken tur att min telefon är otroligt färgglad.. (VIT)! Vi ringde efter den och mycket riktigt började det låta och blinka i snön. Telefonen var vid liv, dock lite tilltrampad. 

Idag jobbade jag och Anna som djur. Det var massor med människor på NK som skulle fika Semlor och annat mumsigt, framför allt massor med kaffedrycker. Jag fick till och med göra en kaffedrink. Tillslut insåg vi att om vi inte ringde efter förstärkning skulle vi nog ta oss vatten över huvudet. Så Kawa ryckte in! 

När jag hade jobbat över en timme och vi hade fått koll på läget tog jag på mig min snart knapplösa jacka och gick till solen. Det kändes som en ur-bra belöning att värma upp min kropp och låta sisådär en eller 6 fräknar dyka upp på näsan. Jag längtar efter solen och värmen.

Jag har en överenskommelse med två av mina brudar. Vi ska skriva en lista, var och en för sig själv. Det tillkommer en punkt varje kväll. Helt för att vi ska känna oss bra med oss själva. Är det inte en super idé? (Den kommer inte från mig dock.)

Ha en bra, kväll, vecka eller månad - tills ni läser igen!

RSS 2.0