800 grader!



Jag tror jag ska försöka börja följa denna serie "Flashforward". Verkar vara lite mumsig!

Annars har jag haft en minst sagt skön kväll med sanna, lisa, jacke, tompa och annsi såklart. Badtunnan var HET men jag tror våra skållade kroppar hade det rätt bra i vattnet ändå. Vi blev dessutom bjudna på smarrig taco-gratäng och dubbel efterrätt. Egen hallonglass och en egenpåhittad chokladtårta. Härliga tider var det.

Nu ska jag nog slumra. Kanske... Eventuellt.

ge dig till känna:

du som lämnade ett übertrevligt textmeddelande på min sketna miniräknare någon gång under lovet.
"HEJ ELLEN DU ÄR BÄST". vem är du som lämnar meddelanden på texas miniräknare?

my greatest thanks to you, made my day!

on the go!

nu är det raffiga tag som gäller! jag och allt omkring mig ser ut som ett yrväder och snart ska allt vara glasklart och fixat innan lisa och hennes kär mor knackar på min dörr och plockar med mig till.. tavelsjö, har jag för mig! wow, vad ska jag ta på mig, vad ska jag ta med mig, hur när var finns allt (som jag inte ens vet vad det är) som jag behöver? så här blir det jämnt, panikstress!
- siktar på flurken så småningom i alla fall! tjingeling!

Delad glädje är dubbel glädje!

jag ser lite dubbelt, det är skumt. mina linser kruppar efter en på tok för lång dag med huvudvärk, skramel, dator och för lite krubb/dryck. jag tog mig i alla fall iväg till stallet och stressade till en början runt på pamela tills hon de sista 5-10 minuterna lugnade ner sig. sen kom jag hem, trött och slut efter en LÅNG dag. svidade snabbt om och raffade till ica där jag köpte druvor, melon och glass.
efter en skön dusch poppade jag popcorn och dukade upp alla godsaker och hade en otroligt skön slapparkväll. i och för sig var jag inte ens i närheten av att plocka upp camilla läckbergs nyaste bok, men det blev inte helt illa för det.

i morse jag vaknade med en sjuk huvudvärk och stapplade upp för att ta mig några pills. det hjälpte inte, men jag klev upp och drog på mig kläderna som låg närmast. frukost fixade jag på jobbet där sebbe återigen kom in och tog en choklad. totally awesome med frukosthäng. men den här gången blev det en kanelbulle istället för en chokladboll. jag tuggade snabbt i mig en kardemummabulle, mums!!
SOV GOTT FOLKS.


Jag hittade:

min VÄSTERBOTTENSRING igen! Den har varit försvunnen sen i somras då jag sommarjobbade. men - idag dök den upp i, min sminkväska. Jippie!!

You're young and you want some..


-nostalgitripp back to the old garagedays..

Idag har jag dejtat min vän sofia wiklund. (funny thing: här om dagen tog jag betalt av en okänd kvinna som hette just sofia wiklund precis som jag stod och tänkte på min kompis sofia...) Min vän kom in och väntade på att jag skulle få sluta, och när jag äntligen var klar fick hon följa med mig bakvägen genom serveringen och hjälpa mig slänga sopor innan vi kunde bege oss hem.

Hemma gjorde vi en måltid av bacon/kycklingfyllda tortellini med vitlöksklet och pesto till. Måltidsdryck: Blåbär/Lime. Det blev gödans! Sen var det såklart snackande för fullt. Vi körde aven igång Lejonkungen på tv medan jag fick dra slingor på mamma. Hon har fortfarande inte tagit reda på om hon ikväll blev tigerrandig eller het ok, det återstår att se. Kan mycket väl hända att ett paniksamtal till frisör blir nödvändigt imorgon!

Förövrigt ska jag ta och lägga mig innan det spårar och jag sitter kvar medan klockan tickar på alldeles för snabbt. Kanske hinner bli så mycket att det inte är värt att somna alls? Jo, jag ska sova! Imorgon är sista arbetsdagen för veckan. Sen drar pluggdagarna igång, jag måste verkligen hitta min biologibok!!
SOV GOTTSI.

Awesomeness..

Efter nio timmars jobb (jobb är visst det enda jag bloggar om nu för tiden) var jag knappast trött, mer uppjagad och hyperstudsig. Så när jag på någon vänster tillslut hamnade hos anna var jag rätt, sprallig minst sagt. Anna hade bakat och gjort UNDERBAR middag. Någon slags smetig rökt laxgrej med bandpasta till. ÅH så gott det var!

Huvudsaken till att jag och frida träffades hos anna var för att.. nej just det. Det får inte bli officillt än! ooh, cliffhanger! men vi såg i varje fall på Harry Potter 6 och insåg att det bästa vore om vi kan få regissera om alla filmera och fixa alla detaljer som är viktiga och som saknas. Eller för all del de som man stör sig till vanvett på. Sen kände jag och frida oss extremt fotogeniska och kameran älskade oss. Så anna brände av en radda med pics. Har en känsla av att de kommer dyka upp på hennes blogg eftersom hon upprepade gånger fällde kommentarer som: "haha, bloggen sen!"
Vi får hålla utkik.. Nu är jag hemma (uppenbarligen) och ska slänga mig under täcket och sova till nio imorgon!

Tjingeling!

Ps. Bevis på att jag faktiskt ÄR en pålle-människa:

Pålitligt


(Nästan) hela gänget samlat för en omgång curling.
- Morfar i tight skiddress och hjälm.


- helt underbart lövli.


- det blev som sagt "kyrkomöte".



- jag vet helt ärligt inte vart detta kom ifrån.. morfar har i varje fall fått se sin "spegelbild" i verkligheten. mums!


Nu så.. En kort inblick i det firandet, mycket är internt och extremt fnitterframkallande!

Okt 26.10.2009



Klanen Bergström samlades alltså i "Ersmark bönhus" för en samling när morfar nu fyllt 70 fina år. Där bjöds vi på härliga pikar direkt riktade till födelsedagsgubben, roliga inslag som plockade fram en del minnen hos morfadern och hans barn som fick alla att vika sig av skratt. Jag drog med Anna, som egentligen skulle softat med mig hemma och sett en film. I stället fick hon följa med till skrattfest med Bergströms.



Hade tänk bjuda på en del festliga bilder men bilderna har blivit kvar på kameran. Den som väntar på något gott..

Sova kan jag göra när jag är död!

"cha cha bloggen"

Alla som inte var på NK idag mellan halv ett och tre missade världens mysigaste cafébesök. Vi hade nämligen ett supertrevlig gäng musiksnubbar som spelade en gnutta svänging musik för oss alla. Nästa chans att uppleva det live är om ett år, börja planera in det nu, det var så otroligt mysigt. Allt gick i ett annorlunda tempo och fast vi hade mycket kunder så blev det aldrig stressigt. Man varvade som ner till musiken.


- Made my day -

Sebbe och Gurra kom in strax efter musiken dragit igång och fikade varsin chokladboll, en MER och en choklad med grädde (vuxna fikaval, haha..). Jag blir alltid lika glad när någon jag känner kommer och fikar (eller bara säger hej), även fast jag inte direkt har möjlighet att sätta mig ner och umgås. S&G vinkade hejdå och vandrade iväg när musikerna tackat för sig. Ett tag efter de hade gått kom en mamma och hennes barn fram till Lisa och sa att det låg pengar "Till Ellen" på ett bord. Haha, se på rackarn! Har inte grabbarna grus varit dunder-gulliga och lämnat dricks, till mig!?
(Ni är definitivt välkomna tillbaka, over and over again..) Ja, och hur som helst - jag stannar på NK i veckan så kom mer än gärna in til mig/oss!

Nu ska jag verligen slänga igen locket på denna fördömda tidskrävande uppfinning.
Imorgon har jag tänkt skriva om familjen Bergström och våra... påhitt (Morfars 70-års firande)!
SOV GOTT.



måste bara säga..

.. att jag diggar olas MANSKÖR också! haha,

Smulor luktar

Nu ska vi se och rösta på TEAM PONTARE i körslaget. Igår låg fokus på tove och idol, men nu är det lördag. Lördag.. vi hade extremt mycket att göra på NK idag av några olika anledningar.
1: Det är lördag = veckans stora "jag-passar-på-att-shoppa/fika-samtidigt-som-resten-av-umeå" - dag.
2: Vi går mot mörkare tider = fika blir mysigare och mysigare = mer folk hos oss.
3: Det är lönehelg = alla vill bli av med en del av sin dunderlön.
4: Vi var en man kort och hamnade efter med allt. Mumsigt...

Jag fick besök av min bästaste Lisa under min kvarts-rast, hon hade också jobbat och haft fullt upp. Jag fick extra energi att jobba på i 2 timmar till av det lilla besöket. Superduper!



NU ÄR DET PONTARES KÖR! (supersnygga Helena! To die for.. )
På återseende...!

17 av 24, inte okej.



Klassen, nu tar vi lov!

Ikväll ska det bli (är det) mysigt hemma hos oss på teg. Frida och Krille kommer och kollar på Idol med oss, tar det lite coolt. Softar liksom! Pappa är på jazzfestivalen i kväll, något som jag var sugen att gå på. Men en hemmakväll blir minst lika bra. Efter en härlig (läs förfärlig) vecka med fysik, spanska, matte c, friskvård har jag nu tänkt koppla bort det och BARA leta efter biologiboken som verkar ha gått och gömt sig.
Nu njuter jag av Whitney som rullar flitigt på spotify medan jag väntar på att maten ska bli klar. En riktig fredagsmiddag verkar det bli, mamma har improviserat. Visserligen något hon inte påstår sig kunna, återstår att se, men jag tror det blir finemang. Imorgon ska jag jobba på NK, även på söndag. För att inte glömma måndag - torsdag. Kom gärna in och fika, i veckan!


Slag i magen!

Citat från min kära Anna, det var så klokt och klockrent att jag bara var tvungen att dela med mig till er övriga:
"Att dom inte fattar att eleverna vill ha lite fritid och att man kanske inte orkar ha 100 saker hela tiden"



Pappa 42 år, idag!

Vi började med en jazzgudstjänst på Tegs kyrkan. De spelade saxofon bland annat och jag kände bara att "det där, det vill jag också kunna". Spela sax alltså! Lyssna bara, det är ju för ljuvligt...
Tjingeling.

WHITNEY HOUSTON




Den 8 juni 2010 ska jag tillsammans med brudarna från förra inlägget på konsert i Globen och kolla på denna härliga donna!

"Ooh, i wanna dance with somebody.."

Where do you go when you're lonely?



Tack för ännu en dundermysig kväll.
Med risk för att låta blödig: There aren't enough words for how great you are.

Jag fick mig en nice mörkerkörning på köpet när brudarna skulle hem till sina hem och sova en god natts sömn. Precis som jag också ska göra så, alldeles snart. Jag har nämligen en plan för morgondagen. Eller snarare fem huvudpunkter som jag ska hinna med under dagen:

1. Sova ut: Ligger definitiv på minussidan vad gäller sömntimmar!
2. Löpa: Nu ska benhinnorna inte längre vara en ursäkt för stillasittande, ut och kut!
3. Självbehandling: Unna mig en skön dusch med peeling, smortsel och omhndertagande av hela kroppen.
4. Plugga: Har en halvmetershög med skolböcker som bara väntar på att bli öppnade, imorgon!
5. Se körslaget: HEJA och RÖSTA på Helena!

Sov gott, ikväll somnar jag till ljudet av härliga smörlåtar på min egenmixade CD kallad "höstmys". Ibland är man en kreativ varelse. Härligt!

Hokuspokus

15.10.2009, Med tåren i ögonvrån:
"Det var något speciellt med eran klass, ni var en magisk grupp. De nya är bra, men det är inte samma sak utan er."

Det är nu som min gamla högstadieklass 9G, bör lyssna upp lite extra (om nu någon av dem läser det här). Jag sprang in på Tegs Central idag efter ett tandläkarbesök för att säga hej åt lillasyster och kanske träffa på något gammalt bekant ansikte. Jag tror jag lyckades träffa av så gott som alla huvudlärarna jag hade under högstadiet och de blev alla lika förvånade när de såg mig (lite glada också tror jag). Det tog 1 minut efter att jag kommit innanför skolväggarna så kom den där attityden fram. Den som i alla fall jag skapade för att skydda mig själv från den tuffa miljön som tonåringar i utveckling automatiskt skapar omkring sig. Medan jag gick genom korridoren åkte jag som i en tidsmaskin bakåt i tiden. Händerna åkte i ner i fickorna, stegen blev mer målinriktade och en blicken fäst långt bort i korridoren som försökte utstråla självsäkerhet och inge en känsla av att jag var gjord av pansar. Högstadiet är speciellt, men det är sig likt. Det är tryggt för man vet precis vad man handskas med, nu såhär i efterhand.

Det jag egentligen skulle lägga fram var: En hälsning från allas vår BRITTA ANDERSSON. Back on track efter mammaledigheten, och tillbaka i skolan. Ringrostig men redo att göra de värsta busarna till små änglar.. eh! Hur som helst bad hon mig hälsa till alla gamla klassisar jag träffade. Hon verkade verkligen sakna oss, hon fick som något i blicken när hon berättade om videoklippen med 9G som hon hade sett på facebook.

Tjingeling!
(Detta inlägg borde dykt upp i torsdags!)

Endast för utvalda:

När Amos är hemma är han helt klart familjens clown, men jag har en känsla av att han inte alltid visar den sidan för alla. Så här har ni, nu delar jag med mig av kvällsunderhållningen...








Perfectión, mi hermano - you've done it again!
(hur är den där svanken möjlig?)

CIAO, svenskaplugg för fulla muggar nu!

Microphone - Check!





Så istället för att åka direkt hem efter skolan blev det en stadsrunda med vinterjacke-check i de flesta tänkabara affärerna. Max var inte helt nöjd med jackan han hade köpt tidigare, den var för: "tjock, bufflig.."
Om sanningen ska fram så var det något fel på varenda jacka vi tog fram, den på bilden hade: "lite konstig krage.." En tredje kändes lite för: "B.."
Men jag tror vi lyckades hitta något av intresse till slut även om inställningen till någon detalj kring armbågen var lite tveksamt. Finemang - tyckte jag!

1: Var i hela friden är skolan på väg!? Jag fick en smärre chock när jag klev in på Svenskalektionen idag och hör "prov på fredag..."
Första funderingen som ploppar upp är: Vad fanken har vi hållit på med som vi möjligvis ska kunna ha prov på - vi har sett en film?!
Sen kom den andra upp: vilken fredag snackar han om.. NU PÅ FREDAG? (Den bittra sanningen är att jag i slutändan var med och styrde provtillfället till att bli i övermorgon, eller egentligen: imorgon)
Hur som helst är det inte klokt någonstans men jag har i alla fall haft att göra ikväll. Blev dock inte så mycket svenska utan mer engelska och estet. Ah, det får bara lösa sig så bra som möjligt sen!

2: I morgon ska jag infinna mig på Folktandvården på teg kl 10:30 för ett möte med någon slags specialist. Det är mitt fantastiska underbett som ska diskuteras och kanske ska vi försöka ta något beslut om vad som ska hända så småningom i munnen min. Senast jag hörde en plan gick den ut på att kapa underkäken eller något i den stilen. Men innan en operation skulle vara möjlig är det först nödvändigt med en tandställning som drar tänderna åt alla möjliga håll. Det skulle inte heller vara klart efter operationen, då skulle det följa en tid med fast tandställning. MUMS säger jag bara.
Men om det är vad som krävs för att jag ska kunna le utan att visa upp en mun som liknar en 89årings som dessutom har fått utstå 70 svåra år och är därför tandlös - då gör jag det! dessutom har jag hört att om jag passar på medan jag är "barn" så ska jag inte behöva gå fattig i 30 år framöver heller.

Men, där är det dags för mig att krypa ner i min sköna säng i min tomma lägenhet.
Sov gott folks!


TESTA: (inte)


Dum start på dagen:
Väckarklockan ringer för tidigt men ändå för sent. Ingen frukost, stressig cykeltur till skolan och stenhård fysik inom loppet av en timme. Hey - nu borde jag verkligen vara vaken men det känns inte riktigt så. Tur att vi "bara" repeterar..


Ha en finfin dag folks. ("MORR": hälsar magen!)

Nehepp, den slant.

Sådär jag, nu tappade jag återigen känslan för att blogga. Sådärja! Egentligen var jag rätt sugen på att få ut fingrarna på tangenterna och slafsa ihop ett saftigt inlägg. Så brukar jag känna när jag sätter mig med dunderhög smörmusik i lurarna. Stora skrikande bokstäver kan kanske få sätta ord på någon slags känsla som dominerar för tillfället: FRUSTRATION.

NU:
Musiken tar över så mycket att jag inte hör hur mamma skramlar med disken eller hur hon stolt fösöker visa vilka fina mini-hus hon köpt på Village idag.



"I like the adrenaline rush, just a little too much.
love is a marathon, that's why I get tired so fast of everyone"


TJINGELING.
(Ps. Nu har jag fixat till slutet på förra inlägget, var nog en aning sömnig när jag skrev sist.)

Allt i ett, på en dag.

1. HLR-utbildning på Ambulansen.
2. Skoldag
3. Frisörbesök
4. Fredagsmiddag
5. Idoltittande
6. Flickan som lekte med elden
7. Ändlösa timmar framför datorn.

1: Det var riktigt trevligt att rädda "mini-ann". Jag hade helt glömt bort att det inte längre är en enda maffig docka som alla, en och en, ska rädda. Nej nu för tiden får man en egen liten uppblåsbar docka med huvud och bröst och som "klickar" när man trycker på bröstet. Ambulansmannen var soft, sådär avslappnad, naturlig och skämtsam. Perfekt, nu kan jag alltså HLR (Hjärt- och lungräddning). Eller? Grejen är att det där är en sak som man borde kunna utantil, frammåt och bakåt, i sömnen som i vaket tillstånd. När det väl gäller kommer man ändå inte vara speciellt lugn och så ska man då ändå komma ihåg stegen i HLR. Men, det är bättre att ha gått igenom det en gång än ingen gång.

3: Jag insåg att det är en bit från IKSU till grisbacka/grubbe och fick trampa på snabbt för att hinna fram til Jessica och frisörstolen i tid. Väl där var hin tvungen att kapa mina toppar. Jag vet att hon blev besviken (som vanligt) när jag valde att köra safe och inte gör något nytt i frisyren men - jag ska bli nöjd och det blir jag. När jag ändå var i en frisörsalong inandlade jag hårfärg och min redan trolovade "Dust it". Med hårfärgen hade jag flyt, de var nämligen nedsatta 50% för att förpackningen skulle förnyas. Det är bara att tacka och ta emot..



4: Sebastian, Gustaf, Max, jag, Verran, Calle och Nima åkte på Max och Gustafs initiativ till Rhodos i Sagagallerian och beställde fredagskäk. 3 av oss högg in på pizzabuffen. Calle beställde en kebabrulle och Veronica en hederlig Hawaii-pizza. Själv valde jag en grilltallrik med kyckling- och köttspett, ris, pommes, tzatsiki och sallad med feta ost och oliver. Det var så toppengott, jag jag dödshungrig. Det var roligt att ses utanför skolan faktiskt. Innan vi gick råkade Gustaf säga något om att han skulle kunna äta en röd chilli utan problem. All right: Upp till bevis!
Sagt och gjort tuggade Gustaf i sig den läskigt stark grej som gjrde ont i helaa munnen. Steg 2 var att det började rinna okontrolleradee tårar nedför kinderna. Steg 3: Max hittar servetter och gustav har vid det här laget börjat spotta en hel dag och närblodet droppade. Jag tror dock att han var ok efter ett litet tag!

6: Jag diggar Lisbet. Hon är - filmen. Hon är så sjuk, allt hon gör är så slugt och kyligt. Störde mig inte alls på något. Ja, utan att den tog slut såklart! Men Mikael Nyqvist kändes lika knepig som vanligt, jag vet inte riktigt vad jag tyckte om honom i första filmen ens.. Nu ställer jag in siktet på sista filmen - mums!


Posten rules, i guess!

(Jag vet att det är alldeles för sent mamma..!)

Dagen startade illa, dagen genomleds plågsamt och dagen avslutades väldigt trevligt. Har ni någon gång vaknat och försökt slå upp ögonen för att sedan snabbare än staffan stängt dom igen och gömt dem under täcket för att det blixtrar i huvudet av ljuset? Det var precis vad jag gjorde i morse. Kort och gott - jag hade migrän. Ändå skulle jag någonstans hitta orken att stiga upp och duscha rishögen på huvudet och trampa iväg i den kalla morgonluften till idrottslektionen. Behöver jag säga att jag inte lyckades speciellt bra?

När jag vaknade 2 timmar senare, 30 minuter sen till idrotten, blixtrade huvudet så att magen vred sig i missnöje. Med löftet om att ta mig till nästa lektion i tid somnade jag snabbt om och drömde konstigt. (Tror att hjärnan pikade mig för att jag missade lektionen och slängde fram en dröm som utspelade sig utanför skolan..) Kl. 11:23 - jag vaknar för tredje gången och inser att det är knapert om tid. Studsar in i duschen med dunkande huvud och sväljer en ipren. När jag kommer ut ur duschen är jag redan efter tidsplaneringen och bryter löftet om att komma i tid till dagens andra lektion.

Den lektionen som jag då faktiskt hann till var - det jobbigaste jag har gjort på länge. Det gick inte att titta på tavlan utan att huvudet snabbt räknade ner till "blow up". Rätt ironiskt med tanke på att vi för första gången på länge skulle skriva ner det som faktiskt stod på tavlan vilket betydde att jag var illa tvungen att låta hjärnan räkna ner mot sprängning. Jag klarade mig hyfsat, kisande genom lektionen för att sedan brytas ned ännu lite till på spanska-provet som avslutade skoldagen.

Dagen vände sakta men säkert och blev bättre och bättre. När jag hoppade upp på pållen kände jag mig rätt tillfreds med det mesta. När jag hoppade av hästen efter en timmes fartfylld träning väntade det ett mess i min inkorg från David som var sugen på bullar innan han skulle bröja jobba. Sagt och gjort fick jag fikabesök och en härlig pratstund med den ständigt leende mannen från Flurkmark. Så på något vis stämde det med låten som jag har haft fastspikad i huvudet hela dagen:

"i got a feeling.. that tonight's gonna be a good night!"
För det blev ju faktiskt en helt bra kväll, trots den tvärvidriga starten.



Sov gosigt folks!

Städhjälp sen 2007

när jag tittar tillbaka i arkivet inser jag att jag inte gör annat än att klaga på hur jobbigt allt möjligt är. och vet ni - jag orkar inte göra annat! önskar att jag var bubblande glad och nöjd, fylld med sprudlande energi och positiv inställning. nonono dude, det verkar inte ens vara på kartan för tillfället. nu tillexempel måste jag verkligen, sen länge tillbaka plocka upp spanskaplugget och sen fortsätta med estet-redovisningen och läsa min engelskabok innan jag ser till att somna innan 02:00 inatt.
Tjingeling folks!

She's a good girl.

fathers - be good to your daughters, cause daughters will love like you do.

freefallin'.

loves elvis, and america too.

i have the blues

wait until tomorriow.

vilken artist?

I BH på Tjärhovs..




jag var alldeles precis på väg att skriva om hur kul det var att träffa kusin emelie på station idag och fika lite. ta igen det vi missat, men så var det som om någon knäppte med fingrarna och så drog ett åskmoln in över tjärhovsgatan. sådär ja, då var lusten att skriva om hur bra dag jag haft som bortblåst. peeerfekt!

anyhow, kaffe är gott och idag blev det 3 koppar. mums! dessutom var helena fabuolus ikväll som en liten sångfågel i roger pontares kör! chilla lugnt ikväll folks. ciao!

Hey ho!

woow, här snackas det "starsliide" om dolphin olympics och att "emos förbjuds i ryssland". jag vet inte riktigt hur jag hamnade här, men så är det. okej, nu slutar jag skriva, på studs. inget vettigt kom fram nu. alltså, en sista grej bara.. man höjer blicken och tittar på de runt omkring. vad ser man? datorer, så långt ögat når. de som inte stirrar på en datorskärm stirrar rätt ut i luften, eller på någon annans skärm. that's life on minvera!



I huvudet nu:
Set me free, leave me be
I don't wanna fall another moment into your gravity
Here I am and I stand so tall
I'm just the way I'm supposed to be
But you're on to me and all over me


RSS 2.0