En önskan ikväll, bara en.

Om jag fick knäppa med fingrarna precis nu och hamna precis var jag ville skulle ni kunna hitta mig på precis den här stranden. Där skulle jag tillbringa kommande halvåret - Utan problem!

Tack, bock och adjö. Nu reser jag iväg (önskedrömmande), so long fooolks!

this rotten feeling..

- is eating me up, and it doesn't seem to dislike the taste of me.



Something's missing
And I don't know how to fix it
Something's different
And I don't know what it is
No I don't know what it is.

Ibland klickar orden som handen i handsken, det är så skönt när det finns redan skrivna ord som känns så rätt, inte sant?

Såhär efter plugget.

Ville jag bara dela med mig av all skönhet som finns runtomkring.

ooo så söta. man vill inte annat än äta upp dem.

Chacharå!


Hallon + Choklad = Himlen.

"har du en sur dag på jobbet (ja, det kan man verkligen säga) - med stress och press och tråkig tristess? koppla av en sekund, ta fram ditt lugn - hör klirret i koppen, sörpla é toppen! ... (ja, det är de som har sånt där riktigt gott kaffe va?) - När riktigt gott kaffe är viktigt!"

(Jag kunde den utantill, betydet det att lyssnar jag för mycket på radioreklam?) Idag var det en hektisk dag på NK. Lönehelg och höstväder, det är inte konstigt att alla var på stan och röjde. Mitt i rushen dog kassan. den blev helt svart och vi fick lov att räkna ihop summorna och växel osv på en helt vanlig miniräknare. Jag tackar gudarna att jag inte stod i kassan just för tillfället. hur bra vi än kämpade lyckades vi inte "komma i fas" utan jag jobbade över en timme och ändå fanns det tusen grejer kvar att göra. Iband är det inte lätt på något håll.

Anna och Lina väntade vackert utanför lägenheten på tjärhovsgatan tills jag kom hem. Då åkte vi och handlade på RIMI/Ica Supermarket, Teg.
Menyn idag bestod av: Pesto-pasta, lax och gummie-ost.
Till efterrätt slog vi till med: Vaniljglass, hallon, banan (inte för min del dock), hemmalagad chokladsås och grädde.

Nu har anna och lina somnat i lekstugan där vi ska sova. Jag sitter inne i huset fortfarande och liksom väntar lite på att project runway ska laddas klart. - "för jag har ju inget jag borde göra som är viktigare, liksom skoljobb... nej, just det - heelt befriad från sådant.." suck!



kyss&hångel, myslördag.

Kom in och fika imorgon - lördag, på NK.

det är verkligen inte mycket drag i krokarna ikväll. ändå slutar jag inte riktigt hoppas att något spännande ska hända, även fast klockan börjar närma sig midnatt. kanske skulle jag laddat hem några avsnitt av en "totally laim but also totally awesome" tv-serie? Nu snackar jag självfallet om "highschool serien" 90210 som jag slaviskt såg under ett dygn för någon vecka sen. Låt oss bara säga att ibland är det skönt att leva sig in i någon annans liv ett tag där alla problem, stora som små, löser sig efter max 45 minuter. Livet i Beverly Hills är inte så fasligt komplicerat och seriöst om man ska gå efter denna serie.

så, ikväll är jag helt nöjd med att sitta ensam och själv i pappas lägenhet (pappa är och hämtar signe som till och med hon har fått vara på lite party ikväll) och uggla medan t.ex frida och sondell myser på bäst de kan.
nej jag é int bitter, jag är gör-nöjd. verkligen! enda personen som visat tecken på liv är en mer eller mindre dunderdragen Nicolas från seychellerna, paradisöarna utanför afrika. förstå mig nu inte helt fel, han är heelt ok. det är bara det att han är liksom - en bit bort och egentligen bara en ytlig bekant som man kan ha som "låtsaskompis" när man känner sig lite ensam och övergiven, som ikväll. Perfekt, eller hur?


nu är mina lättsamma, tonårsserieavsnitt (knepigt ord, jag vet) alldeles snart färdigladdade. Underbart, ha en bra natt folks. Hoppas den har varit mer fartfylld än min!

Nu är det..

- slut på veckan, det är dags för fredags-myyys (läs: plugg)!

Sitter nu på sista lektionen för dagen, svenska. Det snackas om Don quijote för tillfället, tydligen en grym favorit hos vår lärare. Jag är mest sugen på att gå hem, träffa annasara och ha en dunderhärlig hemmakväll. Ladda upp inför två jobbdagar på NK i helgen, och en myskväll med anna och lina. vi ska hänga i annas lekstuga om allt följer planen. Looking forward to it!


glad mårten som väljer att läsa hemma i helgen - yeah, det tror vi på...

hoppas på en helg som känns låång, ha det bra. Nu ska vi kanske, eventuellt läsa om den beryktade, berömde, älskade Don quijote!

1 - 10

Irritationsskalan mellan 1 - 10.
Mitt läge nu; 8,5



Over and out, Ells.

The: most boring day I ever can remember.

- Har jag haft idag! Okej, det är lite skönt att vara hemma men det är också väldigt långtråkigt även fast B&J är dundergott och filmerna aldrig tar slut. Det blir tyvärr inte bättre av att veta hur de i skolan bara vevar igång tempot och för varje soffliggande minut missar man mer och mer som man sedan måste ta itu med. Så därför kan jag inte stanna hemma imorgon, inte hela dagen i varje fall. Jag måste till skolan ett tag åtminstone.
Lite nu och då under kvällen har det ploppat upp saker i hjärnan som jag tänkt att jag måste göra/komma ihåg. Lika snabbt som de dyker upp försvinner de igen och lämnar mig med en känsla av att jag har tusen saker att göra men vet inte var jag ska börja. Låter det bekant?

Nu har jag inte tid att hosta och snörvla längre, jag måste bli frisk. Och även om jag inte är det så måste jag till skolan. (Imorgon hoppar jag nog över kemin och svenskan. Vi ska ändå bara utsätta våra liv för fara på kemin under någon slags vidrig labb på univeristetet och på svenskan händer inte mycket..)

Ikväll gjorde jag ett ryck och försökte i alla fall få mig själv att känna mig frisk. Det innebar då alltså en peeling och skrubbning av hela kroppen. Benen blev silkes-smooth och hela kroppen fick sig en omgång smörjande lotion som luktar lövli - LdB: Shea. Nu känner jag mig väl, inte så mycket friskare, men kroppen är ren på utsidan i varje fall. Någonstans ska man börja.

Som avslutning och godnatt; Tjingeling från skolfoto-Ellen.


BAH, inte nu va?!



Lägesrapport, söndag 20.09.2009:
- HUVUDET FYLLT MED SNOR. Så pass otrevligt har jag det.
- Hela ansiktet värker
- Huvudet dunkar
- Halsen river
- Kroppen känns öm. Detta var inte bra!

Möjliga diagnoser:
- Halsfluss, från Anna.
- Nöffnöff-influensan, från vem som helst!
- Hederlig förkyldning, från den växlande temperaturen och kyliga utekvällar.

Jag har tagit en dos kinesiskt naturjoxeri, hoppas det hjälper. (Tror inte det, inte denna gången). Idag blir det en hemmadag med olka försök att bli frisk. Först på kureralistan:
- Starta en mysig film och krypa ner under täcket.

PS: VÄLKOMMEN HEM LISA, Sverige har saknat dig. Även om det inte är ömsesidigt!

Trött och less.

Sick n' tired - Så är det just nu, jag är less less less. För 5 minuter sen var jag inte less. Då kändes det mesta som något liknande en dans på rosor. Även matten, men så "pang" är känslan av enorm trötthet och irritation där. Det krävs så lite så är man där i klistret igen. När i hela friden ska den där sköna känslan få stanna längre än några timmar? Det är inte rättvist. Jag orkar inte sitta och slita mitt hår i större utsträckning än jag uppskattar det. (Luddig metafor, men den får duga). Saken är den att jag i överlag oftare är irriterad och less, trött på saker och ting än vad jag är nöjd och glad med diverse grejer.


Okej, en del saker går det bara inte att göra något åt. Men andra kan jag göra något åt, och det ska jag. Det krävs vissa åtgärder här. Tills vidare sliter jag mitt hår över matten som aldrig verkar ta slut!

Ha en bra dag i - SOLEN!

Kunskapskällan,

"är ni med?"

Allt jag behöver veta.

stjärnsystrar.

Tiden rinner ut.

två veckors förlorad sömn gjorde sig påmind idag. eller egentligen redan igår kväll när jag, som genom ett knäpp med fingrarna fick tväront i huvudet och knappt kunde hålla upp ögonen. en vanlig, klok person skulle ta tillfället i akt och slänga sig i säng för att få sova några väl förtjänta timmar. heter man ellen bergström är det precis vad man tänker göra, men inte gör. istället går man och lägger sig efter 00:00 med sprängande huvudvärk och hopp om att värktabletten + lite sömn ska ta bort den tickande bomben innanför pannbenet tills morgonen därpå. när man väl somnar sover man några timmar och för det mesta vaknar man med ett stilla huvud och allt är frid och fröjd.

i morse var ett av de lite mer ovanliga fallen där huvudvärken fortfarande ligger kvar och tryter på tålamodet. till råga på det är jag inte ett dugg utvilad (vilket kanske inte är så konstigt med tanke på att de senaste två veckorna har jag snittat på en "godnatt-tid" vid 02:30). och som tredje missanpassade faktor stod "jobb" på schemat idag. vanligtvis brukar jag piggna till rätt bra trots att huvudet skirker efter sömn. idag var det annorlunda, jag slumrade till och med till när jag svalt sista tuggan frukost. på jobbet gick jag omkring som i en egen liten bubbla, loj ocg lite seg. mest irriterad över att allt verkade ta slut tiden.  "kaffet är slut", "fyller du på vattnet", "det finns inga servetter", "ehm, toapapperet är slut", "jag ställer den tomma mjölkkannan här" osv osv. till slut blir man tokig även fast det inte hjälper alls. speciellt när man bara vill fylla på allt, göra klart för stängning och gå hem.


halv 8 var jag på väg att stupa i säng men som ni märker blev inte fallet så. istället hamnade jag på hemmakväll, hyrde en film och gick sedan över till waynes där jag chitt-chattade med frida och sondell ett tag. lät dem vandra iväg till bion och cyklade till mormor som varit okontaktbar hela kvällen. (ingen skada skedd, bara en telefon på sniskan) vi packade upp ville i korgen och cyklade till mamma där det utlovades myskväll.

imorgon väntar jobb. 12-16. borde inte vara så tungt, pero no sé - jag vet inte. tjingeling!!

Mer eller mindre,

brrr. jag fryser! det är så snuskigt smygkallt överallt. inomhus som utomhus! inte hjälper det att någon idiot i en grann-lägenhet röker konstant och lukten tar sig in i vår lägenhet så vi blir tvungna att vädra dygnet runt. det gör inte lägenheten varmare direkt.
vet inte om det var så tydligt, men igår försökte jag meka lite med bloggen och fick dit en liten länk där man kan (om man mot förmodan vill) lägga till mig i bloglovin.
dags för some krubb, see ya!
PS. blogg.se kruppar och drar ihop texten till en enda klump. fix it!

Njeet.

Nej, jag orkar inte. inte idag.
ps. tack och lov för krubb. och oscar - tack för bowling igår, tack för allt.

Dase-rubrik.


Ingen skola utan bus.. Eller så är det i varje fall när man umgås med dessa killar. På dagens impulsiva bus-schema stod: takspringning. Sagt och gjort skuttade de snabbt ut på taket och sprang omkring. De såg väldigt luriga ut och deras bus slutade i en mindre utskällning av självaste rektorn och en rad olika lärare. Snyggt jobbat pojks..

Jag hade turen att sluta tidigare, ändå sitter jag kvar på skolan och ska så småningom ta tag i något vettigt som till exempel spanska, kemi eller varför inte svenska. Det är lika bra att inte ens tänka på matten innan jag får tillgång till en lärare.

Hare så länge!
ps. hur funkar det nu med sms-biljetter till bussen?

ps 2. jag längtar ihjäl mig till kalasfika ikväll hos annasara och tills att lisa kommer hem från usa och kan berätta om ALLT.

Som inget annat.

You know that I could use somebody,
You know that I could use somebody.
Someone like you.

I hope it's gonna make you notice,
I hope it's gonna make you notice.

Someone like me, someone like me,
someone like me, somebody.



Hösten är inte så tokig i alla fall, om den bara kunde se ut som på bilden ovan. Här hemma i Umeå blir det på något vis inte lika mycket löv på marken och det finns inte lika fina alléer bara sådär. Nu börjar det absolut vara dags för en dusch efter stallet. Utan att ta allt för mycket för givet kan jag anta att kvällen inte kommer avslutas innan 12. Hoppas någon annan är vettig nog att lägga sig i tid.

Tjingeling.

precis på pricken - så är det!

dagens flopp:
- skolväskor som hänger på en axel. speciellt när de är laddade med saker som väger ett ton, minst. (är en flopp alla dagar.)
- blött regn.
- ingåg att jag inte har något att göra i elevrådet.

dagens flipp:
- skolan slutade tidigare än "sent".
- en spontan snabbtur på stan med henellen.
- kanske är perfekt väder för en löptur till rödäng igen?
- ordet "raffigt" är förträffligt, bara så ni vet.

Tjaråå!


ps. vårkänslor - bullshit, höstkänslor är mer troligt. på våren är man så sliten att man inte orkar tänka och känna. på hösten gör man en nystart vilket också borde innebära förnyande av känslor och annat raffigt, inte sant?

Ta hand om mig.

när ska jag lära mig? inte blev det i kväll i varje fall! men jag vet att jag kommer somna så fort jag lägger huvudet på kudden, men att få huvudet till kudden - det är vad som tar tid! det är fantastiskt mycket jobb och ansträngning från min sida innan jag ens är i närheten av slutpositionen på kudden.

bodybalance var, precis vad jag ville ha i morse. jag ska vackert erkänna att jag i första hand var ute efter avslappningen i slutet av passet som genomförs till ljudet av bland andra denna låt;

tacka vet jag avslappning och nu känner jag att huvudet börjar närma sig den fluffuga huvudkudden, bara datorn ligger emellan mig och min sömn.

sleep tight!

ps. tack för en trevlig träff med favoriterna idag, och oscar som halkade in när bussen gasade iväg.

RSS 2.0