It's a hard, hard work.

Äntligen är min jobbperiod gångkickad med ett sju timmars arbetspass i värmen. En hel del turister rör sig i stan, främst norrmän som vanligt, en del tyskar och övriga engelsktalande. Idag kom två läckra medelålderskvinnor in på cafét och skulle beställa fika. De gick fram och tillbaka, tittade och pekade, skrattade hjärtligt åt varandra och skämtade om att de var två kärringar som stod och putade med stjärten mot de övriga gästerna för att kunna se ordentligt vad som fanns i kylarna. Så frågade den ena hur den franska kolatårtan smakade, varpå den andra kvinnan utbrast "den é niiice". Jag kunde inte låta bli att le åt uttrycket som lite oväntat kom från den här härliga personen. Summan av kardemumman blev att de köpte bl.a en fransk kolatårta (som förhoppningsvis uppfattades som niice, även denna gång).


Imorgon väntar ytterligare en arbetsdag, men på kvällen blir det desto roligare. Då är det nämligen förhandsvisning av den sista och sorgligt avslutande delen av Harry Potter historien. Kan man tänka sig att den där fiktiva figuren varit en del av mitt liv (dramatiska ordval, helt medvetet) i mer än halva mitt liv. Det är inte klokt, avskedet blir nog rätt tungt..

Tjingeling

Sunny side up


En kväll på Bergön förra veckan, tummen upp även för den trippen.

Efter en smärtsam uppvaknande med blixtrande huvudvärk har jag tryckt i mig smärtstillande, stupat isäng igen och vaknat med betydligt lättare huvud. Disken sen igår är undanstoppad, kuddarna är tillpuffade, sängen är bäddad, tänderna är borstade och träningskläderna är påklädda. Nu sitter jag och tittar på, vad jag tror är, våran senast inflyttade granne som håller på att flytta ut igen. Stod tydligen inte ut mer än en dryg månad här i huset på Tjärhovsgatan. Om ett tag ska jag möta upp pappan min och vandra iväg på en förmiddagspromenad innan det är dags att dra ihop lite rena kläder i en väska igen. Imorgon bär det nämligen av till Sundsvall med fader och lillasyster. När pappa meddelade att han är i behov av en ny soffa såg jag direkt tillfället att göra en minisemester innan jobbet börjar på riktigt nästa vecka. Sagt och gjort, hotell är bokat och IKEA-listan skriven (tack och lov inte mer än att det går att räkna på en hand), och soligt väder är beställt. Dags att ladda batterierna inför en månads arbete innan det bär av ut i Europa!

Ha en härlig dag i solen, för idag levererar den i Umeå.

Att göra en fjäder av en höna.


För precis en vecka sedan begav jag mig på en lätt retreat-resa drygt tre timmar söderut. Blandade total avkoppling med terapiarbete så som att klippa en gräsmatta till storleken av en mindre fotbollsplan, vedkapande samt vedstapling. Låt säga att efter en dryg vecka utan någon som helst sysselsättning i Umeå kändes det inte mer än nödvändigt att komma mig iväg, om så bara för en kort bit, och få något värt att stiga upp till på mornarna. Avkoppling är, som så mycket annat, bäst i LAGOM mängd. För mycket av denna vara gör mig till en olycklig själ som klättrar på hemmets väggar. Inget som uppskattas av mödrar med fobi för smuts och fettfläckar på väggar och i tak.










God kväll go vänner.

RSS 2.0