Sista rycket.



Jag tror jag har använt det yttrycket minst 17 gånger idag för att peppa mig själv att ta tag i skolan och inte sacka ihop totalt. Måste säga att det har fungerat sådär halvkasst. Nu är jag helt torr i munnen efter att ha svamlat  mig osammanhängande genom 12 frågor om EU, FN, Kalla Kriget och Internationella relationer i största allmänhet. Nu är tanken att jag ska ta mig för Naturkunskapsplugg eftersom jag har prov i det i morgon också. THIS IS SHIT. Nämnde jag Engelska redovisningen som jag ska vara redo att göra  i morgon? Ja... man kan fundera hur det här var tänkt... 

(Andas - om 8 dagar befinner jag mig just så pass på Mallorca och njuter av en ljummen sommarnatt.) 

Nu är det hög tid att sätta igång med tungmetaller och kolets kretslopp... Hoppas jag vaknar i morgon!
Sleep tight - välkommen in John Blund. 

SH, EN, NK och MA ikväll.

JIHOOO!
En ny, härlig läsare har tillkännagivit sig idag...
Oscar Björnfot - snyggt jobbat! 

Jag vill bara bjuda på en annan härlig figur, vi kan kalla honom "The king of freestyle". 
Se och njut!



För övrigt får vi inte missa Champions League finalen. Själv hoppas jag på att få skymta lite fotboll bakom högen av plugg. GO... Barca!

RÖDÄNG

Nu hänger jag på Rödäng med bästaste Frida. Vi har käkat en asgod middag när jag tillslut hittade mig fram. Gulligt område med hus det här. Som pappa Hylander sa; "Compact living". Kollat på bilder när Frida dansade på små bord efter gågatan idag, jag missade live-uppvisningen tidigare idag. Jag fick det ärofyllda uppdraget att fläta håret på Frida, och mitt eget för den delen. Nu väntar vi på att vädret ska bli stabilt så att vi kan åka ner på Kulturnatta.

Seeya!

Fredagskväll

Tiden flög vist iväg med mig i kväll och jag hamnade hemma. Nu orkar jag inte dra mig någonstans. Frida kom på snabbvisit. Men... jag kanske åker ut på en cykeltur ändå! 

Tjingeling!



Frippan, froppen, frappsan.

 

Härlig kväll igår med brudarna (VERRAN SAKNADES), glass, kakor, nybakta bullar och så klart mjölk innan en fartfylld cykeltur till Grubbe. Efter två timmars underhållning cyklade vi i nästan lika högt tempo hem till bästaste Teg, Helena var en aning trött.

Lisa åkte i morse till Karlstad för att tävla SM i Dubbelbuggen - Sista SM'et för tjejen, lycka till!

 Jag sov när hon for i morse, såklart. AnnaSara har hållit sig kvar och står nu framför spegeln i hallen och blåser håret. Jag ska snart hoppa in i duschen, det är kalas i Ersmark kl. 14:00 idag. På morgonen har jag och Annsi varit på en cykeltur till Sandbacka och lämnat Linns cykel, och handlat på tillbakavägen.

Tjingeling!

Utkast...



"Jag ska gifta mig med.. Med musik som träffar mitt i prick!
Sa jag att jag ska adoptera kvällscykling också?"

Lånade ord är träffsäkra.


"Searching all my days just to find you
I'm not sure who I'm looking for.
I'm tired of being alone
So hurry up and get here..."




"Back to you,
it always comes around,
back to you,
I tried to forget you,
I tried to stay away..."

Det är lite skrattretande hur träffad man kan känan sig. Egentligen kanske inte så att jag relaterar till texten, men känner någonstans att den rör till det. Och oftast brukar jag skratta åt mig själv. Det är gör-skönt när bra musik fyller upp och rör om!

Tank på den, see ya!

 

Bjud på allt.

När jag inte har pratat på morgonen är det svårt att komma igång överhuvudtaget under dagen. Idag är det en tyst dag, munnen är torr och tråkig! Alla chanser till en sprallig, sprudlande ellen idag är hyfsat körda. Men kanske är idag dagen som går emot den vanliga strömmen?



Let's hope so!

It's just a season thing.

- It's just this thing that seasons do,
and that's the way this wheel keeps working now...

Sådär ja!

Ännu en gång har jag tagit mitt pick och pack (mig själv) och trampat upp för den segaste backen i stan (Gamlia) för att lunka några varv uppe på Campus. Det kändes riktigt bra, kanske håller mina benhinnor på att läka ihop? Det skulle vara toppen för jag gillar inte maskinerna på IKSU, till exempel den - "Crosstrainern". Den känns faktiskt lite löjlig att stå och trampa på. Fast det är en bra maskin egentligen, men löpning ute i friska luften är en helt annan sak. 

Jag vet att jag har sagt det förut - Den bästa biten med att fara en bit bort och springa är när man ska hem igen. Jag älskar den där känslan av att susa fram i kvällsluften som svalkar. Tiden som flyger iväg medan en skön röst gång på gång levererar melodier fyllda med sköna meningar i öronen. Jag skulle kunna glida omkring nästan hur länge som helst utan att bi less eller trött. 

Helgen har helt klart varit Flurken-inspirerad. Jag och Helena var där i fredags och hade en mysig kväll med vindruvor, pringles och Annsi - väldigt efterlängtat! Dagen därpå åkte jag och Helena på bikini-letar-tur. Efter en affär var Helena två överdelar rikare och vi kände oss nöjda så istället för att virra runt på någon fler affär åkte vi hem och tog en bulle i solen. Helena åkte hem och jag käkade pannkaka hos pappa innan jag hoppade upp på moppen och körde samma väg tillbaka till Flurkmark som jag tidigare kört till stan. 
Den här kvällen såg vi på Melodifestivalen som jag inte tänker kommentera mer än; Det var inte 25 bidrag, det var 4 stycken och ett långt som tydligen skulle föreställa de sista 21 bidragen. Men vi kollade på hela spektaklet och var nöjda med Norge som vinnare. 

Idag har vi inte gjort annat än att lata oss i solen, käka kräm och mjölk med en tillhörande hårdmacka, läst KalleAnka och spelat krocket. Ännu en toppendag. Den ska jag ha i minnet i morgon när det är skola och det blir en tidig morgon. Måndagar är alltid värst. Tur att det bara är 3 stycken kvar innan jag åker till Alcúdia och lämnar alla skolmornar hemma...

"Give me ten - känn på den!"



Laddar upp inför... SOLEN!

Vilket bananskal jag halkade in på, helt plötsligt har jag en resa bokad. Till MALLIS, Alcúdia. Det ska bli såå skönt, utan tvekan!

    

Det är helt sagolikt, overkligt spontant. Jag och Helena insåg i morse att vi faktiskt ville åka till solen, hittade en resa till Spanien som verkade bra. Löpte till våra mammor som reagerade lite olika. Helenas mamma, stentuff, gav klartecken på 0,5 sekunder. Jag fick argumentera vilt och strategiskt för mig sak fastän jag förut fått förtroendet för att resa innan jag fyller 18. Mamma låtsades som om hon inte hörde, men jag vet att hon lyssnade, det syntes på sättet hon försökte spela "icke närvarande" på. Jag tror inte ens pappa han förstå vad jag ville, men jag fick något jakande svar när jag var på och ville ha ett godkännande. 

Det hela slutade med att Helenas mamma blev enormt sugen på att följa med till solen. Check - häng på! Då kunde vi inte lämna syskonen Sunesson kvar. Check - häng på ni med! När vi ändå håller på, ska inte mormor Kristina också med. Check - hon är med på noterna! 
Här står vi nu, med de sista biljetterna från Umeå den här våren och ska till Mallorca den 5 juni. Alla barnen missar sina skolavslutningar och ingen är det minsta ledsen för det. Vi kommer nämligen redan befinna oss i sommarvärme och turkosblått hav när våra klasser huttrar i snålblåsten hemma i Umeå och får lyssna på ett tal från rektorerna som tackar för det gångna läsåret. Nej, jag kan inte kalla mig avundsjuk på de som får närvara under den "mysiga", svenska skolavslutningen. 

Nu ska jag drömma gott om sandstränder, sommarvärme, brunbrända kroppar, badkläder, god mat och glass.. Tjingeling, åh vad jag kommer leva på det här - 23 dagar kvar!!

Is there anyone who, ever remembers?

Jag har just spenderat drygt två timmar borta från Tjärhovsgatan. Sagt och gjort cyklade jag snabbt, med hög musik i öronen till IKSU. Hjärtat fick sig en omgång och även några spontant utvalda muskelgrupper. Det är något speciellt med att vara nästan sist från gymmet, det är så lugnt och skönt. 
Sen har det nog aldrig tagit längre tid att cykla hem.. Kvällen är den skönaste tiden att glida omkring på en cykel. Den där friska, svala nattluften som kyler ner kroppen och rensar bort gammal skit. Det slutade med att jag tog säkert 10 nya svängar/omvägar och minst 3 varv extra runt kvarteret innan jag kände att jag kunde tänka mig att gå in. Om jag vore ett djur skulle det vara en uggla. En nattuggla. 



Sleep tight folks! 

Extra Extra



Om man kollar riktigt noga kan man se när orken sinar. När tröttheten och uppgivenheten lyser igenom den annars glada, starka och tålmodiga fasaden. Om man är uppmärksam kan man se hur hjärtat hoppar upp i halsgropen, molnen samlas tunga och grå runt omkring, hur huvudet blir tyngre och tyngre tills det tillslut faller bakåt med en duns mot väggen. Den som vet vad den ska lyssna efter hör surret av tusen förvirrade tankar som studsar fram och tillbaka utan att vila, hör hur ovissheten förnöjt slår sig ned och breder ut sig, nynnar på något som liknar en segervisa. 

På senaste tiden har det publicerats alldeles för många "grådassiga" inlägg. Time to shape up! Jag vet bara inte hur vardagen ska gå i lås. Mitt medvetna har redan tagit sommarlov, det verkar helt omöjligt att planera veckorna. Allt blir gjort i sista minuten om det inte skjuts upp ytterligare några dagar. Det är snudd på ännu jobbigare än att bara göra och få allt bortgjort. Varför är jag seg som en 50årig honung? 
Hoppas jag kan fixa måsten lite snabbt nu, cykla iväg i regnet och träna tills jag är helt slut. Fly från vad jag egentligen borde göra. Inte tänka på något annat än att andas. Det är precis vad jag vill göra, och det betyder att jag måste sluta svamla här nu. 

Tjingeling - vi ses!

Girls just wanna' have fun!

    
    




En dålig dag?

Ibland har man en dålig dag bara, och idag vet jag inte vad det är för dag. Kanske den börjar bra, eller slutar bra. Eller så har jag haft en trög start och avslutar bra? Eller så är det segt som kola rakt igenom. Facit kommer alltid för sent, det är ingen idé att lipa! 

På morgonen har jag avklarat den sista delen av de engelska nationella. Det gick väl sådär, men jag ville mest bara göra klart det och släppa det, gå vidare och göra klart så att man kan bocka av klarade uppgifter och så småningom ta sommarlov. 

Fett, på återseende!

Måndag, alltså.



Hur kan måndagarna alltid lyckas bli en aning sämre än alla andra dagar? Jag fattar inte hur det bara kan bli så. Den här dagen har varit som en evighet, tog aldrig slut liksom. Passande nog så har jag en huvudvärk som inte verkar vilja ge sig hur många piller jag än trycker i mig. 
Toppen, "Fyra av fem Toasters - liksom"! 
Det jag gjorde i morse känns som en vecka sen och jag fattar inte att det faktiskt var idag, för 4 timmar sen, som jag sprang konditionstestet. Med benhinneinflammation. Förvånande nog gick löpningen ganska bra, på 13.40 minuter hann jag kuta 3 km. Stor applåd till Ellen Bergström. 

Sådär ja. Med lite mat i magen blir allting bra... eller? Jag hoppas huvudet lugnar ner sig och att jag själv tar tag i mig själv och lägger mig fantastiskt tidigt i kväll. Jag har inte så stora förhoppningar, men håll en tumme - bussiga? 
I övrigt leker livet och jag... Nej nu ljög jag, jag är inne i en grymt svajig period nu. Ena dagen är jag enormt positiv, sprallig och spontan medan nästa dag kan vara en riktig pissdag då allt känns tungt och det blåser motvind vilket håll man än vänder sig åt. 



Tacka vet jag "good music" och nya löparskor! 



NOBEL-MIDDAG

Fett, nu äre kvällen och jag delar rum med Frida och Helena. För övrigt är det hennes dator jag skriver på nu. Frida smsar som en, eh jag vet inte vad - men snabbt går det! På tal om snabbt så gick min moppe dunderbra idag - vi, jag och moppen, susade fram i alldeles förbjudna hastigheter på vägen till Hössjö.

Helena stressade sönder innan alla hade kommit och vi ätit klart varmrätten. Alla blev verkligen runda som klot och hälften bytte kläder för att kunna röra sig obehindrat. Maten var extremt dog, högsta betyg. Innan var jag duktig och hade klänning, verkligen en eloge till mig för det.

Nu är det bara jag som är vaken, eller nej - Anna och Lina verkar också vara vakna. De har sett på ängeln och nu ska de se på Pippi. Jag får täta lägesrapporter! De verkar ha en bra kväll/natt med ciabatta, vin, taxi och hela köret.

Verran, bejbi - är den enda som häller mig sällskap just nu. Fett fint.
Puss på snoken! hehe...

RSS 2.0