Bjud på allt.

Bjuda ska man göra, helst på allt. (Vad tänker jag med egentligen? Jag har ingen aning om var det där kom ifrån.)

     

Jag skrev Nationella prov, (matte A) igår. Det tog tre timmar och det var totalt 24 uppgifter, inte så många kan man tycka. Och mot förväntan så kändes det mesta bra. Jag trodde inte jag skulle ha tålamod och förmåga att fundera så mycket överhuvudtaget. Och sanningen är väl att jag var hyfsat less redan på 8:e uppgiften. Men jag tog mig igenom allt, och hade någon slags lösning på det mesta. Det är självklart att inte ens  hälften är korrekta, men jag hade ett svar - inte sant?

Just nu sitter jag på bibblan och latchar med datorn. Läst lite på favoriternas, och halv 4 ska jag hoppa på en buss om tar mig till.. FLURKMARK! Det ska bli mysigt att umgås ikväll, jag vet inte vad som hände igår. Jag blev hemma, poppade popcorn och såg på "Ariel - Den lilla sjöjungfrun". Det var mysigt, men kändes lite som slöseri med tid.
Max däremot verkar haft det urtrevligt i garderoben på Scharinska igår tills sent på natten. Tydligen var det en del skumma typer där som diggade rock, svart dessutom.

Jag lyssnar på musik, och det är så konstigt, härligt ljud i hörlurarna. Det låter som om den som sjunger sitter i huvudet och sjunger/spelar. Inte som om musiken kommer utifrån huvudet, utan ifrån insidan. Tonerna fyller upp hela mig och det är så skönt att svepas bort för ett litet tag.

PS. Yeah man!

Helena ska också med på personliga stylingen. 

Nu ska jag snart gå och spänna mig med Sofia på en Body Pump. Det blir bra, även fast jag har stela muskler från igår. 
Jag är helt tagen av Ole Borud - Kolla in killen, han är norsk och superbra!

Ta det coolt!

Yeah man!

Gömmer det sig en hjälte därinne?

Klockan är som vanligt sent och jag är som vanligt uppe. Klarvaken utan en gäspning i sikte. Det måste vara musiken som håller mig uppe, och det faktum att jag har snurrat lite på dygnet. Det har en tendens att blir så på vintern. Jag tror det beror på ljuset, som nästan inte finns. Men hey - det är vårtermin nu. Det måste betyda att det blir ljusare och ljusare. Och det betyder att det blir sommar så småningom och det betyder i sin tur LEDIGHET! Wiie, jag längtar. 

Jag, Helena, Sofia och Agnes är anmälda till EFS Sportlovsläger i år. Från 4 - 8 mars i Klippen/ Hemavan. Det ska bli roligt, jag älskar att åka slalom. (Hoppas jag inte bryter några ben.) Jag har faktiskt inga skidor eller stavar, hjälm eller pjäxor.. Fast vi brukar ordna det ändå genom att hyra utrustning för hela säsongen. 

Idag har jag också varit duktig och släntrat in på "Rut med flera" med lite hjälp fått svart på vitt vad jag har för klädstil, vilka färger jag gillar, vad jag har för partykläder och lite till. Jag, Lisa, AnnaSara, Linda och en vän till henne ska nämligen få en högst personlig styling den 3 Februari i affären. Det blir roligt! 

Nu ska jag faktiskt försöka komma mig isäng innan 00:00 - Lycka till!!
Tack och hej,
leverpastej!

PS. Jag fick syn på denna urläckra (och lite äckliga) tatuering ikväll, vad sägs?

Så en resurs, right?

Tränade spinning idag, duktigt av mig.

Det är så fånigt. Så obotligt fånigt och jag känner mig inte som en levande person. Hur kan man kalla någon en resurs? Det låter som en pryl, inte som en människa med känslor! Mitt i allt annat - jag försöker som bekant byta klass och snackade med rektorn förra veckan. Det var inte direkt lätt att göra det heller, jag kände mig som en mes som inte fixade att komma överens med min klass. Jag vill verkligen vara stark och fixa allt som det är från början - det var inte alls lätt att blotta sig och berätta att jag vill byta bort det jag har.  Sen när jag mailade idag för att höra om rektorn hade snackat med lärarna om det fick jag det här svaret..;

Hej Ellen!

Jodå, jag har kollat med lärarna och de ser helst att du stannar i klassen.
Du är en resurs där.. osv.
Mvh.

Det är så mycket skitsnack. Jag har inte lektioner med andra grupper och utöver det - jag tål inte M. Jag kommer inte säga till dem att det inte känns OK. Jag kommer inte klara att hålla mig själv i en enda bit - tårarna sprutar redan nu.  Jag kan ju inte heller säga som jag verkligen tycker - det passar inte på en officiell blogg.
Jag har redan ställt in mig på att byta, hänger med Helenas klass mellan varje lektion och på varje lunch och det är som redan bytt. 

En till grej bara - Jag har världens oskönaste skor som var duperdyra och jag glömde ta med deo till IKSU efter jag tränat spinning. Jag krockade med ett par elever när de kom runt ett hörn i skolan idag. Plus att jag inte hade kommit mig hem om det inte hade varit för en mamma till en gammal klasskompis i Kasamark som ryckte in och betalade bussbiljetten. Ska inte VISA Ung fungera överallt (utom i bussen antagligen!)? Nu ska jag gräva ner mig i skolarbete och sluta tänka på vilka jag inte ska ha lektioner med imorgon. 

Tack (hmmpf) och hej, 
leverpastej!


Hemma hos urmodern.



Tjolahopp.

Nu är jag hos mormor och ska sova här. Jag som inte är så duktig på datorer, när det kommer till kritan, fixade inte att putta in internet i min egen dator. Det fick bli mormors istället, den är ganska stor och det är en PC. Hur förvirrande är inte det? - Just det.. Jätteskumt. Det blir en liten sovmorgon imorgon, jag börjar tio i tio och är redan i stan, så jag kan typ stiga upp vid kvart i 8 om jag har tur!

Idag slutade jag tidigt (20 i 10), lämnade igen CD-skivor på bibblan och en bag hos mamma. Sen vandrade jag till Midgård, AnnaSara och Lisa. Jag hängde med på AnnaSaras svenska och mattelektion. På matten var det en rysk lärare, jag tycker det är härligt när någon bryter på ett annat språk. Det ger svenskan lite liv, eller något. När vi fick skippa spanskan åkte vi hem till Lisa och hade en slapp eftermiddag där. (DU Lisa, eller vi - glömde kolla kryssningen!!) Vi bakade en kladdkaka och jag åt upp typ en tredjedel, AnnaSara orkade inte så mycket så jag offrade mig för laget.

Nu måste jag nog plugga lite. Innan jag somnar, och ser på One Tree Hill.
Tack och hej,
leverpastej!

Botten är nådd.



När statistiken visar 1 besökare/ dag är det dags att börja skriva igen. Jag har varit slö när det gäller skrivandet, men allt har sina "up's and down's".

Nu när datorn är på plats hos mig känns det som om jag inte kommer ihåg hur man går i skola. Hur antecknar man, hur hänger man med på lektionerna, hur utnyttjar man dötiden mellan lektionerna? Jag måste ta och skärpa till mig, sluta använda datorn som en leksak. (Det är vad den är!) Jag är i alla fall inte sysslolös längre. 

Idag hade vi skridskor på skolan. Det var så otroligt halkigt på isen - Nej jag är inte dum, men ni vet isen var sådär hård så att skridskorna knappt fick något fäste. Jag kände mig mest som Bambi på hal is, men roligt var det! Efter skolan stressade jag till ett BoduPump-pass som var så sjukt jobbigt. Jag måste verkligen komma igång med träningen nu, och det verkar som om jag är på gång faktiskt. 

Ha det bra.
Tack och hej,
leverpastej!

När ögonlock faller.

"När trollmor har lagt sina elva små troll och bundit fast dem i svansen. Då sjunger hon sakta för de elva små trollen de vackraste ord hon känner; oooooh aajajajaj - Buff! Oooooh Aajajajaj - buff! Ooh Ajajajaj - Buff! "

SOV GOTT FOLKS!

Ellen - hurtig!

Jag sprang inte riktigt i den här miljön, men månen som jag skymtade var i iprincip samma färg som ljuset på denna bild - Härligt.

Nästan en mil på en timme. Det är vad jag åstakom idag när jag för första gången på ca 2 månader tog mig ut och aktiverade mig fysiskt. Såklart jag var rödare än en grymt mogen tomat och att jag flåsade som en kollosal klumpeduns. Men det kändes så skönt när jag kom in igen. Imorgon ska jag gå på ett Spinningpass kl 08:30 på morgonen.
(Det har jag visst redan informerat om.)
Hur som helst ska jag se till att komma igång med min träning nu. Som AnnaSara sa: 3 ggr/ vecka + skolidrotten. Det är egentligen ett rimligt mål, och jag har faktiskt ridningen en gång i veckan som absolut räknas till träning. Med den här träningsplanen borde jag vara hyfsat fräsch om några månader.

I eftermiddag har jag rensat massor på rummet. Det känns väldigt nödvändigt inför flytten måste jag säga. Jag har samlat på mig massor med onödiga papper och småprylar som bara skriker att de vill slängas. Det gör jag - med nöje.
Nu ska jag dra mig til sängs, jag är som lite mör och trött i kroppen så jag ska försöka få mig en lång natt och vara utvilad imorgon. (Det har inte hänt på ett halvår än... )

Tack och hej,
leverpastej!

Streetlife - that's the only life i know.

Jag är helt slutkörd efter två skoldagar där jag försov mig redan andra dagen - PINSAMT! Nu hoppas jag att det ska kunna gå att ladda om i helgen och komma utvilad och pigg till skolan på måndag för ett Spinningpass. Efter det ska vi hämta ut våra datorer. HAHA, Äntligen!

Jag har varit hos Helena ikväll och åt vitlöksbröd till middag, jättemumsigt. Sen kollade vi på "Let's dance" innan pappa ringde och ville hämta hem mig. Nu har jag bara hängt vid datorn som om jag inte hade något bättre för mig (det har jag inte) och hoppats på att något ska slita mig härifrån. Jag insåg nyss att jag inte själv komemr kunna ta mig härifrån.

Innan jag och Helena fick skjuts hem med hennes mamma träffade jag Helena med sina klasskompisar Frida, Love, Oskar och Kennie på "Lobby'n". Själv hade jag aldrig varit in där, men det verkar efter allt vara ett trevligt ställe. Tydligen bjöd de Love på en glassskål när han köpte en chokladboll. Inte illa?

Tack och hej,
leverpastej!

PS. Kom och hälsa på på NK imorgon!

Utgång: 2,5 år.

Nu brakade vi igång ordentligt med skolan idag och jag kan inte på något plan erkänna att jag är överlycklig. Men, det var riktigt roligt att se lite bekanta ansikten igen, och en del var väldigt annorlunda med nya frisyrer och färger. Ikväll har jag helt enkelt suttit framför datorn och försökt bli en sann moderat till debatten imorgon. Det var inte vad jag skulle valt om jag fick välja själv.



Så var det kväll, sov gott!
Tack och hej,
leverpastej!


NYA SKOR!

En legendarisk händelse idag - jag köpte skor, som jag skulle ha köpt för flera månader sen. Här är de i alla fall, de är vita. (De är i strl 36 pga mina pygmé-fötter.)









Där har ni, se och njut!

Imorgon ska jag fika med Anna och Lina, sen hänga hemma med Annasara ovh förhoppningsvis Veronica och Magda!

Tack och hej,
leverpastej.

Sista dagarna.

   Jag hade tänkt att låna an av hans skivor på bibblan.    Sparktur kanske, istället för att gå?

Nu börjar jag komma in i stressvardagen igen. Det känns att skolan är på gång och jag kan inte koppla av nu, absolut inte. Jag vill helst hinna med en tur på stan där jag kan klämma in en  fika mellan affärerna, träffa lite olika personer som det var ett bra tag sen senast vi sågs, jag vill läsa en bok (har verkligen ingen ro till det) och jag vill minnsan gå ut och gå hemma i Kasamark. Hur ska jag hinna med det idag, eller ens innan jag börjar skolan igen? Det är logiskt lite omöjligt.

Jag kommer hinna springa på stan en stund och träffa en vän som jag inte träffat på länge, Helena! (Det är klart det bästa idag). Hoppas på att vi bestämmer oss för en promenad nu när det är lagomt kallt ute. Då har jag ju faktiskt bockat av tre av sakerna jag hade tänkt hinna..
Åh, jag glömde en sak som jag vill göra: Ta mig till Innersjö och rida lite islandspålle med Charlotte, eller Monica. När jag ändå är inne på dessa islandshästar måste jag berätta att min kusin Anton berättade att han varit där och fått prova rida. Han blev lite, "hästbiten" och vill fara ut och rida igen. Det ska vi väl kunna ordna!?

Nu ska jag springa och kolla på skor, anteckningsblock och låna om en bok - jag är ju faktiskt på biblioteket. Sen ska jag kolla om det är någon som vill fika lite med mig.
(Jag är vrålhungrig!) Men efter det ska jag ta mig hem, med bussen. På bussen ska man nu för tiden kunna betala sin resa med betalkort, Det kunde inte jag, trots att jag har ett VISAung-kort. På bilden med godkända kort fanns båda VISA och två olika slags "swedbank-kort". Hur kom det sig då att mitt kort inte godkändes? Det brukar funka överallt. Ganska idiotiskt tyckte jag. Så nu måste jag se till att ha kontanter när jag ska hem - det kommer jag definitivt att glömma.

Ha det bra, hör av er!
Tack och hej,
leverpastej!

PS.

Jag är fortfarande förkyld!!
Och jag har äntligen lärt mig hur man byter bakrund på bloggen.


Tack och hej... blablabla!

Vinterrock - 3 januari.

Christoffer Hiding   Dator.  

Igår var jag, lite impulsivt på Vinterrock i Skellefteå. Där visade bland andra Pite Gospel, Sälteatern och Olle Nyman framfötterna. Det stora dragplåstret var Christoffer Hiding - en grym soulkille. En del kanske känner igen honom från Idol 2007. Det gjorde inte jag från början innan jag fick syn på honom. Personligen tycker jag att det var lika bra att han inte kom längre i Idol än vad har faktiskt gjorde. Den musiken som han håller på med idag är sjutusen gånger bättre än den musiken som "riktiga idoler" framför.

Jag åkte dit med AnnaSara, Simon och David i bil från Flurken, på hemvägen var även Zacke med. I bilen spelades det härligt svängig musik - såklart kommer jag inte ihåg vad killen som sjöng hette, men han var Norsk. Vi gjorde det också till en lek att vinka till fartkamerorna, ifall att de skulle råkat knäppa någon bild trots att vi passerade i rätt hastighet!! Det är verkligen en enorm frihet med körkort, ingen tvekan om att jag siktar på det om två år.

Jag måste lägga in en liten kommentar om Sälteatern, efterssom det kanske inte lät så intressant. Hur som helst! Det var fyra killar, män kanske.. Som gjorde improvisationsteater. HUR ROLIGT SOM HELST. En sak som de gjorde var till exempel att 3 av dem gick ihop till "en person" och skulle svara på lite frågor (den här gången om skotrar och makaroner) med en union röst. En annan höjdare var när de påstod att de hade svar på alla frågor, alla frågor. Någon i publiken frågade något i stil med: Hur fungerar pistolen i gamla Nintendo?
Till svar fick han en helt suverän sång där det förklarades att det faktiskt var: en liten japan med ett blåsrör som han fått av en indian, som fick pistolen att fungera, osv osv.

Idag vaknade jag sent, vi var i Umeå strax efter 3 i morse och pappa steg vackert upp och hämtade mig i stan. Jag somnade vid halv 5 eller något sådant. Det är inte så ovanligt nu på lovet (eller annars) även om det är en gnutta jobbigt att vända dygnet tillbaka sen. I alla fall har jag flyttat över alla bilder och alla musik från våran dator till en extern hårddisk och frigjort lite "minne" på vår klumpeduns till dator. Det ska bli skönt med en egen manick snart.

Ha det bra!
Tack och hej,
leverpastej!


I've got one last chance - 2009!

Varför ska det här med rubriker alltid vara så svårt? Jag har jämt och ständigt problem med vad jag ska skriva för rubrik på mina inlägg. Det känns alldeles för tråkigt att bara ha dagens datum, men det är kanske också det lättaste och lätt är bra! (VAD GÖR JAG UPPE NU? Det är ju snart morgon.)

Min nyårsafton har varit härlig. Vi har haft en trekamp, en paket-lek, god mat och trevliga människor. Signe, min syster var superläcker i sitt hår. Självklart för att jag hade stått i drygt 2 timmar med denna extremt svår-arbetade locktång och lockat hela hennes hår. Signe har långt och tjockt hår, därav den långa arbetstiden!  Själv hann jag knappt duscha innan vi åkte hemifrån, snacka om uppoffringar...
Vår trekamp bestod av tre grenar; Frågesport, Musik-Quiz och nonstop-leken där det gäller att hitta så många Nonstops som möjligt och sedan räkna dem som poäng.
Vädermässigt har både julafton och nyårsafton varit de bästa på flera, flera år. Det är så mysig, nu inatt ska jag sova hos Anna, det blir roligt imorgon. (Mina ögon glider ihop hela tiden och det har säkert blivit en rå-osammanhängande text hela vägen igenom)

Jag måste ta tag i mitt liv, snart är lovet slut och skolan tar över. Innan dess måste jag ha vänt tillbaka dygnet och blivit frisk. För när det är skola kan man bara inte somna 02:00 (tidigast) och ändå måste stiga upp ca. 05:50. Jo tack, jag vet - mina dygnsrytmer är helt obefintliga. Det är säkert en orsak till varför jag aldrig blir frisk, jag sover inget och lite. En annan orsak är nog att jag äter helt oregelbundet och inte alls "ordentlig" mat heller. Hur gör man när man kopplar av, struntar i alla sina ansvar och tar hand om sig själv? Det kanske ingen heller gör; slappar och tar hand om sig själv. Fast man förmodligen borde. Det finns bara ett liv för varje människa och det bör avnjutas på bästa möjliga vis. 

Nu är jag så sanslöst trött så att jag tror att det är dags att ge upp första natten på år 2009.

Tack och hej,
leverpastej!

RSS 2.0