Today..

.. Gick jag till skolan. När jag kom fram insåg jag att
jag hade kunnat stanna hemma från början.
Så jag stannade på skolan i 2.5 timmar och gjorde ingenting.



TJINGELING!

Ha den äran idag, ha den äran idaaag, ha den äran kära taxen.. på din födelsedaaAAag!



Jag åkte till stan med Hellan efter lunch idag. Vi kände att efter ett spinningpass 07.15 på morgonen var vi inte tvungna att gymma med tre naturklasser till denna dagen. Tanken var istället att sätta oss på NK och plugga gärnet (på vad vet jag faktiskt inte). Jag var dock tvungen att åka hem för att hämta plugg och Helena gick på bank-äventyr och ring-jakt utan vidare resultat. När vi väl hamnade på NK blev det inte en långsittare som vi först tänkt. Jag var tvungen att rusa till vaaccination på Teg och Helena kända att hon nog ändå ville åka hem. Jag återvände dock till mitt kära NK för att sitta ett tag till, i alla fall tills dagens 18åring hämtat en tråkig låne-present från mig. Ett kemiblock. Men jag hade dagen till ära piffat till det med presentsnöre i alla fall... Inte världens roligaste sysselsättning att plugga mellan tårtbitarna och paketöppning. Jag är ändå glad att kursprovet i Fysik inte ligger dagen efter min födelsedag utan på prick samma dag. Då kan man fira när allt är över, och då blir det dunderfest vill jag lova!

Under min dator ligger ett häfte - "Vägmärken & Vägmarkeringar". Oups, det glömde jag visst!
TJINGELING!

Vampires - We just love 'em. Don't we?



Gustaf hänger på senaste trenden - vampyrtrenden! Vad säger ni tjejer, är han inte suveränt KEXIG!?

Nu kom Lisa hit med bilen. Tjingeling!

Vet ni.. Jag, av alla, är först att lägga mig i sängen. Detta är typ - HISTORY!


Jag vet att jag på någon vänster, mitt i natten mot lördag lovade att summera ihop fredagskvällen. Ärligt guys, det är bara att glömma, även om kvällen var legendarisk så har jag fortfarande ett guldfiskminne och min summering skulle tappa alldeles för många delar och detaljer för att ens få kallas för "summering". Därför hänvisar jag till Lisa för en vettig sammanfattning som dessutom är författad av huvudpersonen själv!

Jag kan däremot bjuda på några sköna glimtar från mina jobbtimmar på NK i helgen. Bland annat lade jag märke till en person som hette SNELL i efternamn. Jag var löjligt trött och kunde inte stoppa hjärnan från att koppla det till "snel hest" och undrade ett bra tag i fall personen i fråga seriöst brukadr kallas så emellanåt av nära och kära. Jag kom också på mig själv med att egentligen inte hade någon vidare koll på vad jag tog betalt. Eller för vad, eller hur mycket växel kunderna skulle ha tillbaka. Jag var lite som en zombie som stoppade sugrör i läskflaskorna fast den som skulle ha läsken var närmare 30 och helst hade velat ha ett glas istället för att dricka ur ett sugrör som en annan femåring. Nej, jag var verkligen inte skärpt. Skyller på att jag vaknade 25 minuter innan jag skulle börja jobba och brast ut i en radda fula ord som startade med ett maffigt FUCK samtidigt som jag svingade mig nyvaken och halvblind ur sängen!

Idag har jag också jobbat. Klockan var framställd och fixad och jag försov mig inte denna dag i alla fall. Istället var hela min cykel som tagen ur "Day After Tomorrow". Ett fett islager låg över hela cykeln som om en storm dragit in över den och täckt allt i sin väg med ett tjockt islager. Trots att styre, sadel och trampor var istäckta gav jag mig rackarna på att cykla och slirade iväg genom den piskade snön medan sminket rann ner till knäna. Mot slutet av dagen kom en kund in som tyckte vi hade lite tårtor.
- Har ni inga fler tårtor än de här?
- Tycker du att vi har lite fikabröd att välja på...?
Sedan jag pekar på de minst 20 olika sorters kakor, bakelser, bullar och tårtor vi har i kylen.
- Eh, nej, hehe, EEEH!
Det visade sig att han ändå var väldigt trevlig, så pass att jag bjöd till med att fråga var bilden på hand VISA-kort var tagen varpå jag får veta att han vandrar i fjällen en hel del.

2 fler kund-historier, sen lovar jag att sluta.

En man med turban (ja, en äkta aladdin-turban) klivade in med en icke-turban-kvinna i släptåg.
- Helloo, one SEMLA for the lady. She's from the US and I think she have to try this before she leaves.
- OFC she had to! (övertaggad säljare)
Sedan pekade hon på chokladbollen och sa att hon testat den dagen innan och att den var "fantastic". Mannen undrade också ifall semlan var den bästa vilket på knacklig engelska skulle förklara att det faktiskt var eftersom att VK testat och utsett våra semlor till de bästa.. Jag vet inte hur mycket som de förstod men de nivkade artigt och tackade för sig.

En kvart innan stängning kom ett sällskap på tre personer in och i mitt huvud rullade arga och stressade Ellen igång - jag ahde verkligen inte tid med fler kunder som dessutom skulle bidra med ännu mer disk.
- Vi stänger om en kvart..
Den yngtre mannen ser på mig som ett mänskligt uppgivet frågetecken och säger något som jag inte hann höra innan..
- VI STÄNGER OM EN KVART! (talar högre och tydligare som om de vore dumma i huvudet)
- I'm sorry, I don't understand swedish.

Så, det var min helg mer eller mindre. Missade att jag hakade på Helena och Frida till N08C's klasspartey igår efter jobbet eftersom min egen klass var på annat håll och jag faktiskt i princip går lika mycket i den klassen som i min egna. Nu är det så illa att alla som jag var snabbare än till sängs har hunnit gå och lägga sig - och somna medan jag skrivit detta. RACKARNS!

Tjingeling!


Nejmen... SUPRISE LISEN!




Fler bilder på huvudpersonen öch övriga deltagande finnes på facebook. Vi hade en suverän kväll och jag ta mig i kragen efter jobbet imorgon och skriva ner hur kvällen urartade sig. Tills dess, sleep tight.
TJINGELING!

Vecka 12 är snart avklarad, skönt!



Idag blev jag vackert lämnad i Umeå när killarna packade in sig i bilen och drog sin kos till Borgafjäll för att latja runt tills på söndag. Måste säga att det känns helt klart lugnast att vara kvar på hemmaplan denna gång istället för att hoppa rakt in i lejonålan. Men inte sitter jag och rullar tummarna i helgen bara för att jag är kvar i Umeå. I morgon ska vi ta med Lisa ut på restaurang för att fira damen som fyllt 18 år i veckan. Både lördag och söndag kommer gå åt att jobba på NK där jag bara antar att tempot kommer vara skyhögt med tanke på att det är löningshelg. Det känns bra att göra rätt för sig, tjäna pengar - WIIEHOO!

Jag har varit suveränt duktig i veckan och fixat diverse grejer som var tvunget att göras. Dels var jag förbi på körskolan och betalade för ett startpaket så att jag nu verkligen kommer igång med det pluggandet, också.. Teoriböckerna vägde närmare ett ton må jag säga. Igår lagade jag en VB-ost paj och frös in halva eftersom jag inte kan vara hemma och fixa middag på lördag, som jag lovat, när mamma kommer hem. Jag har plockat och stökat omkring i lägenheten, handlat mat och fått lön. Nog känner jag mig lite vuxen alla gånger!


Idag har jag varit på födelsedagsfika hos en av familjerna Bergström. Denna gången var det kusin Emelie som bjöd in till fika. Sanslöst mumsiga muffinsar, småkakor, morotskaka, bullar och en underbar tårta. Om jag förstod det rätt hade födelsedagskvinnan tillverkat allt själv och var mäkta nöjd vilket hon bör vara. Mumsigt var det! Jag har sedan slirat mig hem i den piskande snön och belönat mig själv med en ansiktsmask och ett avsnitt av "How I Met Your Mother". Nu tror jag faktiskt kvällen kan avrundas och jag kan somna tryggt med en ren feja och killarna säkert framkomna till Borgafjälls.

TJINGELING!


Out of my mind.

Snabb fundering - borde man inte jubla på våren? Alla dagar, hur de än ser ut. Soliga som slaskiga? Jag blir inte riktigt klok i alla fall. Allt som allt går jag in i någon slags deppig period då det mesta känns övehängande jobbigt. Som om sommaren och friheten inte alls ligger runt knuten och kommer närname och närmare för var dag som går. Nej, det är snarare så att det är på vårkanten som man hittar mest dysterhet kring ellen bergström. Mindfucked, mer eller mindre, jag blir förfärligt kluven i allt jag gör och tänker.  Ibland känner jag inte igen mig själv och den "nya" ellen som kliver in vill jag helst bara slänga åt skogen för URS så tråkig hon är. Gå och gräv ner henne tills det blir som vanligt igen. Damn vårkänslor - ta er i stjärten!


I'm putting you right out of my mind
So tired of running after you...
And being one and one half steps behind

tjinge..

Solen skiner, meeen...

Himmel. Det är verkligen måndag, ingen vidare sprudlade glädje i gänget.
ps. GRATTIS LISA till 18 år och körkortet!

Nu ska vi se om detta fungerar!

dsc01376 (MMS)

Nu ska vi se om detta fungerar! Jag är ute och vandrar i staden och stannade till här på svingen för att njuta lite extra av söndagssolen innan det är dags för en dejt med spanjoren och islamerna. Så, vilken väg ska jag välja hem nu då. Kanske förbi östra gymnasiet? Ja, jag tror jag testar något nytt idag. Tjingeling!


Det är alltid strofer ut låttexter som dyker upp när jag ska skriva rubriker men ikväll blundar jag för "come on skinny love.."

Jag gjorde kemiprovet idag, så nu är det bortgjort. Tack och lov!
När jag cyklade från stan idag valde jag att rulla över e4 bron som egentligen inte tillåter cyklister att passera. Jag kom ikapp en man som gick med stavar och en stor ryggsäck. Han vänder sig om och upptäcker mig - på en cykel! Då fick mannen luft i lungorna: Det här är ingen cykelbana! Jag kände bara att jag inte ens orkade låtsas som om jag hört vad han sa. Skrattade åt hur en del kan ta så hårt på småsaker. Jag tar väl lika mycket plats som gående som om jag cyklar? Nej tack till surgubbar på en glad fredag!


Middag fick jag hemma hos Helena i hössjö och det var himmelskt gott med fetaost-soltorkad tomat-kyckling. Sedan en efterrätt som hette duga. Kladdkaka, choklad- och vaniljglass, choklad- och kolasås, hallon, kiwi och annanas. Jag är inte hungrig alls, nej. Kommer rulla hem när pappa kommer så småningom hämtar mig med bilen. I morgon är planen att frossa i glass, sällskap och spel. Tillhållet för denna sysselsättning kommer inte vara staden utan långt ute bland trädstammarna. Men trevligt blir det nog allt, utan tvekan.

TJINGELING!

"Miss" Brightside.



Total urfloppning på NK tidigare idag.
Tjingeling.

Sometimes we all have bad days, when everything feels far away.


Jag började dagen otroligt starkt med en sovmorgon och en snabb cykeltur till Trafikskolan Öst på stan där jag idag körde stadstrafik, mitt i smeten så att säga. Fick även öva att parkera lite mer och kirrade mina första (och förhoppningsvis enda) motorstopp. När spektaklet var över cyklade jag hem. På vägen hem hamnade jag i ett förrädiskt halt parti på cykelbanan och huxflux så försvann cykeln under mig och jag druttade i isen. Ajajaj! Snabbt var jag uppe på benen och skyndade vidare, skrattandes åt mitt eget fall.

Hemma plockade jag ihop stöket som jag lämnat framme och såg till att ladda om diskmaskinen i hopp om att samla några pluspoäng hos mamma. När hemmet såg någorlunda välordnat ut plockade jag ihop mina kemiböcker och begav mig till NK där jag sedan har suttit från 12 till 19 då dörrarna skulle låsas. Grabbarna grus kom och gjorde mig sällskap men jag vet inte hur mycket som egentligen gick in i skallen eller som blev gjort. Tror vi mest satt rakt upp och ner för att sedan några timmar senare ta avsked av varandra. Jag har nu satt mig på Waynes och funderar på att övernatta här, det är fantastiskt mysigt och det finns trådlöst internet. Allt man kan behöva alltså! Kemin får ta en paus nu i, typ 20 minuter till. Om jag känner mig själv rätt kommer jag sitta kvar här tills det bara inte går längre, för ut vill jag inte gå.



Måste säga att det känns trögt nu. Mycket som känns stressande och pressande nu framöver. En hel del aktiviteter, dagar och träffar som ska gå i lås och dessutom förberedas. Den där lilla högen med grejer att beta av allt eftersom har vuxit till ett mindre berg och jag vet inte ifall jag ska börja bearbeta den under- eller överifrån. Hur jag än gör känns det som om den inte blir mindre. Det här med våren är konstigt, det är så många känslor som är i omlopp och på det trillar krav och förväntningar in titt som tätt. Det är ett under att man faktiskt klarar sig igenom det på något vis och år efter år får avnjuta sommaren.

HIMMEL VILKET MONSTERINLÄGG. Ni behöver inte läsa längre än såhär. Nu spottar jag bara ur mig massor och återigen massor. Det är som om fingrarna brinner på tangenterna ikväll.

Nu kom det ett mysigt par och satte sig här bredvid. Jag blev plötsligt toksugen på att kramas, krypa in i en famn bara för en liten stund. Vems som helst! Mormor, mamma, pappa, syskon, kompis - you name it! Men nu är det dags för kemin att få sig en omgång till, så take care alla flitigt läsande människor.

TJINGELING!


Lira lite gura, va?

Vi har försökt att orka och förstå kemin, men nu blev det en paus. Kanske till och med slut för idag. I morgon kommer det garanterat bli panikplugg, men det tar vi då. Ingen idé att oroa sig för morgondagen.  
I kväll är det ingen rapp, nej nu spelas det gitarr. MUMMA! 
Tjingeling. 


ps. sa jag att det idag blev debutkörning på körskola för min del? och en till grej - jag ägde!

Let's be someone we both care about, let's go somewhere and help each other out, to feel there's no one else but you - and me, together.


Det blev sex timmar på jobbet efter skolan för min del. När jag precis skulle låsa och gå därifrån smällde det till så att jag höll på att hoppa upp i taket. Konstigt nog var det första jag kunde tänka på "skottlossning mitt i stan - var är umeå på väg?". Men så kollade jag ut och insåg att de visst smällde fyrverkerier mitt på torget, underligt. De som samlats spelade också hög musik och dansade runt en eld. UNDERLIGT, vad kan de ha hittat på egentligen?

När jag kom hem strax efter åtta var planen att ägna all min uppmärksamhet åt käre KEMI. Men jag sköt på den planen och läste VK istället. När jag väl körde igång med ursprungsplanen tog det tvärstopp. Fy dvale, det är inte kul. När mamma undrade vad jag höll på med visste jag inte i vilken ände jag skulle börja. Jag vet inte vad vi håller på med och för tusan - jag ska ha ingående koll på fredag. Helt plötsligt ville jag stänga in mig i ett mörkt rum med vadderade väggar, hoppa och slå på allt tills jag inte orkar mer. Fast nu sitter jag i sängen och det är nästan mörkt, jag har alldeles för mycket träningsvärk sen igår för att orka hoppa och slå något ikväll.

TJINGELING!



DET ORDNAR SIG!

Max tycker jag ska rappa. Det tycker inte jag, jag tycker han fixar det bra på egen hand!



TJINGELING!

Det bor ett barn i varenda kotte, gammal som ung.



Nu är då frågan, ska man skratta eller gråta? Jag skrattade och blev faktiskt lite sugen på denna sparkdräkt för vuxna. Själva plagget i sig får mig att föreställa mig själv en kolsvart natt i fjällen. Nyduschad och mysig efter en dag ute i backen, nu sittandes i en timmerstuga med högt tak och öppna ytor. En brasa sprakar i den öppna spisen framför de tre massiva skinnsofforna som är fyllda med tiotals filtar och det ligger några härligt mjuka fårskinn utspridda på det gamla trägolvet nära elden. På spisen ångar det från den varma chokladen och mjukbröd gräddas i ugnen. Ärligt, vem skulle inte kunna ta på sig en sparkdräkt i det läget?

Det är ett norskt företag som säljer dessa i olika färger och mönster för dryga tusenlappen. Kanske kan tyckas dyrt men samtidigt är det ju "two in one", inte sant? Klicka här ifall du som jag blev smygsugen på att klättra in i den här dressen. Eller ifall du bara känner för att bli ett vandrande bevis för att "förvuxna jättebebisar" finns.

Tjingeling.

zoom, zoOM, ZOOM!

Jag tror jag vet varför den här söndagen känns som en bra dag trots att det är söndag:

Nummer ett -
Det luktar vår överallt och solen lyser när man åker hem från jobbet.
Nummer två -
Alla som varit bortresta under lovet är nu på väg hem eller har redan landat på hemmaplan för att återgå till verkligheten, kul att alla är samlade igen!
Nummer tre - Jag lurade till mig en hårmousse för ett billigare pris än ursprunget genom att flytta en kupong från en annan produkt som gav 10 kr rabatt. JIPPIE.
Nummer fyra - Ikväll kommer den "förlorade vännen" Helena och övernattar hos mig, äntligen tillbaka från Lycksele och fjällen.
Nummer fem - Imorgon tar jag upp mina träningspass igen efter ett lov även från dessa.



Tjingeling!

Än så länge: Härliga söndag, men var är ångesten?


Jag kommer just precis in från en rask promenad i morgonsolen. Vinden bet i kinderna och jag traskade runt böleäng ded solen i ansiktet. Nu väntar en frukost med kaffe, macka och sedan bär det av till jobbet för att vandra omkring i 4 timmar inomhus. Förhoppningsvis håller sig söndagsångesten borta och låter mig njuta av denna helgdag. Jag tycker ni ska se till att hålla er ute i solen nu genast. Speciellt om det är så att skola eller jobb väntar imorgon som håller er inne. UT OCH KUT!

Tjingeling!

Smultron, citronpaj och gitarr.


HÄR FÖLJER 10 STEG TILL EN PERFEKT SLAPPARKVÄLL:




1. Se till att slita ut dig rejält under dagen med någon form av psykiskt och fysiskt arbete. Helst ska du ha mindre än 5 sömntimmar i bagaget.

2. Ät en god middag med familj och vänner som är vana att se dig i ett ofagert och uttröttat tillstånd.

3. Ta en rask promenad till det "andra hemmet" med alla dina tillhörigheter och din frusna vän i släptåg. Se till att lägenheten är full av levande ljus när du kommer hem.

4. Hoppa i duschen och vrid på det varmaste vattnet som finns, stå länge och låt vattnet rinna över det trötta ansiktet. Tvätta håret med ett schampo och balsam som luktar sommar, smultron för att vara mer exakt. Samla håret i en slarvig knut och låt det självtorka.

5. Smörj in kroppen med en mjukgörande lotion och dra sedan på ett par lagom sportiga mjukisbyxor som sitter snyggt kring rumpan. Glöm inte myströjan med hög krage och en snygg gråfärg som bryter av snyggt till de svarta byxorna!

6. Lägg upp fötterna på soffbordet bredvid din vän och placera datorn i knäet. Upptäck sedan några minuter för sent att melodifestivalen nu är i full gång och lägg datorn tillfälligt åt sidan för att snarast plocka upp den igen i jakt på andra trevligheter.

7. Avnjut en väldoftande kopp Wienerkaffe (för övrigt den 5 koppen för dagen) och citronpaj bakad av självaste modern.

8. Heja halvhjärtat på 5 olika bidrag i Sveriges käraste folkfest och bli besviken när "ditt" bidrag inte vinner.
obs. gör gärna en egen imitation av varje artists scenframträdande i pausen. släpp ut håret och släng med huvudet när "the poodels" framträder.

9. Ge välbehövlig massage till din vän som får ligga på trägolvet och bli sedan överfallen av samme vän som omedvetet spelar luftgitarr med din arm på dina bröst.

10. Klicka runt på en främmande spotifyanvändare och hitta/gilla mysmusiken varefter du ser till att ta vara på musiktipsen. Vinka sedan av din vän och skriv ett textstycke för att senare komma ihåg de tio stegen till en perfekt slapparkväll.



TJINGELING!
ps. min vän är LISA.

He doesn't look a thing like Jesus, but he talks like a gentleman.

Ikväll hade jag äntligen chansen att bryta en sex veckors dålig vana. Frånvarostatistiken från torsdagens ridning vände till det bättre idag när jag hoppade upp på Tilda med nytvättade och sanslöst tajta byxor. Måste säga att det kändes bättre än på länge, lite roligt också om jag känner efter. Till sommaren är det likväl slut på den långa vänskapen med de fyrbenta vännerna. Kanske hittar vi tillbaka till varandra senare i livet men nu är det läge att gå skilda vägar ett slag.



Imorgon ska vi åka slalom. Pappa, Amos, Anton, Singe och jag. Det är trots allt sportlov och jag skäms över att medge att jag inte "sportat" ett dugg denna veckan. Det enda jag har gjort är att käkat, rullat tummarna och jobbat pyttelitet. Blir i alla fall kul att ta de första utförsvängarna för säsongen och dessutom får jag övningsköra dit, mjumma!

TJINGELING.

Morsning!

Jag är uppe med tuppen och har med knacklig bilkörning skjutsat mormor till sjukhuset för en ögonundersökning. Skönt att vara hemma utan skador och att en hel dag ligger framför mig. När klockan ringde i morse var jag förvånandsvärt pigg men nu börjar det slå om igen. Kanske behöver jag en dusch för att komma igång på riktigt. Ja, jag tror det får bli så!
TJINGELING!

Andas in, andas ut.

Knäpp med fingrarna och orken sipprar ut från kroppen likt luften ur en trasig ballong. Just så känner jag mig nu, som en slapp ballong. Den där tokigt osammanhängande, främmande känslan jag hade innan är ersatt med ett annat underligt tillstånd. Det är som om man gråtit länge och väl och dragit sina sista suckar och hulkat klart, en känsla av tomhet. Detta är för mig en underlig känsla som är aningen oförklarligt med tanke på att jag inte har någon egentlig förklaring till detta tillstånd. Jag tror jag måste sova - this makes no sense!
TJINGELING!

ps. tillägg, förra inlägget.

... nämnde jag att nu klöser jag på möblerna och kastar oroliga blickar omkring mig 300 gånger i minuten? snart ställer jag mig upp, hoppar på stället och skriker för jag blir knäpp i skallen! AAAAAH!

VAD ÄR FELET MED MIG? Vad är det som inträffar vilken sekund som helst och som jag missar?

HERREGUD, jag avlider!

Jag fattar bara inte vad det är för fel på mig. En helt främmande känsla har bosatt sig i min kropp och blivit starkare och starkare för varje timme denna dag. Jag håller på att EXPLODERA! Det liksom sticker och pickar i hela kroppen och jag kan verkligen inte sitta still. Hjärtat slår stressat och andningen är sjukt olustig, jag håller omedvetet andan och drar stora suckar när kroppen tillslut måste byta luft i omloppet. Det är som om någon äter mig inifrån och jag vet inte vad det beror på och det är som att jag inte kan vistas här hemma utan att förgås. Det saknas något och någonstans är det något jag missar. VAD I HELA FRIDEN FATTAS MIG? Hur kan jag bli så otroligt påverkad av något jag inte vet vad det är?


Det är är icke barmhärtigt, jag vet inte vad jag ska göra eller var jag ska ta vägen men jag kan bara inte sitta här. Jag måste hitta det jag missar. Frågan är bara, var fanken ska jag börja leta efter detta "något"? Shitshitshit, jag blir tokiiig.
TJINGELING!

Tusen tankar men knappt ett enda ord.

Just nu skulle jag vilja ha en färdigskriven låt som sammanfattar allt jag gjort och tänkt de senaste dagarna. Jag vet att jag lyste med min frånvaro igår och jag skulle gärna kompensera upp för det men jag har inga ord som fixar den biffen. Det får lov att bli ett hål i min annars väl dokumenterade vardag.


Idag har jag jobbat från tidig morgon till middagstid. När jag fick sluta var jag sliten med stora bokstäver, SLITEN. Jag orkade rent utav inte gå hem på direkten. Helst ville jag bara se bekanta ansikten och klaga på bla, mitt äckliga hår. Utav tre möjliga bekantskaper dök en ensam tapper riddare upp, taxen. Vi suckade och klagade på grejer och begav oss sedan hem till våra middagar med en överrenskommelse om att ses senare för en slapp soffkväll.

Så drog jag min kos till Max och käkade nybakt bröd, chokladbolle, brownie och njöt av en stor kopp kaffe. Vi kollade på klassikern Gudfadern som överraskadnde nog var näst intill brilliant. Nu ska jag bara se de två första delarna så är serien kompletterad. Nu är det SOVA-dags för min del, även fast jag redan är tokigt sent ute. Men vad gör man inte för lite how i met your mother?
TJINGELING!

Här spelar vi "ruter sju", eller var det "dam" kanske..?



Vid det här laget bör jag inte behvöva informera om att detta är min käre bror som ännu en gång får pryda ett inlägg med sitt läckra anlete. Frågar vi honom själv är stilikonen "Cimon" från årets Paradise Hotel. Jaa, vad ska man säga, inte är det helt olikt?

Ikväll myser jag med Annsi och vi spelar kort och sällskapsspel, fikar och njuter lite av att inte ha drabbats av den där annars så vanliga "söndagsångesten" som brukar smyga sig på under natten mellan lördag och söndag. Annars får jag ta och önska överiga en gödans söndagskväll/natt.

TJINGELING!

Flygande kycklingar och sanslöst kladdiga kakor.

Kvällen har återigen bestått av en hel del käkande. Till middag fick vi äran att smaka på pappa Wiklunds fantastiska Flygande Jakob, en gammal 80-tals favorit. Lillasyster i familjen rörde också ihop en dip till förrätten som bestod av nachos med ost på. Jag framförde mina talanger på gitarr och snackade med min kära vän Sofia. Men så var det dags för henne att åka och passande nog så ringde min vän Mårten som hade ytterst lite för sig på hemmaplan i Umeå.



Jag hoppade på bussen hem till stan och mötte pojkarna utanför SegaRåttan på vasaplan där 95% av människorna ranglade ganska friskt. Så styrde vi kosen mot Teg och där bakade vi en kladdkaka med marabou-choklad och även aladdinhjärtan nedtryckta i smeten. Verkligt gott må jag säga. Passade på att utmana (och vinna över) Mårten i golf. När vi höll på att slockna var det dags att börja tänka på refrängen så vi utrymde lägenheten och jag gick hem till fader medan Mårten och Sebbe fick vandra lite längre hem till sig. Trevligt med en tv-spel/kak-kväll var det i alla fall alla gånger.

Sovgott, TJINGELING!

Jag har hört att det finns något som heter "bättre sent än aldrig"? This is for you: Hellan, Hellna, Hellie, Sunesson, Sune, HELENA..


GRATTIS STUMPAN.








Med stora grattiskramar och massor med kärlek hoppas jag kunna kompensera upp för mitt miserabla uppvaktande igår, tills vidare. Till min vackra vän vill jag nu höja ett "mental-glass" och utbringa en "mental-toast" för 18-åringen.

TJINGELING!

ps. Till Lisa: Tack för musiken, det var en ovärderlig gåva!

Here it comes - THE SUN.



Jag vaknade och kände mig utvilad just innan klockan slagit 08.00 denna härliga dag. Gjorde mig en frukost som hette duga och drog sedan på mig träningskläder. Ett impulsivt beslut och lite extra tid fick resultatet att jag gick med raska steg den soliga vägen till IKSU. Allt som allt tog det runt 40 minuter. Jag kände mig så hurtig, fräsch (inte till utseendet dock, oh nej) och framför allt så frisk i kroppen. Solen gör underverk med oss människor, speciellt nordbor som efter en hel lång mörk vinter har en lätt abstinens efter solstrålarnas värme och ljus. Jag var så glad, sprallig och munter när jag vandrade. När Herkuleslåten - "En stjärna född", dök upp på iPoden kunde jag inte hålla mig stilla utan dansade fram efter vägen, det gick bara inte att hålla inne.

På vägen hem från IKSU stannade jag på svingen och njöt av solen ännu mer. Människor passerade mig cyklades och till fots medan jag bara stod där och läs leendet skina ikapp med solen. Egentligen skulle jag velat bryta ut i ett "Ronja-skrik" för att välkomna värmen och ljuset, men det får bli en annan gång. När jag kommit mig hem efter diverse omvägar ner på Öbacka för att få ytterligare lite ljus i det bleka anletet vände jag nästan direkt i dörren och rullade ner på stan för att bocka av en del ärenden.

Det första och viktigaste på listan, KALENDER. Första butiken jag letade i hade absolut inget som föll mig i smaken, eller som höll sig inom min budget heller för den delen. Så jag gick vidare till Åkerbloms och hittade en som får duga, jag gillar inte insidan speciellt mycket. För smala kolumner liksom.. Men, den var på halva priset och då var det inget snack. Jag hade till och med råd att köpa ytterligare pennor och en mer översiktlig månadskalender. Nu ska jag bara se till att hålla reda på dessa kära pappersvänner.


Ikväll blir det trots allt en tripp till Holmsund. Vi mixtrade lite, jag och Sofia. Det passar så bra för nu passar jag på att sätta mig bakom ratten och trycka pedalen i botten om bara någon timme. Vilket påminner mig om att jag verkligen måste hoppa i duschen nu.
TJINGELING!

Om du har ett äpple vill du dela det med mig?

Jag kan absolut inte hålla denna bild för mig själv, "dela med sig, eller snåla..". Nima testar att klämma ihop sitt maffiga hår i en mössa, ser ut att fungera rätt bra!

Ikväll är jag bara så nöjd. Direkt efter skolan var det barndop i Ersmark där nyaste Bergströmaren döptes till Pelle och vi bjöds på smörgåstårta (made by mormor), varmkorv och en blå tårta. Är det inte trevligt med ätbara produkter? Idag blev det mycket av den varan eftersom jag missade lunchen på grund av en blixtrande huvudvärk i morse. Lunchen bestod av två bitar kladdkaka som landade väldig fint i magen. Fyllde sedan på med två bitar tårta på dopet och sedan en bit morotskaka och caffe latte. Lisa följde med från Ersmark och vi satte oss på Station där det är så mysigt en fredagskväll som denna. Massor med värmeljus och sorlet från alla människor trummar ljuvt i öronen. Caféer är ta mig tusan hur mysigt som helst, speciellt när man blir bjuden av världens bästa Lisa!

Imorgon ska jag ta och träna BodyBalance eftersom jag missade det idag. Sedan får tiden utvisa vad jag hittar på då jag inte hänger med till Holmsund eftersom Sofia var upptagen på annat håll, tyvärr!
TJINGELING!

Nu är det illa.

Jag håller verkligen på att slockna nu, men eftersom jag inte har min kalender måste jag se till att klottra ner allt jag vill minnas på denna ekande tomma sida.

1. FULLMÅNE-huvudvärk!
2. Smarrig middag hos the masterkock Max.
3. Tupplug i soffan.
4. Biologiplugg för fulla muggar.
5. Sova sig pigg.

TJINGELINGE!!

Vi gör det på Gustafs (vasa) vis.




Gustafs orginella mössa var poulär, alla gånger!

Skidor på morgonens idrottslektion och vad hade jag missat om inte - stavar? Som tur var fick jag låna en stav och testade på hur det måste ha varit för vår forne kung G.Vasa! Vi åkte inte speciellt mycket skidor utan lekte mer med rockringar och dylikt. Lektionen avsluades med ett stycke snörugby med skidor på i djupsnön, vilda matilda!

Jag känner mig gräsligt trött och glåmig idag, vet inte hur det kommer sig. Dessutom vaknade jag med en lurpassande huvudvärk som ännu inte brutit ut helt, hoppas den avvaktar ett tag till.
TJINGELING!


Behandling för kropp och själ.


(moi, även kallad "hulken" av min fader som höll på att göra i brallan när han såg mig)

Efter hårt plugg över skype, tusen oklara funderingar över vilka kurser jag ska välja tills trean och saknad efter min kalender kände jag bara att en ANISKTSMASK från The body Shop var helt rätt för mig. Snart ska jag göra en biologifråga till för att sedan snabbt kolla igenom Svenskan. När de två är avklarade i slutet av veckan har jag lov. HIMMEL så skönt det ska bli.

Det var inte bara ansiktsmask som fick följa med hem utan även lite "seaweed"-produkter och ett klubbkort. Tror det kan ses som någon variant utav tröstshopping faktiskt.


TJINGELING!


En fröjd för ögat!




Jag är dundersugen på att införskaffa dessa. Men jag drar mig för att testa och inse att jag inte kan "pull them off" riktigt sådär som jag önskar att jag skulle göra. I ett annat liv, med andra möjligheter kanske.

TJINGELING, halva veckan gjord!

Bänkad i en soffa i 4,5 timmar för länge.

Var i hela friden ska jag börja gnata? På cykelföret (igen), på min kalender som inte är funnen, på biologin som verkar gå lite åt pipsvängen? Den här dagen har varit lite svängig. Bra, dålig, bra, dålig, bra, dålig. Nu känner jag mig mer som en urvriden trasa utan någon ork kvar till något.


Efter skolan plockade jag upp min väska, som var mer eller mindre ekande tom, och slirade sedan vidrare i snålblåsten till NK. Där satte jag mig med sminket som runnit ner till knäna och håret hängandes i stripiga testar. Vilken läckerbit, inte sant? Men där satt jag bänkad från kvart över två till sju, med en alldeles för ospännande Biologibok framför mig. Tack och lov kom Max intrillandes efter fyra och spexade till pluggmiljön. Jag passade dessutom på att trycka i pojken lite fika som jag otroligt nog inte kände mig direkt sugen på. Inte blev jag mer sugen på fika när Max visade hur chokladbollar ser ut när man stoppat dom i munnen och tuggat två gånger. BAJSMAX! Vi är ena charmiga typer - jag vet, bättre kan det inte bli.

Nu känner jag bara att jag ska sörja min kalender lite och sedan somna in. MEN, jag ska också vakna kl 06.00 imorgon. TJINGELING!

Såhär ser man ut när man har cyklat hem genom Umeå ikväll.



Urs. Urs. Urs. Urs. Urs. Urs!

tjingeling.


And any man who knows a thing knows He knows not a damn, damn thing at all.


(ett försök till "afrikan-vissling" under hålet på eftermiddagen.)

Måndag idag, känns ovanligt lättsamt. Well, jag kunde inte undgå att nicka till på matten men i övrigt har inte hoppet lämnat kroppen och knoppen. Jag, Helena och hennes mor testade idag på det nysläppta BodyPump-passet som hade vansinnigt många bra låtar att peppa sig själv med. "I've got a feeling" må vara uttjatad men ändock taggande när man ligger och laddar inför att lyfta skrot i de 3 minuterna som låten varar.

Ikväll har jag äntligen kommit igång med Biologiplugget, det kommer ta tid innan allt är inpräntat i skallen och tid är en bristvara för tillfället. Jag tror ändå på att prioritera sömn och hälsa framför vanvettigt plugg så nu slänger jag mig i sängen, snarast möjligast!

TJINGELING!

ps. imorgon får jag igen skolväskan min som hamnade på vift under fredagens strapatser, åh vad jag saknat min kalender!

RSS 2.0