i staden göteborg.

tomt på skrividéer. men jag kan i alla fall nämna att jag är 2 vackra tusenlappar fattigare efter dagens shoppingtur till stora staden. helena lyckades som vanligt hitta prylar med röd prislap och gjorde en hel del fynd. jag fyndade endast 2 prylar; en klocka och en kortärmad tröja (för övrigt var den väldigt snarlik en som helena inhandlade). resten av mina dyrbara guldpengar gick till varor ur höstkolletionen. mycket fint men plånkan grymtar lite missnöjt. ska se till att vårda den väl och bara handla väl valda grejer i framtiden.

helenas mamma var toppengullig och bjöd oss på lunch i sin frånvaro. vi satsade på varsin pastarätt. helenas med kyckling och soltorkade tomater. min med lax och chillipeppar, bland annat.

 

hejsvejs!!

Malmö Aviation

så var vi framme och färdiginstallerade för natten. jag och helena delar på ett rum nu och vi har det grejt. imorgon ska vi försöka bada lite eftersom de resterande dagarna verkar bjuda på en aning halvtaskigt väder.. krabbfiske imorgon alltså!
Tjingeling, sov gott!

Alla heter Glenn.

Nu bär det av till Göteborg. Efter många om och men blev min packning klar idag och jag kan bara tacka Anna för det. Packa är det värsta jag vet. Tänk om man hade råd att bara ta med sig själv och köpa det man vill ha/behöver på plats liksom. Då skulle jag älska allt som har med resandet att göra. Jag är glad att det var Anna som var med mig igår när jag på några minuter förvandlades till en 5åring i en 17 årings kropp. Värre gnällunge har aldrig funnits på tjärhovsgatan. Anna känner mig utan och innan och det spelar ingen roll hur dryg jag är med henne, det tål hon liksom. Det slutade med att Anna ryckte fram kläder ur garderoben och frågade "ha med eller lämna hemma?". Tillslut fick vi ge upp och åka hem till pappa för att sova och käka lite. Bristen på käk hemma hos mamma var nog en stor bidragande faktor till mitt tillstånd igår som många tyckte liknade onyktert.

För tillfället känner jag mig snygg i en gammal kavaj som jag hittade och jag bara älskar mig stora stickade sjal fast det är högsommar. (Termometern står fortfarande på 17 grader, inte ok...)

Ta hand om er, vinka av mig vid 19.40!

Hipp-Hipp-Hurra

jag kom på i går kväll när jag precis höll på att somna;
jag glömde berätta om en man som kom in på cafét igår som var gör-skön. när jag hälsade på svenska ursäktade han sig och sa att han bara pratade engelska. den engelskan var det härligaste jag hört på läänge. han var kanske i 30 års-åldern, bar keps, skrattade och sprätte omkring som om han var den gladaste människan på jorden. tillslut var jag så nyfiken att jag inte kunde hålla mig från att fråga var han kom ifrån. den mannen blev om möjligt ännu gladare och tyckte det var dunderkul att jag frågade. det visade sig att han var från Washinton DC och hade varit en vecka i umeå och skulle vidare till Abisko dagen därpå (idag alltså). så den sköna engelskan var alltså amerikanska och denna människa hade rest till umeå i jobbet - från USA! hur läckert är det inte med människor som kommer lång, långt ifrån hemma? och hur intressant är det inte att få veta vad de har för planer när de besöker vårat land, vad som förde dem hit osv. jag ville bara fortsätta prata med denna spännande människa och han verkade inte ovillig att fortsätta berätta men "plikten kallade" och jag fick lov att nöja mig med det jag fick.

jag vill vara turist i ett annat land - varför inte USA?

ps. jag har varit en duktig flicka och tränat ikväll, på iksu träffade jag cajsa - en klasskompis från 9an. det var trevligt och hur länge sen som helst. gymmet är förövrigt inte den första platsen jag skulle välja om jag fick välja en plats att stöta ihop med vänner och bekanta. där vill jag vara anonym och i min egen bubbla. men någon gång då och då är inte helt fel!

MTV's - 16 and pregnant.

MTV (Catelynn och Tyler)

Sista avsnittet där tjejen och killen bestämmer sig för att adoptera bort sin blivande dotter för att ge henne ett så bra liv som möjligt. ett liv som de inte hade kunnat ge henne själva. Kan man föreställa sig hur det skulle vara att lämna bort sitt eget barn? 
Jag är inte alls den som suktar efter barn och längtar tills jag har egna kravlandes runt benen, men att se detta rörde verkligen om det för mig. Tårarna trillade som om de försökte bilda en ny amazonas när den biologiska pappan skrev ett brev till sin dotter. När de sedan skulle lämna över barnet kunde jag inte alls kontrollera tårkanalerna. 

Någon gång när jag har fått ordning på mig själv, levt vilt och galet och åkt jorden runt vill jag ha barn. Som min någon sa; Jag tror att inners inne finns det något hos dig som tycker om barn. Du kommer bli en bra mamma Ellen. Jag hade en supermening att lägga in precis här - något om att gilla/ogilla barn, men jag glömde bort. Saken jag skulle komma till var att; jag vill ha mitt eget barn, det kommer jag att tycka om.

 

Nu är jag hungrig och ska definitivt käka innan jag drar och tränar. HARE!
(Ps. Det är rätt läckert att det fungerar, en liten mini-ellen liksom - skulle det kunna bli bättre?!)

häng med på..

.. jorden runt med mig - ellen, by night!

    
    
  

- looks like joke's on me!
- gosig natt, hörrni.. varför är min telefon fortfarande livlös? (anna - is this real life!?)
- var är min man.. gosh! 
- sömn nu, fast jag är inte trött. 
- SUCK, (gäsp, snälla?)


    

detta spårade ur låångt innan jag satte fingrarrna på tangentbordet.

kanske är det bara henny?

"tackar så hjärtligt!" - jag testade en ny artighetsfras idag på jobbet när jag efter 4 timmar blev less på de vanliga som jag brukar använda. jag vet inte, men den kändes inte hundra när jag tänker efter. rullade inte frivilligt och smärtfritt från stämbanden om man säger så.
hur som helst gick det bra att jobba och även om det var tokmycket att göra har jag varit helt fnissig i huvudet genom hela deagen. nu har jag fått våfflor hemma och ska dra några väl valda slingor ur mammas hår och bleka dem, hon börjar själv dra hårtestar i vanlig ordning. 

my homies - hör av er! 

cuz' i die if i saw you - i die if i didn't see you there,

jag hittade igen min mamma. eller egentligen var det hon som hittade hem igen. nu är detta ett inlägg som bara blir till i brist av annan sysselsättning. jag går och mognar till efter maten så att jag ska vara toppenladdad när jag ska trampa upp mot universitetsområdet för att köra slut på mig själv. då borde jag somna bra och i lagom tid i kväll. jobbdagen börjar kl 8.00 i morgon. 

jahapp.. och nu då? blir tokig på att bara sitta här, samtidigt som jag inte orkar röja runt. snacka om att ha ett knepigt dilemma! för övrigt måste jag fixa till den slitna kalufsen som tagit plats på mitt huvud. detta går inte längre, när vi kommer hem från gbg och jag har fått lön ska det definitivt häck-klipparen fram. kanske en sekatör skulle vara på sin plats? 

gosh man, see ya!

Kom hem - vi börjar om igen!

Mamma på vift igen - har någon sett till min mor? 
Mamma Mia eftersöks. Vid upphittad mamma kontakta mig snarast. 

Den lilla gumman rymmer lite titt som tätt, nu är hon borta på vift igen...
Tjingeling!

Det gör ont, förbövelen.

Jag upptäckte, när jag satt i soffan hos pappa och gottade mig i den goda middagen från igår, en liten knöl på magen just nedanför naveln. Den är liten men ack så OND. Jag har liksom en extra navel som står utåt och gör så sjuhelsike ont. Förmodligen är det någon fånig grej som ligger bakom smärtan men jag tänker låtsas att jag är riktigt skadad!


Idag var den lugnaste lördagen på jobbet, någonsin. Istället för att slava med kunder och kaffe limmade vi en soffa, justerade en spegel till en snyggare höjd, städade i alla möjliga skåp och hyllor och fyllde på med diverse grejer som behövdes uppe i serveringen. Frågan är nu vad jag och Anna ska göra imorgon om det blir lika lugnt? Helena kom upp och snackade bort några minuter för mig, tack och lov. Hon hade köpt en klänning på Nicole och var på väg till AnnaSara. På måndag drar bruden till fjällen, sköntsköntskönt!


Jag smällde i mig tre vaniljbullar och ett glas mjölk nu. Fast egentligen ville jag hoppa i löparskorna och dra en runda. Bullarna luktade godare så jag tar löpningen imorgon, idag är faktiskt vilodag efter igår.


Simma lugnt, vi kanske ses!

iPod Nano.

Nu sitter jag här hemma framför Tv:n återigen och känner mig lite halvt misslyckad eftersom jag inte tog mig iväg och tränade idag heller. Men som tur är har jag Helena här som har blivit tillfixad i håret av min mamma. Helena lyckades hålla nerverna i styr medan mamma blekte slingor på min kära vän.  Det blev bedårande läckert när det var klart. 



En enda kommentar om Harry Potter och Halvblodsprinsen; Hilarious! (Jag fick mig många goda skratt tillsammans med Anna, Oscar och Lina.)

Nu ska jag ladda för en härlig morgonträning imorgon och hänga med Helena medan hon är här. Tjingeling!


Bloody Hell.



Vi - Anna, Lina jag och Oscar, är nu inne på den tredje Harry Potter filmen och tänker nog ge oss efter denna. I morgon ska vi nämligen orka se fyran, femman och på kvällen; Premiären av den senaste filmen "Harry Potter och Halvblodsprinsen". Vi har det super med diverse gósaker och trevliga Harry-scener. 



That's it for now - "HANG ON...!?"

Vad mer, liksom?

VIDRIGT! Mitt senaste dygn har knappt varit bra på något vis alls - jag vill bara grina, gå och lägga mig långt bort från allt och inte komma fram på minst ett år. Okej? 


Thing one;
Igår kväll när jag faktiskt hade lyckats med en del andra vuxengrejer som att tex. tvätta, laga mat och städa lyckades jag ändå paja den kvällen med att glömma mina nycklar i tvättstugan. Okej, inte så farligt kanske kan man tycka. Men saken är den att när man stänger dörren till tvättstugan går den i lås och man behöver lägenhetsnyckeln för att kunna ta sig in igen. Great, mina nycklar låg ju redan i tvättstugan och klockan var strax efter 22:00. Ingen extra nyckel inom räckhåll, den närmaste befinner sig i Piteå. Efter en grymt pinsam dörrknackning - INGEN HEMMA, fortfarande inga nycklar. Behöver jag ens beskriva hur uppgiven jag kände mig när jag satt ensam i trapphuset väntandes på någon med nyckel och försökt fått tag i Oscar för att få lite medkänsla men utan att lyckas? Trots skitungen jag är måste det nog finnas en Gud som vill mig lite gott för tro det eller ej - vid halv elva skramlar det till i ytterdörren och en tjej kommer in. Eller jag hade egentligen bara ögon för nyckeln. Det löste sig alltså. 

Thing two
Denna dagen började storslaget med den andra försovningen på 4 dagar. Idag vaknade jag dessutom 45 minuter efter min schemalagda arbetsstart och om inte telefonen hade ringt skulle jag inte heller vaknat på många timmar. (Låt mig få försvinna till typ Kina och inte dyka upp på ett bra tag - FY SÅ PINSAMT!) Det är ett alltså ett under att jag ens kom mig upp den tiden. Men en totalt förvirrad och tom hjärna trampade jag iväg på cykeln mot stan. Det enda jag lyckades med på morgonen var att få med mig maten som jag så vackert hade tillagat dagen innan. Alltså, det är inte OK på något plan at försova sig sådär. När man går i skolan går det bara ut över en själv, men när det handlar om jobb är det så mycket viktigare att verkligen vara på rätt plats i rätt tid. Ska jag hålla på så här kan man inte lita på mig, jag är en jäkla slarvmaja. En sömnig sån dessutom, det är på tiden att jag blir en morgonmänniska.

Thing three;
På jobbet är det högt tempo, samma fraser rullar ut ur munnen 8 timmar i sträck. "Kaffe?" "Lösviktste eller Påste?" "Var det bra så?" "Ljust eller grovt bröd?" "Vill du köpa grädde till denna?" "Då blir det 45 kr tack." "..och så får du 24 kr tillbaka där, vill du ha kvittot?" "Har du legitimation med dig?" "Tack ska du ha!" "Varsågod!" "Tack så mycket" "Vatten har du längst ute på kaffebordet." "Självklart, abslout - det ordnar vi." Efter ett tag slutar man liksom lyssna, man hör men man registrerar inte vad kunderna säger. Dessutom vet jag inte längre vad orden jag slänger ur mig har för innebörd. Heter det verkligen "legitimation"? Det är fantastiskt att jag inte råkar säga fel summa oftare än vad jag gör. Toppa 7-9 timmar av det med en enda 15 minutersrast så har du min härliga arbetsdag. Det kanske låter som om det är ett skitjobb men det är inte sant. Allt blir 1000 gånger bättre och man tänker inte på allt det som är jobbigt när vi är ett sånt härligt arbetsgäng. Thank God for that.
"Kunden har alltid rätt" heter det visst. Jag håller med, man ska se till att kunden är nöjd och göra så mycket man bara kan för att det blir på det viset. Idag fick jag ta en het diskussion med en familj om två Varma Choklad som tydligen inte var vidare heta. Vi erbjöd oss självklart att göra nya och se till att de var ordentligt varma. När mjölken var så varm att jag nästan brände mig på kannan som den var i tänkte jag att nu ska de väl inte kunna tycka denna är kall.. Men det var precis vad de tyckte! Grejen är att man kan inte skumma mjölken för länge eftersom att den då börjar koka och smakar bränt så jag hade verkligen gjort vad jag kunde. Tummen ner för missnöjda kunder när man känner sig som en zombie alltså..

Thing four;
Jag har ont. Ont i huvudet, benen, vristen och jag är trött. Så djuriskt trött. De två senaste dagarna när jag ramlat in i lägenheten på slutkörda ben har jag från ingenstans börjat blöda näsblod. Mycket. Om man kollar in handfatet på toan skulle man kunna tro att någon dött där inne. Jag brukar inte blöda näsblod ofta och då det bara händer en gång nu och då kan det nästan vara lite läckert. Jag har sock en förklaring till allt blödande: För lite sömn och för mycket stress. Igår när jag berättade för Helena hur skadad min näsa var tyckte hon jag skulle testa med en tampong i snoken nästa gång. "Visst" tänkte jag, det kommer jag ju komma ihåg. Men tillfället att testa idén kom redan nu idag när jag kom hem. Det såg för korkat ut med en tampong i ena näsborren men det fungerade. Men den där magiska bommulspinnen började som väntat svälla och måste säga att det inte var speciellt bekvämt. Jag kan nu i alla fall säga att jag har använt en tampong i näsan vid näsblod. På riktigt.

Thing five;
Jag saknar Oscar. (och helena, och anna, och lisen, och annsi, och verran, och frida, och amos, och signe, och pappa, och mamma, och en hel radda med fler människor.) Jag vill duscha bort allt trött och jobbigt segt med mig. Det är pissväder och jag sitter själv i en trist lägenhet i Umeå.


Take me somewhere else, please!
Jag vill bara sova, länge.

Jag är - Trött.

Jag är ju weird på alla håll - när jag andades ut genom näsan lät det som det gör när det är värsta vinterstormen och vinden viner i knutarna på husen! 


Nu ska jag vara som vilken annan duktig, vuxen människa som helst och ta tag i tvätten, göra mat (+ matlåda till jobbet i morgon) och städa lite innan jag kan tillåta mig att göra det jag vill - SLAPPA. 

Simma lugn. Gör gärna som Anna (länk till hennes blogg) - kom in och ta en fika när jag har lunch!

Silkessmooth - Thriller.

Självklart ska en dag inte bara flyta på utan någon enda anmärkning. I morse skulle jag kliva upp när min mobil började låta strax innan sex. Planen var att duscha, käka frukost och cykla iväg till jobbet utan att stressa som en idiot. När det kom till kritan var det enda jag gjorde just att stressa som en idiot. När jag äntligen, på riktigt vaknade till liv var klockan 07:53 och jag hade därmed 7 minuter till godo innan jag skulle vara ombytt på NK. Man är inte mer än en människa. Jag fick skippa den inplanerade duschen och frukosten för att snabbt trycka in linserna och slänga i tandborsten i väskan innan jag kastade mig ut i regnet med stora regnbyxor och Amos regnjacka som gick ner till knäna. 

  

För att kompensera den dåliga starten på dagen fixade jag ett bra avslut. När jag kom hem värmde jag upp supergott käk som pappa hade lagat när han fick semester. Mormor kom förbi och tog hand om några bananer som höll på att bli knasiga. Jag tog mig en lång dusch, då menar jag verkligen lång - jag befann mig i duschen i en dryg timme. Passade på att göra mina ben "silkessmooth" och smörja in mig så jag äntligen blev; ren, mjuk och luktar sanslöst mysigt. Kvällen hade kunnat sluta där men jag bestämde mig för att ta den ett steg längre. Alltså, sagt och gjort - jag dukade upp ett väldoftande fotbad framför soffan och placerade två varma vaniljbullar och en kopp mint-te på soffbordet. Mysbelysning i lägenheten och på tvn spelade Barnaby cricket och två personer hann dö innan fallet i Midsumer var löst. 

Nu är det mycket bra läge att gå till sängs, jag är numera livrädd för att försova mig på morgonen. 
Sleep nice!

PS. Det är ett grymt drag kring legenden, popkungen (eller vad man vill kalla honom) Michael Jacksson och faktum är att han han mycket nice musik i bagaget. Kanske en platta eller två skulle sitta fint i ipoden...

Brightness.

When it’s only love
And let’s not get too hung about it
It’s only love
I can learn to live without it
He only broke my heart in two
Hell if I’m gonna cry
Well now excuse me while I go
off and die

Gino Vannelli - It's only Love

Anyway the thing is, why take it all so seriously – when it’s only love..?

Vad i hela friden..?

Planeringen för kvällen är att lägga upp Mallisbilder, bättre sent än aldrig har jag hört. Jag fattar inte varför det ska kännas så jobbigt för, kanske bara ska strunta i det. Det ska tydligen gå en hyfsad film på 4an ikväll - Parfymen. (ÅH, den hade visst redan börjat medan jag har sett på reprisen av Allsång på Skansen..DASE)

Men så fruktansvärt vad dåligt det gick att skriva idag, jag har ingen fart alls i fingrarna. Vart finns inspirationen liksom? Jag kom just på en sjuk teori om det där; Det är sommaren, grejen är att det händer inget som jag kan klaga på. När det är skola finns det minst 1000 grejer att vara fly förbannad och missnöjd med. Nu händer det inget alls som man kan gnälla över. Dagarna bara går och det enda jag kan göra är att mer eller mindre konstatera vad jag gör/inte gör på dagarna. 

Nu när jag började tänka på att klaga ska jag spinna vidare på det klagovänliga i sommar. 
1. Vi har haft en vecka med sommarvärme sen sommarlovet började. Det är skadat tråkigt - solariet nästa om inget oväntat (tex. en varm, solig dag) inträffar snart. 

2. På något olyckligt vis har både jag, Lisa, AnnaSara och Helena lyckats få jobb på perioder som alltid överlappar varandra.

3. När Oscar är hemma är jag antingen upptagen med jobb eller så befinner jag mig på annan ort. När jag är hemma och ledig är Oscar för det mesta inte ens i närheten av "hemma". 

4. På någon vänster flyger det alltid iväg mer pengar på impulsköp under sommaren, sparkontot ser ut att landa på plus-minus-noll efter en sommar av spontanköp och jobbande. 

Nu ska jag se klart filmen som jag ändå har smygkollat på. Onödig fakta; Snubben som spelar "Professor Snape" i Harry Potter är också med i denna parymfilmen som för övrigt har spårat ur totalt i de sista minutrarna.
På tal om Harry Potter måste jag säga att det blir mycket awesome när premiärgänget samlas hos mig och har Harry-maraton innan det blir dags för den storslagna premiären kl 21:00 i den renoverade biosalongen på Filmstaden i Umeå. 

Tills vidare, gosh vad jag saknar Mallis.

orange


Så blev det, tack och hej!

RSS 2.0