Varför kan inte gamla rubriker lagras, så man sedan kan återanvända dem?




Tanken var att hålla igång den skrivande trenden. Det blir inte riktigt av som det ser ut nu, tiden är alldeles för knapp. Jag ska somna snabbt (inget större problem) och vakna pigg för att styra min kos mot IKSU. Där blir det en stund på löpband, för senare ska jag kämpa mig igenom den nya releasen av BodyPump. Jag gruvar mig helt ärligt eftersom den enväldiga reaktionen på den varit: STÖRT JOBBIG.

Idag Blev det ingen träning av, men däremot en timmes sömn i solen. Jag försökte tappert läsa en bok, det är det man ska göra på sommaren? Men jag somnade istället och det var bara för härligt. Sedan kom Frida och vi käkade somrig pastasallad till middag på balkongen och snackade massor. En jordgubbstårta till efterrätt och en gnutta fotboll hanns med innan jag skjutsade hem henne till Stöcke igen. På väg tillbaka stannade jag till hos Anna och plockade med henne till staden eftersom att även hon ska till ISKU imorgon. En tidig träning vilkter betyder - GODNATT!

tjingeling

Här följer en tjuvkik från dagarna på Bergön.








Soluppgångar, solnedgångar, båtturer, hav och goda efterrätter.
TJINGELING

Vart är världen på väg när den minsta blir stor?

Det var inte så längesen min syster - ca 4 dagar gammal, låg i mitt knä och gallskrek sig högröd i ansiktet. Just snygg start på syskonrelationen. Idag har hon fyllt fjorton år. Det var längesen hon låg i mitt knä, men nog händer det nu och då att hon gallskriker sig högröd i ansiktet på grund av mig. Oftast skriker jag tillbaka och det är väl så en syskonrelation fungerar? För vem ska man annars skrika på när uppdämd ilska måste ut? Det är en ömsesidig relation som handlar om att ge och ta. Inte sant?

Så som övriga släktingar gjort under eftermiddagen vill jag tacka Signe för att hon önskade sig grillad mat till middag, bakat 100 (för många) sorters kakor och en kamera som kommer komma väl till pass under utlandsresan. Till skillnad från sin äldre syster vet hon vad hon vill med sina födelsedagar, och det är att bli firad. Milda makter, jag vet inte om jag kan på det närmaste  föreställa mig hur hon kommer vilja ha sin 18-års dag.


I övrigt har jag ägnat dagen åt att gotta mig i solen, springa på stan, köra ut till Holmsund och ge håret en välförtjänt behandling. Den var för övrigt kopiöst prisvärd och dit kommer jag återvända nästa gång det är dags för omskötsel. När majoriteten av fotbollsfantasterna satte sig framför Brasilien - Chile matchen, satte jag mig i bilen och rattade till Ersäng där Stöcke Reunited lirade en målrik match. Jag anlände i samma stund som slutsignalen ljöd. Något som jag i vissa fall skulle kalla timing. Så istället för att sitta i en härlig kvällssol och titta på okomplicerad fotboll förvandlades EOW 901 till privattaxi och körde såväl till Carlshem som till Stöcke. I byn ute på landet har jag blivit kvar. Jag är inte riktigt redo att bosätta mig helt i stan efter ett par folktomma (SKÖNA) dagar på Bergön ute i havet. Omställningen sker successivt och jag behöver vänja mig vid folk igen. Därför sover jag på en madrass i Annas rum som så många gånger förr. Tänka sig att man kan umgås med en människa så mycket utan att bli less. Facit är att kunna vara tillsammans utan att faktiskt vara tillsammans, lätt som en plätt om ni frågar oss.

Nu ska jag släcka ner och avsluta mitt bloggmarathon för denna kvällen. Maybe I'm back on track, på återseende.
TJINGELING!

Ett ärligt och uppriktigt bekännande kommer så lätt.

Det är nu 11 junidagar sen jag knapprade in lösenordet till den här sidan och mekade ihop något som inom bloggvärlden kallas för "inlägg". Ett tydligt tecken på att jag varit frånvarande i den här bloggbubblan är att antalet oläsa inlägg på övriga bloggar har överskridit det överddiga talet 100. En kämparinsats och en dator var vad som behövdes för att orka klicka sig igenom nyheter och bekännelser från diverse kända och okända.

Vad gör man när alla ord känns gamla, tråkiga, utnötta och fel? Vad gör man när det känns ovant att skriva ihop en hygglig text att publicera? Vad gör man när det som innan varit värt att nämna och uppmärksamma känns som fisar i rymden? Ska jag överhuvudtaget bry mig om att bygga ihop krystade meningar av uttjatade ord. Ju mer jag tänker på det, desto fånigare känns det. Det är bara att skriva - hopp upp i sadeln - ta tjuren vid hornen - sätt spaden i jorden - pennan på papperet och - skriv, allt som dyker upp.

Så när allt grubblande över min fortsatta blogginsats är över kan jag koncentrera mig på att klottra ner det som är värt att minnas av den här dagen. Det är så många dagar jag missat sen sist. Någon gång har jag hört att man inte ska blicka bakåt i tiden utan lägga fokus på framtiden och nuet. Då gör vi det, here I go again on my own... DAMABBADAA, goin' down the only road I've evere known.



TJINGELING!



Världen måste få ta del av det glädjande beskedet. Ett ord räcker, eller eventuellt tre!


Ellen + Körkort = FETSANT!




Detta är en lyckans dag, imorgon blir om möjligt ännu bättre ifall nu bilen bara vill rulla och gå som den ska! Då blir det nämligen morgonträning "med" Anna på IKSU och grym bilkörning till Flurken med Lisa på kvällen. Erkänn att det är det enda rätta att sysselsätta sig med!

Idag har jag haft kontakt med två av mina hemskt beresta väninnor. Lisa droppade in i lägenheten, gav mig "grattis-till-körkortet-noblesse", berättade allt om Rom och visade underbart härliga (och många suddiga) bilder från staden som verkar ha ALLT. Vi tog också Lisas lilla rosa bil på en körtur med mig bakom ratten, är det inte helt otroooligt sjukt/underbart/underligt/coolt/läckert/skrämmande?

Dessutom vinkade jag och Helena just godnatt/hejdå till varandra efter en kort dejt på Skype. De verkade ha det bra och var inte det minsta sömniga. Underligt det där med tiden, jag kan inte sluta fascineras av det faktiskt! Samma sak med att Lisa var i Rom igår.. IGÅR? Hur coolt/overkligt är inte det? Nej, det blir för mycket för min semesterinställda hjärna att klara av. Därför är det hög tid att släcka ner och säga godnatt.

TJINGELING

ps. TACK mammsi och pappsi för miniatyrbilen, nötkrämen, tårtan och såklart halva kortet!

Det räknas som regelbrott, skulle jag tro.

Ja, jag måste erkänna att jag är rätt dålig på att ha lov. Hur gör man för att inte bli rastlös och känna som om dagarna bara rinner förbi utan att något vettigt blir gjort? Nej, då gillar jag mer att ha tider att passa och olika uppgifter hängandes över axeln. I lagom mängd såklart! Tänk om man hade varit med Hellan i USA. Vilken grej alltså - jag fick nyss ett mail från henne där hon breättade om massor som de har hunnit med fast de bara varit där i en dag. På något vis har de i princip lyckats klämma in aktiviteter för en vecka på en endaste dag. Det är vad jag kallar effektivt och det är precis sådana gånger jag trivs bäst.



Happy Hellan, förhoppningsvis lika happy i US (and A) som på bilden från Danmark!

TJINGELING

Julaftonsmorgon mitt i juni.




Det var ren och skär lycka när posten dimpte ner i brevinkastet denna morgon. För bland mammas räkningar fanns ett tjockt, vitt, avlångt kuvert adresserat till Ellen Bergström. Som jag gått och väntat på just det här brevet. Jag skulle vilja påstå att det varit efterlängtat i närmare ett år. Så när jag öppnade brevet och tog mitt nya VISA-kort i handen bubblade glädjen i bröstet på mig. Jag klippte av mitt gamla (skit-kort) VISA Ung med ett gigantiskt leende på läpparna. Dags att fortsätta dagen lika bra.

TJINGELING

I know a place, aint nobody crying.



Vi tog en tur till Stockholm och njöt av att strosa omkring i en annan stad och solen som sken på oss. Dock blev vi mer eller mindre förföljda av all bröllopshysteri som håller Stockholm i ett fast grepp. Här nedan följer ett gäng bilder från dagarna i huvudstaden.


Suverän pizza på drottninggatan. Solig dag och fräsiga kikare. Snygg Lisa på väg till Söder.


Tomt i Globen när vi kom. Senare vällde fler människor in.


Mamma och moster diggade i raderna nedanför oss.


Whitney när hon posade som bäst. Huvudstaden "by night" taget från skeppsholmen.



Frukost från pressbyrån och en bulle till efterrätt. Slappande i hängmattan med gamla stan som utsikt.

TJINGELING.

I'm really (not) back on track!


Förra helgen var jag och Hellan ute och rastade Krille.

Vad har hänt med relationen mellan mig och min blogg? Inget vidare samspel alls må jag säga. Kanske måste jag anstränga mig lite för att få den här relationen att rulla igen, trots allt gillar vi varandra på något vis. Idag vore en ypperlig dag att bara skriva och skriva och skriva tills fingrarna blöder eftersom att regnet ÖSER ner. Om man går ut lär man drunkna i första bästa vattenpöl. Men mina fingrar blöder redan av andra orsaker än att jag knappat på tangentbordet lite för ihärdigt. Amos fick en gitarr när han gick ut nian och den försöker vi alla lära oss att spela på. För den ovane betyder det ömma fingertoppar och många sura toner. Alla måste vi börja någonstans!

Jag funderar på att blunda för hur blöt jag kommer bli om jag går ut och ändå vandra till trafikskolan för att plugga teori där istället för hemma. Det finns ingen tid att lata sig med det plugget, bara att nöta på - dag ut och dag in tills det där kortet sitter som klistrat i handen!

TJINGELING!!

Den som väntar på något gott...


Himmel nu var det längesen jag skrev! Men samtidigt har jag hunnit med en del på de dagarna också, vill jag intala mig själv. Det finns tusen prylar att skriva om, jag funderar på att visa det i bilder eller dskrivqnom det senare på min dator istället för på telefonen. Imorgon ska jag agera sminkös till min lillasyster. Tjingeling!

Tycke uppstod mellan Lisa och en pryl som kallas iPhone..

Nu är vi installerade på rummet, har käkat jordgubbar från Hötorget och spelat kort. Tidigare idag har vi avverkat många steg kring Drottninggatan och på gamla stan. Det var skönt ute så vi tog med lunchen ned till vattnet och blickade ut mot söder från där vi satt. AnnaSara fick träna på att hantera närkontakt med fåglar och allas lokalsinne har fått sig en omgång. På något vis känns det inte helt omöjligt att hitta i kärnan av vår huvudstad längre... Vi bor på Skeppsholmen, underbart fint läge med vatten, grönområden och gångavstånd till allt. Turister som vi ändock är, tog vi T-banan en superkort bit och käkade UNDERBAR pizza på en italkensk restaurang. På min var det ordentligt med vitlök och stark salami. Vi kan väl säga att jag kände var jag hade smaklökarna! Jag har tagit ytterst få bilder på resan, men en bild har blivit tagen än så länge och den är på en röd bil, en.... FERRARI! Snygga bilar är läckert. TJINELING!

THE STUDIO




TACK Anna Lindgren (var du nu håller hus och ifall du läser det här) för gratisbiljetten till en suveränt rolig dag.

TJINGELING

För all del, det obligatoriska "morgonfotot" kan bara inte skippas!




Glad (nyvaken) 18 åring. Innan fysiken och allt annat. Måste tilläggas att efter skolan slutat och efter en lång och skön dusch blev dagen bara bättre och bättre. Nu avslutas den på topp med nyfärgat hår och lilla uppkörningen i morgon 09.30 - Dags för sängen.

TJINGELING!

ps. TACK för alla gratulationer från öst - väst, norr - syd, ja överallt!

"Ha den äran idag.... Det är din dag idag". Hmmppff - jo pyttsan!

Jag HATAR den här dagen. OK?

1. Jag svettas.
2. Cykeln har fått punka.
3. Fysiken gick rätt åt fanders.
4. Sminket rinner.
5. Alla kläder känns fel.

Vad det är för dag idag? - Min störda 18års dag som jag bara vill glömma och gå vidare från. Min kära vän Lisa sa nyss: "Den kommer aldrig i repris" och nej, det hoppas jag verkligen inte att den gör ifall det ska vara såhär att fylla år. BAJSDAG!!!!!

tjingeling..........

Förresten.. (jag lovar, det här är sista för ikväll)


JAG ÄGER PÅ ATT SKRIVA MOTIVERANDE GREJER SOM GYNNAR MIN MAMMA.


Min mamma vann nämligen en kväll på TheBodyShop med 5 polare under Juni månad. Under en tid har man kunnat nominera sin mamma till att "världens bästa mamma" (typ) och på så sätt har hon varit med och tävat om en sminkkväll på TheBodyShop. Tänk att min motivering valdes. Det är helt sanslöst roligt, vi brukar aaaldrig någonsin ha den turen att vinna sådana här grejer. Men ta någon i snazen, för den här gången gjorde vi det. Tack vare MIG. Åh nej, jag försöker inte alls peka på vem som är hjärnan bakom vinsten. SOV GOTT nu för tusen gubbar.

Tjingeling!

Kantig kudde denna ljuvliga onsdagskväll..

När jag skulle dra fram min oerhört läckra sov-tröja från min gömma under kudden var den inte ensam därunder. Allt medan dagen fortskridit har tröjan fått sälle, en turkos presentkasse (jajamen hellan, den ÄR turkos och ja - du kan få den sen!) med två små paket och en datorskriven lapp "En liten morgongåva bara... Grattis på 18 års dagen! Kram, vi ses ikväll". Oj, vad spännande. Nu ska det bli roligt att somna, och vakna för den delen. Fast jag gillar att suga på karamellen, så kanske får morgongåvorna gotta sig fram tills middagen.

TJINGELING!

Varför är jag fortfarande vaken, nu igen?

HEJ! Idag var det en solig dag. En solig dag som på många vis varit händelsefull, underlig, rolig och skön. Jag skippade allt vad brännboll hette och sov länge i morse. Stökade omkring, smorde in mina torra och spruckna ben. Plockade i lägenheten och hoppade i mina pampiga pumps denna soliga dag till ära. På någon vänster hade jag absolut fått för mig att lektionerna skulle gå igång som vanligt efter lunch och jag satte mig på moppen och gav den full gas - wroomwrooonm, liksom!


På vägen till skolan hamnade jag i en lite knepig situation. Den var också rätt obehaglig. En bil körde på en cyklist mitt framför näsan på mig. Huu! Jag blev alldeles darrig och visste inte var jag skulle ta vägen. Stängde av motorn och tog av mig hjälmen men kom mig inte för att göra något mer. Det var redan en drös människor som kommit fram till den omkullkörda cyklisten och rekat läget. Hon klarade sig med vad som verkade som skrapsår och kunde cykla därifrån av egen maskin, tack och lov! Det var otäckt att se framför mig hur bilisten kollade på mig och började gasa, samtidigt som jag såg cyklisten komma cyklande ut i vägen. Jag var helt säker på att han skulle hinna stanna bilen, men icke. Det obehagliga var också att bilisten hade stannat för att han trodde att jag var på väg över vägen och var irriterad på mitt sätt att köra. När jag ändå stannade och gav honom tecken att köra innan mig tittade han på mig, körde och så - PANG. Just att jag vinkade åt honom att åka gav mig rysliga skuldkänslor för hela händelseförloppet även om det inte var jag som gjorde fel. Men hjärnan vevar på ändå - "tänk om jag hade cyklat idag, då skulle jag inte varit här vid samma tidpunkt och då skulle inte det här ha hänt". Nu var det ingen större olycka och alla klarade sig oskadda, men tänk om det varit en olycka där någon skadade sig allvarlig och jag verkligen varit orsaken till olyckan. Urs, det vill jag aldrig vara med om!

På skolan var det dött som i en grav och jag stannade inte länge. Istället åkte jag ner till trafikskolan och pluggade teori, det är verkligen mycket som ska präntas in i skallen innan det är dags för teoriprov och uppkörning! På fredag har jag lilla uppkörningen och ikväll har både jag och Amos varit ute på vägarna och bränt gummi. Givetvis spelar vi i olika ligor men det var kul att åka med lillebror när han, fär andra gången bara, gasade runt på en parkeringsplats för att sen ta sig ut på en raksträcka fri från bilar. Själv övade jag fickparkering, backning, vändningar osv. Det känns bra, att köra bil är roligt.

Under eftermiddagen har jag suttit hemma hos Max i solen och FÖRSÖKT räkna fysik på egen hand utan att tjuvkika i facit. Det är stört omöjligt, jag lovar. Tillslut gick solen i moln och vi gav upp plugget. Dagen till ära blev jag bjuden på årets första grillmiddag där på Riddaregatan. Finns det något godare än grillat och kan man någonsin misslyckas med det konceptet. Jag skulle kunna äta och bli mätt på doften av grillad mat. I sommar ska jag bli en grillmästare, på hedersord! Imorgon ska jag göra bort den sista skolan och lämna in alla böcker, sen har fröken Ellen sommarlov, lagom till sin 18års dag.

Dags att sova folks, TJINGELING!

Vad får det lov att vara denna tisdagseftermiddag?




Låt oss hoppas att efter regn kommer solsken
(= efter fysikprov kommer ledighet)

Jag är så förbaskat less nu. Trött och less. Det här inlägget må vara snarlikt mycket annat jag skrivit. Det har en tendens att bli några pessimistiska rader nedklottrade när huvudet dunkar på som en ångvält och jag suttit på samma stol i över 4 timmar med samma gamla ruttna fysikproblem. Nej, ta dig i dasen fysiken. Jag tänker gå och sova tidigt ikväll och därmed basta.

T J I N G E L I N G

RSS 2.0