När man minst anar det,

- ploppar det upp kommentarer till det mest "icke igenomtäkta" inlägget jag skrivit sen jag startade bloggen. Var kommer ni ifrån? Vilka är ni? Hur lyckades ni klicka upp just min blogg och tycker den på något vis var värd att kommentera? Vem har länkat sidan och betalat folk för att gå in på den?
Det är en hund begraven någon stans.. jag anar ugglor i mossen - eller hur säger man? Hur som helst kul att några fler tittar in i mitt lilla krypin i den enorma cyberrymden!
Kanske borde jag ta en dusch och slänga mig isäng innan klockan blir närmare 03:00 som igår kväll. Och vad ska jag tro om BodyBalance 07:15 imorgon, det kanske låter en aning jobbigt med den tidiga timmen men jag tror att det kan vara den enda rätta uppladdningen inför skolfotot imorgon för en morgonmänniska som jag...
Sussilull folks.

God could be funny.

yyeaah, supose i love school..
fucktarrddss!

Chips'n dip, dude!

Jag blir tokig när jag ska skriva. På något vis tappar jag alltid suget då jag inte vet hur jag ska börja, det känns alltid lika fel vilket ord jag än börjar med. Ofta slutar det med att jag inte skriver något alls! Idag tänkte jag trotsa "osuget" och skriva lite om vad jag har haft för mig idag.

Först av allt har jag jobbat och slitit. Oftast har jag en ängels tålamod och står ut med allt möjligt dumt och idiotiskt som kunder kan kläcka fram men så finns det stunder då jag blir jag tokig på en del kunder och är på vippen att strypa dem. Dessutom luktar det bäbis-blöja om gräddmaskinen.
Efter hårt arbete följer vila.. Jag och Frida moppade till IKSU spa och låg i "solen". Det var fantastiskt skönt. Vi träffade Veronica med en polare som också skulle gotta sig i värmen. Även min och Verrans klasskompis Elin hängde i Miami-solen på IKSU. Som avslutning på lyxigheterna hoppade jag och Frida i den uppvärmda, svagt belysta bassängen. Innan jag stressade hemåt gled vi ner i den glimmande varma källan. Jag ville aldrig kliva upp. Tur att det inte är länge kvar tills jag kan sitta där igen. Imorgon smäller det igen. Kanske en timme i Bali-solen då!?
Nu sitter jag i mammas städade lägenhet, har ätit en macka från jobbet och honungsmelon. Även lite chips och dipp slank ner nu ikväll. Frågan är om jag inte ska ta och slumra lite nu.. Det skulle vara galet skönt att gnugga ögonen just nu. Kanske ett tecken på att klockan är alldeles för sen för en stäckars flicka som måste kliva upp för skola imorgon.
Tjingeling.


December, redan?

Ett tappert försök till ett snyggt inlägg i denna sena timme. Ozzy är så ofantligt sömnig, han somnade innan vi ens kommit igenom halva Decemberboys. Jag höll mig vaken utan problem. Natten är min tid, det är då man lever och upplever. Fast det förstås, de få sömntimmarna de senaste dygnen börjar göra sig påminda genom påsar under ögonen. De är inte allt för långt ifrån Ica MAXI-kassar vid det här laget. Med det i tankarna slår jag igen macen för ikväll och soveer gott med en snusande, kickande Oscar intill.

Tjenixen sixten, sleep tight!

Kanske, kanske inte.

Oh, the way he feels about me has changed
Thanks for playing, try again
...
Oh, what's a boy to do
I guess he better find one, soon!



My stupid mouth.

beat me up and break me down.

sova sova sova sova. NU borde jag sova för länge sen. 
idag vaknade jag inte i lämplig tid innan tolv utan jag slog upp ögonen vid halv 2 och klev sedan upp vid halv 4. timmarna går snabbt i en skön säng. strax innan 6 plockade mamma sunesson upp mig och jag fick hänga med hem till hössjö där helena redan startat grillen. mitt enda mål mat för idag bestod av grillat kött, klyftpotatis, fräsch sallad och gott bröd. till efterrätt fick vi mumsa på chokladglass, exotisk fruktsallad och kladdkaka. måste säga att jag är mätt i en vecka framåt, troligtvis. imorgon ska jag raffa upp vid 7 och vara på skolan halv 9. planen är att hoppa sista lektionen och snabbt cykla till nk för att jobba 15 - 20. lika så imorgon, fast då slipper jag vara en dålig elev och skolka. peningar är behövligt. jag tar varje pass jag får! måste ändå göra en del kemi på måndags- och tisdagskväll. 

tack hellan och family för en trevlig kväll.
sussigott!

And it's you.

jag hade liksom min soulmate anna en helt awesome kväll igår. hennes berodde en del på sällskapet och att hon kände sig urläcker, vilket hon faktiskt är i vilket väder som helst. jag hade också läckert sällskap i form av mormor och två utomordentliga brudar igår kväll på bröllopet, men det var inte det som var pricken över i:et, inte det som gjorde kvällen till "awesome". jag var helt enkelt fantastisk dundersnygg igår och njöt i fulla drag av varenda öga som vilade på mig när jag med eleganta rörelser rörde mig runt i lokalen för att plocka disk och servera vin. 
ibland känns det bra helt enkelt och då måste man passa på att njuta lite. 


Llévatelos de calle.

reunion på skolan idag. för utomstående som inte känner till hur jag har beklagat mig de senaste dygnen verkade jag säkert ofantligt peppad på det här med skola. sanningen var att jag inte visste hur jag skulle hantera hela grejen med skolstarten så jag plockade på mig "spralliga ellen" och kände mig rätt nöjd med den rollen. i och för sig resulterade den i att jag numer är elevrådsrepresentant för N08b och alla vet vad jag beskådade på Liseberg i somras. Hipsvips, bara sådär! 
vår klass berikas också (förhoppningsvis) med en tjej till, sara. skolan får (förhoppningsvis) dessutom säga välkommen till gamla godingar som hittar tillbaka till skolan efter ett år på vift. har för mig att en av dessa "gamla godingar" hette jacob, det gick dock väldigt snabbt där när vi skulle från skolan efter att vår klass som vanligt var klar sist. hur som havre är det kul med nytt folk på våran alldeles för pluttiga skola! 

idag hängde alla kända ansikten på umeås centrala gator. med en takeaway-kaffe från NK i handen satte jag mig i solen och väntade på frida och helena. de dök upp och tillsammans sprang vi omkring på stan lite. frida shoppade ett par jeanstights, ett armband och en macka på subway. jag själv, som avgett ett "shoppa-inte-innan-plånkan-hämtat-sig" löfte pungade utan problem ut 680 kr för två par jeans av olika modeller. vad hände?
och bara i måndags köpte oscar ut ett par skor åt mig. mina ÄLSKADE "victoria"-skor som jag har letat och letat i två år. det går knappt att beskriva, jag tror jag är kär. de luktar underbart! (än så länge!) vid närmare eftertanke - jag tror jag ska rama in dem och bara njuta av den perfekta vita tygskon som någonsin gjorts. i samband med att jag fick hem de vita skönheterna blev jag självklart skyldig 300 kr. så, på 3 dagar har jag återigen spenderat närmare 1000 kr utan tvekan. shape up! 
saken som jag skulle komma till var att alla, alla var på stan! jag, helena, frida, lisa, annasara, andreas, signe, mamma, sofia, tomten, ida, mimmi, maja, emil, erik, till och med ellen från skellefteå hade tagit med sig polare och kramade utan förvarning om min inne på ONLY. fantastiskt trevligt måste jag säga. 


då måste jag bara säga att det börjar vara dags för mig att flytta på hyddan min och styra upp lite innan det är för sent. tjingeling!


Copycat

inför skolåret 09/10;

"Det kommer inte sluta komma dagar då huvudet känns som en magnet mot kudden, och man kämpar sig motsträvigt upp fast huvudet väger typ 15 kg. Sedan upptäcker man att man försovit sig, skyndar till duschen, hinner inte torka håret, missar frukosten, drar på sig en misserabel kombination av kläder, hinner med nöd och näppe med bussen, eller varför inte missar den? Sedan anländer man till skolan med en obeskrvlig frisyr, lite för mycket mascara som sitter på lite många ställen förutom ögonfransarna, en blöt jacka (eftersom det regnar, naturligtvis) som klibbar mot bleka armar, borttappade nycklar - med andra ord inga, och ett fantastiskt dåligt humör. Och det kommer inte bli bättre med dagens gång. Man får huvudvärk som stegrar ganska parallelt med antalet läxor som tillkommer under dagens gång och efter vad som känns som en evighet får man äntligen missa bussen hem, gå hungrig på stan ett tag innan man i sämre skick än en blöt disktrasa får kliva in genom dörren till vad som tydligen är ens hem. Där möts man av en motbjudande spegelbild och blir förfärad när man kommer på att det är en själv. "Herregud, har jag visat mig såhär bland folk!?" Fast det tänker man mest för sakens skull, egentligen har man slutat bry sig för längesedan. Sedan trycker man ut två alvedon som man sveper i ett nafs innan man ställer sig vid spisen med tomt huvud och snor i hop ngt som ska likna en middag. Efter det väntar en förskräcklig kväll med alldeles för mycket tankekrävande arbete i jämförelse med vad som finns att tillgå. När klockan sedan länge passerat "lämplig tid att gå till sängs" lägger man ihop de fasansfulla böckerna, tvättar fejjan, får mens och gårvoch lägger sig. Man hinner knappt somna förän väckarklockan ringer, och sedan väntar en ny dag. Förmodligen i samma stil."

detta var inte mina ord ursprungligen men de passar så kolossalt bra in på hur jag känner mig. och hur jag spår mitt kommande år. wish me good luck..?

Just jump.

Hemma spelas Nick Pitera flitigt av syskonen. Nästan så att man är på snudd till hjärntvättad. Hur botar man barnen? Fast egentligen är denna snubbe inte helt tokig. Han har ju en rätt kul talang i alla fall.



Tandemhopp.

Lisa tog steget idag. Eller hon hoppade fallskärm i varje fall. Det var faktiskt läckert att se, förmodligen går det inte att jämföra den känslan med någon annan. Det både fotades och filmades när fröken Rydelius skuttade ut ur planet, det blir roligt att se resultatet senare. Kanske det blir så att man måste ta sig ett hopp någon gång innan man dör? Jag menar, varför inte - det enda man ska göra är ju att falla mot marken och lyfta upp benen när man landar, hur svårt kan det vara liksom? Hmm, det där får jag lov att sova på några nätter.

Som sagt badade jag, Lisa, Helena och Frida igår. Det var skönt i vattnet men gräsligt kallt i luften. Jag tror både jag och Frida förfrös tårna på väg hem. Moppe är inte att föredra när man är nedkyld efter augustibad, det blåser och är under 10 grader. Nej nu börjar det vara läge för bil.. När vi kom hem fixade vi i ordning varm choklad, dipp och lite chips. Rullade igång "Arn - Tempelriddaren" eftersom ingen hade sett den och jag snart måste lämna tillbaka den på biblioteket. Så smånigom blev det dags för flickorna att dra sin kos mot sina hem och lämna mig hemma på Tjärhovs.

Jag brukar inte ha problem med att sova själv eller för den delen bara vara själv i lägenheten, Men igår kändes det så tokigt ensamt. "Ellen 5 år" dök upp, kurade ihop sig i sängen, lyssnade på tröst-musik och gnällde lite över sitt ensamma tillstånd. Spontan som jag är haffade jag pojken min och det slutade med att jag satte mig på moppen 02:00 och gasade snabbare än blixten till Oscar. Halvägs genom filmen "The hangover" blev Oscar, som brukar vara den piggare av oss, sömnig så filmen fick skippas. Den var dock väldigt underhållande, om det inte berodde på att man var övertrött och fnissig redan innan. Jag ska inte glömma att se klart den en annan gång. Tacka vet jag en livs levande varm, andandes människa som snusar lungt tätt intill. Mums!

Ikväll kanske det dras igång något slags party, sätter allt mitt hopp till party-Sanna och förkylda Annsi. Time will tell...

Sista droppen av sommar.

Jag tror att det sista sommardoppet blir ikväll, inget mer bad efter ikväll. Det är ordentligt höst i luften. Det är dundertrist, men sant. I kväll hoppar i alla fall 4 tappra brudar i sommarvattnet en sista gång. Go Lisa, Frida, Helena och jag!

Tjingeling.

Jag tror jag hör i syne.

Jag orkar knappt med att bli mer upprörd än vad jag redan är över att skolan drar igång. Men sanningen är om det är droppen som får bägaren att rinna över ifall det stämmer att eleverna på Minerva Gymnasium, alltså de som inte börjar ettan, av något underlig och fantastiskt vidrig anledning berövas på en ledig dag och börjar skolan den 19 augusti istället för den 20. 

Jag hoppas att jag har fel - Snälla någon, säg att jag har fått det hela om bakfoten.  

Gräv en grav, jag vill avlida lite..

Nu går jag och gömmer mig tills kusten är klar och jag kan dyka fram utan att gå in i en stor vägg av skolarbete. Det bör betyda att ni inte kommer se skymten av mig på några år framöver!

Hellre alla än inga.

Igår blev jag bjuden på middag av mina förtjusande polers, AnnaSara och Lisa. Det var då en försenad födelsedagsmiddag som stod på kvällplaneringen och fixar-Lisa letade fram "Sjöbris" där de hade en utländskinspirerad buffé som lät härlig. Strax innan halv 8 traskade vi från Tjärhovsgatan och slog oss sedan ner vid ett bord. Maten var dundergod och personalen pratade och skojade med gästerna. Grejen med buffé är att även om man får ta om mat hur många gånger som helst så blir i alla fall jag mer än tillräckligt mätt efter första rundan. Det är kanske på det viset hela konceptet med buffén funkar. Då man får ta hur mycket man vill blir man hur som helst mätt relativt snabbt så då förlorar inte restaurangen något på buffé-historien. Hur som helst måste jag "hissa" en del av buffén: HONUNGSMELONEN. Om det är något som jag älskar i fruktväg så är det melon. Alla sorter är för ljuvliga. Ja det vore vattemelon då som endast klassas som "OK". 


När vi vaknade hade mor min dukat upp en härlig frukost som vi högg in på med knorrande magar. Moppebrudarna tog sedan en sväng till stan för att avklara diverse ärenden. Jag fixade mitt rätt snabbt och tog sedan moppen ut till Stöcke och Anna som väntade på mig för den årliga jordgubbslands-rensningen. När vi var klara låg närmare hälften av deras ursprungliga trädgårdsland utanför landet. Brännässlor flög till höger och vänster samman med en del fula ord då de vidriga växterna på sitt sätt uttryckte sitt missnöje genom att sticka till lite här och var. När vi kände oss nöjda med rensningen satte hallonplockningen igång. Det var så rött i buskarna av hallon att jag blev alldeles vimmelkantig och frustrerad över att jag omöjligt kunde plocka varenda ett. Annas hund Stella är löjligt förtjust i hallon och smög omkring i buskarna och norpade åt sig några bär här och var. Hon dör faktiskt upp med en hel hallonkvist full av röda bär, det tackade anna för och tog hand om bären innan dom åkte i Stellas mage. Av de knappa 2 litrarna som vi plockade ihop gick det mesta åt att göra en smuldegspaj som blev härligt sommargod. Jag fick dessutom lyxigt goda Cupcakes och en bit hemmagjord blåbärs-cheescake av Anna när jag dök upp. Smarrigt så knasigt!

 

Nu åskar det som tusan i Stöcke och jag ska se till att släcka lampan innan klockan slår 12. Nu ska det bli ordning på dygnsrytmen. Nedräkning startad: 8 dagar kvar tills fritid är ett minne blott. 

Tjenixen. 
Ps. På bilddagboken (bergstromellen) kan man beskåda hallonplockningen. Yeah!


Otippat

Jag passade på att tillbringa två timmar mitt i denna natt till att lägga upp diverse bilder på Bilddagboken. Det var år och dar sen sist jag delade med mig av bilder där. Faktiskt var senaste gången i slutet av augusti förra året. 
Nu finns det i varje fall några fler undersköna bilder att skumma igenom här.

Tjingeling. 

Högst frivilligt.

Som på beställning trillar det upp inlägg här och var, men min blogg förblir rätt dåligt updaterad. På något vis lovade jag nästan att skriva en eller två meningar om vad jag har haft för mig ikväll. Så, här kommer det;

Efter att jag fått en spruta i armen och käkat HotDogs till middag raffade jag ihop badkläder och en handduk innan jag placerade mig på förarsätet i bilen och gasade iväg till Yttersjö med en skrämd farmor och farfar i baksätet. Signe min syster var ofantligt badsugen. Vi hoppade från bryggan och jag kände mig extra modig och övade lite på att få till det där läckra dyken. Inte helt utan missöden och röd, svidande mage. Jag var dock helt nöjd när jag fixade ett ok dyk utan att nypa åt för näsan med en hand.
Ps. Det var stod dykförbud på bryggan.. eh!?


Hemma har jag surfat runt, kollat på bilder av mitt närmaste utlandsresmål Kefalonia. Dit ska jag verkligen så snart som möjligt med brudarna. Jag har också ätit ett halv äpple och insett att jag verkligen borde sova för länge sen. Titta in på NK när jag jobbar på Fredag.



(There you go, my best frida!)


Back on track.

Nu börjar det vara dags för ett uppdaterande igen, känner till och med jag. Efter idag är det ingen shopping, no matter what, som gäller för mig - Ellen Bergström. Inte på ett helt år, kanske. Fast jag måste klippa mig, och kanske fixa några fler basplagg.. eh, detta håller inte! Göteborg gav mig verkligen mersmak på shopping. 

Imorgon ska jag lägga mig och öppna käften för någon komplett tokig människa som vill kolla hur det står till med mina gaddar. Hoppas de är okej, det ska fixas och trixas med min mun tillräckligt ändå så småningom för att få den supernice. När jag är klar med tandkollen hoppas jag på att det är verkligt fint väder och läge för en tripp till Annasara och Södervik + att det är lugnt på NK så att de klarar sig utan mig för jag vill njuta av sista sommarsolen. 

Idag när jag och mamma hade varit på Strömpilen mötte jag upp med Lisa och Annasara på stan. Köpte en mjukglass som kom sig väl till pass när AnnaSara drog fram sin överraskning: jordgubbar från sitt land. Det var nog den härligaste överraskningen jag har fått på länge. Vi satte oss nere vid kajen och avnjöt våra jordgubbar och vår glass, plaskade med fötterna i älven och hade det riktigt mysigt i solen. Tack för stunden homies. 

Nu är det hög tid för mig att slänga omkull mig och somna gott. Tjenixen!

RSS 2.0