Once again

Då var det återigen dags för lite fart i lådan (lägenheten) på Tjärhovsgatan. Anna är här och hjälper till med stämning och höga skratt. Idag har jag, Anna och Frida vandrat omkring och letat klänningar till Annas studentbal/student. Så klart fanns den snyggaste och första klänningen inte rätt storlek på MQ så vi letade vidare. Tillslut hamnade vi på Kii och hittade en klänning som var värd sitt pris. Det blev ett hemköp på den för att känna efter lite mer. Skor var också nödvändigt och Frida hade verkligen ögonen med sig. De landade på ett par svarta pumps! Shoppingdagen compleated! 

   

Anna kom på en "kul" idé när vi gick till den sista affären - "Vi testar att prata engelska. Undrar om andra tror att vi är turister då?" Så det var precis vad vi gjorde, snackade engelska - knacklig insats från mitt håll men det var roligt! 
Nu har vi tagit oss hem, båda på samma cykel. Anna gjorde en kämpeinsats när hon balanserade på pakethållaren och jag pinkade inte illa som lyckades ta oss framåt utan att trilla!

Nu är det dags att göra klart lite matte och spendera tid med favorit-anna.
Ciao!

Where they play the right music.

Helgen i all ära, men visst går den väldigt snabbt? Innan man ens hunnit börja njuta så är den förbi. Varför är det så? - tiden går snabbt när man har roligt, brukar man säga...
JAG HAR GLÖMT VAD JAG HAR GJORT IDAG! (Hjälp, var är jag påväg? Det känns inte stabilt att bli senil redan nu!)

Okej nu, med lite hjälp från mamma vet jag att jag hade en lagom sovmorgon och sen cyklade iväg i snöovädret till jobbet. 4 lugna timmar senare cyklade jag hem till Tjärhovsgatan, gjorde pyttelite skolarbete (inte alls så mycket som skulle behövas) och tog emot Anna när hon dök upp efter 17:00, någon gång. När mamma kom hem och pappa hade anlänt satte vi oss ner med lite fika och spånade på musik till Carina och Gunnars 50års fest. Vi kom på en del roliga avsnitt till en musiklek som har potential att bli rätt bra!

John Mayer, yesbox!
Nu spelas musik i högsta klass.

I'm off to bed, och ska drömma lite om Svenska skolor i utlandet.
Tack care!

Isn't this ironic?

Jag vet att jag skrev om vårkänsor igår. Glöm det, jag tar tillbaka vad jag skrev - det är värsta vintern ute nu! I morse såg det ut att bli en kanonfin dag, strålande sol och inte så farligt kallt. Visst, det är fortfarande bara -2 grader... men det är SNÖOVÄDER. Verkligen, det yrar omkring stora snöflingor och allt blir alldeles vitt igen precis då man börjat tro att våren verkligen var på väg. Jag cyklade ner på stan medan det fortfarande var härligt väder, hälsade på Helena som var "bloddroppe" på stan (jättesöt, verkligen) och jag tittade in på Bibliotekscafét där Lisa jobbar idag. Passade också på att lämna igen ett par cd-skivor på bibblan (naturligtvis ett par dagar för sent) innan jag cyklade iväg till Nolia. 
Nolia, alltså.. Det måste bara varit den nya istiden på den fotbollsplanen, jag vet inte vad det var annars. Vidrigt kyligt var det i alla fall - jag har fortfarande ingen känsel i tårna. En halvtimme efter hemkomst, kanske en varm bulle skulle göra susen?



Nu hade jag tänkt avsluta, men så kom jag ihåg att jag nog ska skriva och berätta lite om gårdags kvällen. (Absolut inte om dagen, den spenderades bara i skolan - inte alls rolig.) 

Både lisa och Helena har fyllt 17 härliga år och vi ville fira dem så klart. Strax innan sju klev 4 härliga tjejer in på Costas mitt emot Schmäck. En urgullig tjej kom och visade oss var vi kunde hänga av oss och sedan dukade hon upp ett bord till oss. Costas är en grekisk restaurang och vi hamnade verkligen i en grekisk oas mitt i kalla gråa Umeå. Dämpad belysning, levande ljus, stora fototapeter med typiska grekiska hus, självklart den grekiska musiken,  vattenkaraffer på borden och mycket folk som pratade och hade trevligt gav en härlig grekisk stämning. (Jag har inte varit i Grekland och inbillar mig säkert att allt det där var lite grekiskt bara för att vi var på en grekisk restaurang...) Vi beställde en "fetaost-röra" (Tiroxtipiti) med bröd till förrätt och mumsade snabbt i oss både bröd och röra, det var jättegott. Till varmrätt beställde jag, Annasara och Helena likadant, Lisa valde att gå mot strömmen och beställde Souvlaki medan resten beställde "Ört- och vitlöksmarinerad kycklingfilé med sås gjord på soltorkade tomater. Serveras med potatis och ris" (Kotopoulo fileto). 

   

När vi var enormt mätta och knappt kunde röra oss var det dags att faktiskt försöka ta oss till bussen. Inget firande utan blinkande lampor och technomusik, right? Vi fick vår dos på Bowling Centrum. Det var roligt att bowla, det blir inte varje helg direkt. Faktiskt måste jag erkänna att jag inte alls var usel på det där med att rulla klot. Som en extra suprise dök Emil upp från ingenstans på bowlinghallen, verkligen roligt att träffa gamla klasspolare!
Mellan den andra och sista omgången bowling fick Lisa sitt paket från oss andra. Det var ett armband från Pilgrim som passade Lisa som handen i handsken. Vi tog oss hem med buss, jag och Helena slocknade vid 2 och vi var helt nöjda med kvällen. 

That's it, Ciao!

Fredagskänsla

Var jag än vänder mig strålar vårkänslor mot mig. Alla verkar ha någon att slänga en lycklig blick på. Gamla som unga, oväntade som väntade. Till och med naturen verkar le mot allt i sin omgivning. Vissa dagar är jag inget undantag, och andra dagar är jag absolut ett undantag. Då är jag inte på något håll fylld med vårkänslor upp till öronen. De dagarna då jag är precis som resten av omgivningen, lycklig och sprallig, känns allt lätt och väldigt överkomligt. Ett gott skratt förlänger livet, right? 

En lektion kvar innan en hel helg ledigt - See ya!




Idag - Fredagsmusik: 
Jack Johnson - Better together
Jack Johnson - Breakdown



Det blir lite... fräscht!

Eukaryoter, Algblomning, Prokaryoter, Cellkärna, 3 domäner, 5 riken, Cellmembran, Celldelning... o.s.v - JAG VILL INTE HÖRAA MER!
Nej verkligen, nu är det nog. Naturkunskapsdiagnos ligger på schemat i morgon. Jag har dragit på mig en ovana att plugga i sista minuten. Nu sitter jag här och har försökt trycka i mig allt om systematik, djurriket och ekosystem. Även lite fakta om en fiskdissektion. Jag är proppad med kunskap som när som helst rinner över och glöms bort. 

Idag skulle jag köpa ett par braxer av något slag, max 300kr. När jag kom hem var jag ca 800kr fattigare och bar på ett par chinos, ett par jeanstighs och en.. klänning? Vad ska jag med den till, titta på eller? Men den var så fin, jag kunde inte lämna den i affären och se den bli köpt av någon annan. Och vad är 300kr - just det, en fluglort i stora världen. Inget! Jag måste byta chinosarna för det saknades en knapp - sämst, speciellt när man vill börja använda direkt! 

Kanske måste slänga ut en bild på klänningen som är svart och vit.. Men icke! Det gick inte, uppladdningen protesterade. Så, utan bild blir det. 
Sov gott!


The day before tomorrow.

Jag funderar över morgondagen, som råkar vara en måndag. Starten på en ny vecka, vecka 13 mer bestämt. Idag är det en söndag och jag gillar inte söndagar fast man är ledig. Den är fylld med en ångestkänsla som genomsyrar den sköna känsligan av att vara ledig. Söndagen är bara en dag där man känner att man borde göra så mycket mer än vad man faktiskt gör. Det är sista dagen i frihet.. Eller så farligt är det inte, men det är en jobbig känsla att känna hur helgen bara flyger förbi och vips så är det dags för en ny vecka med stress, krav och måsten. Det finns inget man kan göra för att bromsa, liksom.


Igår var det girlnight hos pappa på N. Obbolav. Lina dök upp först, tätt följd utav Anna. Tydligen hade jag och Lina hörts hela vägen ut i trapphuset, väggarna är lyhörda - inget annat. Vi lagade mat och kollade på bilder från Indien där Lina nyss har varit. Det blev ingen indisk mat tyvärr utan smarrig lax och klyftpotatis, en grön sallad och dillsås. Frida lyckades lista ut vilken dörr hon skulle knacka på - det hördes tydligen...! Det blev också en kladdig och chokladig variant med grädde till efterrätt, väldigt underskattat. Samtidigt såg vi på Robinson som var lite utav en besvikelse - "var är stranden?", liksom. Men det kan säkert bli bättre så småningom, eventuellt. Eller så är äventyrs/såpa-programmens tid ute, we'll see!
Vi spelade lite spel innan både Lina och Frida pyste hemåt och jag och Anna kollade på "en ängels tålamod". Peter Settman är en rolig prick, och tv-serier var bättre förr. Kolla bara på ex. SvenssonSvensson!

Nu ska jag packa ihop mig och cykla iväg till mamma. Tur att det är nära!
Tjingeling!

Ps. Har jag skrivit om skorna jag köpte i veckan? De är i alla fall snygga och sköna - typ! Mer beskrivning än så vore överflödigt.



Skynda, skynda!

Det här inlägget blir mest skrivet för att det förra inlägget inte ska vara det senaste längre. Make sense, right? I alla fall har min klass hål nu, alla är rätt utspridda men jag och Virre ska nog se på en film. Om vi orkar, eller snarare hittar någon bra film att se..
 


Lite godis i handen och trevligt sällskap vid sidan om. Toppenhål, med andra ord!
Take care!

Attjo - Prosit!


              


Nu blev jag överambitiös igen och fick för mig att skriva ett inlägg fastän klockan nu är prick 00:01. Jag vet att jag är trött, men jag lurar mig själv et tag till och skriver för hjärtats lust. (Kind of..)

Idag hade jag, tillsammans med min egna och två till klasser prov i Samhällsekonomi. Ett område som kan göras enormt stort och invecklat. Som tur var lyckades jag ordbajsa som aldrig förr, övertygade mig själv om att jag skrev genomtänkt och med god kvalité. Hoppas bara att jag lyckades lura facit med. Det är bara ett prov, av alldeles för många. 

Imorgon ska jag gå en sista dag i skolan innan det blir helg på riktigt,  såklart slutar inte den skoladagen före 16:00 men det hade alltid kunnat varit värre. Tror jag! På kvällen är det LUFF, jag ska dit en snabbis - viska med Annsi i bänkarna och sakna Lisen som är i Eskilstuna. (Om jag minns rätt, mitt minne är som en guppies.) Självklart ska ja passa på att säga hej till folk och fä som hänger runt knutarna. På lördag ska Frida, Anna, Lina och eventuellt Hellan komma till min faders lägenhet. vi planerar en trerätters middag... eller inte. Men middag blir det och sedan säsongstart av Robinson på tv4, kanske lite Singstar till och med ifall vi är på humör. Funderar på om man skulle ha bakat något?

Pappa och Amos är i fjällen i helgen, de åkte idag. Tänk så skönt att åka omkring i Hemavan några dagar. Jag hoppas de får det ordentligt soligt och kommer hem brunBRÄNDA. (Jag är nog egentligen bara avundsjuk.) Det vore rolitg att hänga med som en blodigel på någon under påsklovet till de svenska alperna och jag ska verkligen undersöka möjligheterna. Så länge jag är hemma igen till den 18 april. Då är det nämligen Ole Borud i Piteå och jag ska verkligen vara där, annars är jag bara en idiot.

Nu är det dags för kojsning. Hare fint!

När man är som bäst.

Svenska på schemat, om ganska exakt 3 minuter!

Helena stukade sin tumme på matten i morse. "Den är bruuuten".. Men hon kirrade an linda och fick handen (inte tummen) lindad och går nu omkring lite halvt handikappad. Urkul! 
Jag fattar inte vad som hände efter lunchen,  hjärnan stannade av. Jag kan i varje fall inte tänka ordentligt. 



(Extremt knepigt inlägg, bra jobbat ifall du läste till slut.)
Tjingeling!

Cinderella



I'm so getting my prince ind the end. You'll just wait and see.

Sweet dreams, i'm turning in now.

När katten är borta dansar råttan på bordet.

                

Had a tough night? Then it makes you two. 
Rakarou, hare!

PS. Det finns en enormt god brownie-liknande kaka på tjärhovs. Välkommen!

OH NO!

Jag kraschade min "sideboard-lampa". Jag är förkrossad, den var så snygg. Den är typ snygg fast den ligger i flera hundra tusen bitar på golvet i rummet. Åh, så typiskt. Jag har redan kraschat en likadan när vi bodde i Kasamark. Too bad, faktiskt. 

Nu blir det: Frukost, dammsugning, plocka ner tvätten och snygga till här hemma innan Anna och Frida dyker upp.

Tjingeling!

One night, only!

Hemmabakade havrekex, (thanx gandma') lagom belysning och en snygg dator framför sig. Nu är det myskväll på Tjärhovsgatan. 18. 
Innan jag dök upp här för ca 30 minuter sen var jag hemma hos fadern och befriade datorerna från så många sladdar som möjligt. (Det finns numera trådlöst internet där.) Hemma hos mamma är det sladd som gäller fortfarande, men det är bra det med.

Veckorna och dagarna går snabbt. Samtidigt som jag tycker att det går förfärligt sakta vissa stunder/dagar. Man kan visst inte bestämma sig såhär dags på dygnet. Att jag är tonåring och byter åsikt typ varannan timme gör förmodligen inte saken bättre. Tänk att det har gått två veckor sen jag sov första natten i stan. Det är nästan vansinnigt, som om jag har minnesluckor från de veckorna. Jag kan inte komma ihåg vad vi har sysslat med i två korta veckor. Hmm, kanske får försöka kontakta hjärnbanken där uppe. 

Nu är det ganska snart dags för sängen, skönt. Fast min säng har inga ben ännu så jag ligger nästan på golvet. (Det är sådär modernt, tror jag!)

Tjenixen, superblixten!

Ps. Bjuder på en bild från fjällen förra veckan.. (Det slutade fungera med uppladdningen efter denna..)
               

Sovande vaken..

"Trött, trött, trött - tjejen här är jättetrött. Hon är så trött för hon är.." (Jag kommer inte på ett bra ord som rimmar, måste bli en öppen lucka istället.)

Idag har jag hunnit med mycket. (Trodde jag, listan kommer blir super-short!) 
-Skola.
-Sola.
-Frisera.
-Hälsa på Nk.
-Kolla internet hemma
-Hängt på Tjärhovsg.
-Cyklat till Midgård.
-Vandrat på stan.
-Haft sällskap av Annsi.
-Pluggat Spanska.

Nu håller jag på att bli förkyld, eller sjuk - Jag vet inte. I alla fall är det en stor klump i halsen som klart är i vägen när jag också ska klämma ner krubb eller dryck i den smala strupen. Det gör ont och jag är väldigt trött! (Hade jag redan nämnt det eller?) 
Internet i vårt hus... Dock inte befriad från navelsträngen än, det är bara shit med trådlösa manicker. Alltid är det något som krånglar och är fel, no matter what. 

På återhörande!
/ Ellen

You, you, you, I, I, I.

Jag är uppriktigt ledsen att jag har varit väldigt frånvarande med mina grymma inlägg. Egentligen finns ingen ursäkt, men om jag ändå ska klämma fram en så får det bli att vi nu har flyttat. Dock har inte internet flyttat med oss, det blev kvar i Kasamark och det har inte dykt upp något i stan ännu. Jag tänkte på det här med Kasamark och den nya familjen som bor i vårt gamla hus. De fick en ordentlig rivstart när de flyttade in. Första helgen var det en enorm fest på skolan med vakter och insläpps listor. En bil med ungdomar voltade när de var på väg tillbaka till stan. Som om inte festen var en sällsynt och omskakande händelse i Kasamark började det också brinna i förrådshuset på skolan i söndags. Om jag vore den nya familjen i Kasamark 250 skulle jag fundera både en och två gånger på till vilken knepig by jag egentligen hade flyttat till...

Egentligen är det bara tur att jag hinner slänga ut tt inlägg nu. Jag ska nämligen till fjällen senare i eftermiddag. Det blir nog trevligt och jag hoppas verkligen att jag har med mig allt som kan tänkas behövas. Innan jag åker hem till lägenheten nu ska jag fixa:
1. Frimärke och kuvert.
2. Lösa kontanter.
3. Godis
4. Posta kuvertet
Jag har redan handlat ett par slalomglajjor och vantar. En jacka köpte jag faktiskt förra veckan. Så nu är jag ordentligt utrustad inför några härliga dagar i Hemavan.
Det är säkert något mer som jag borde göra men som jag glömmer bort. Jag ska absolut inte glömma att jag ska vara hund vakt idag några timmar också medan mormor är hos tandläkaren.

Frida klippte sig förra tisdagen, Lisa klippte sig igår och jag ska klippa mig på tisdag. Wow, alla vill bli av med hår nu alltså, och det är fullt förståeligt. Ibland vill man bara vara lite snyggare än innan och då är klippning en godkänd behandling.

(Det är tusen saker som jag har sysselsatt mig med under dagarna då jag inte har skrivit som jag skulle vilja dela med mig av. Jag har inte tid tyvärr och jag skulle förmodligen bara skriva något osammanhängande som ingen skulle förstå mycket av.)

Nu är det dags för avgång, ska cykla förbi Nk på vägen hem.
Ha det gör-bra!


RSS 2.0