YES, I MADE IT...!!

Jag har tagit ännu ett steg in i vuxenvärlden idag. Kanske ett utav de viktigaste dessutom. För visst är det så att man måste kunna laga mat när man är vuxen? Det går inte att leva på halvfabrikat, mammas mat eller alternativ ingen mat hela livet? Jag tror inte det i alla fall och idag lyckades jag göra en paj på eget bevåg. Nåväl, mamma lämnade mig ett recept som hon skrev direkt ur huvudet (sicken fantastisk kvinna) men jag känner mig omåttligt stolt i varje fall. Pajen, som bestod av skinka, ost, pesto och vitlök gick absolut och äta och bäst av allt: Jag fick mat kvar till MATLÅDOR! Inte nog med att jag gjorde mat, jag fixade också kaffe och rörde ihop en efterrätt på fem snabba minuter, himmel alltså!


Jag hade underbart middagsbesök av min käraste väninna Anna, som också har fotat kvällen (och min paj). Kika in på hennes blogg för fler bildbevis. Annars återstår bara för mig att säga tack för ikväll, nu är jag för sent ute - IGEN..

TJINGELING


Fredag ända in i benmärgen.


Jag vet inte vad det var för dag när jag klev upp i morse. Har det verkligen inte gått två dagar sen dess? För mig känns det i alla fall som om det här dynget aldrig skulle ta slut. Jag började tidigt med att skjutsa mamma till flyget, 06:15 rullade vi från Teg. Sedan stökade jag omkring hemma, plockade in/ur diskmaskinen, vek ihop torr tvätt, åt frukost, gjorde mig klar och åkte till skolan.

Min skoldag slutade efter fyra och lämnade mig - inte så mycket smartare än jag var innan jag kom dit. Jag hoppas helgen ger mig tid att bearbeta diverse saker som ska hinnas med från tills veckan drar igång. Kan jag snälla få två söndagar, någon som kan låna ut sin?

Jag och Sofia huttrade oss fram till Taj Mahal där vi precis på spillevippen fick ett bord. Maten var som alltid god och vi gick mätta därifrån. Sedan landade vi i tv-soffan och drack kaffe, knaprandes på popcorn och vindruvor. Vilken sagolik fredag. Förutom att det är iskallt, regnar, man är totalt slutkörd och väskan väger ett ton. Tack för en trevlig kväll Sofia!

Tjingeling!


It's really autumn now.

Strange how different places affect the soul. I'm at my absolute favourite place in this town now. An hour can pass by and if you ask me I would guess it was just a minute.

Daydreaming is so easy when I'm here. Forgetting whats waiting back home feels like the easiest thing in the world. When I'm here, I fantasy about people from an other time, hundreds of years ago when the world was nothing like it is now. Maybe someone were sitting right here where I'm sitting now, watching the leaves slowly falling to the ground. Daydreaming of an other time when things were different, wondering how it would have been to live then.

This place put peace in my soul.

Valvaka till sent in på natten.

Jag trodde verkligen inte jag skulle tycka valvakan var så spännande! Det är verkligen svårt att koncentrera sig på historia, biologi och matte nu. Vad skönt det ska bli i morgon när allt är klart, alla röster är räknade och det är bara att gilla läget, hur det än blev. Tills dess ska jag fortsätta följa tappade och vunna procentenheter men samtidigt plugga in centralhistoriska begrepp och epokhändelser.

Idag har jag haft en riktig söndag. Sett repriser av helgens tv-program, tagit promenad, suttit i solen och läst en bok och verkligen bara slappat. Äntligen har jag fårr testa att ha en ledig söndag, mycket skönt!

Tjingeling!

Pappa drar hit er alltså?

Nu trillar ni allt in undan för undan, men först efter att pappa fick sin tid i rampljuset! Nåväl, det är jag bara glad för. Det är trots allt lite roligare att skriva när det visar sig att någon fler än jag själv tycker det är en gnutta intressant att hänga med mig i vardagen.

Jag har fått mycket pa100 gjort idag och det känns så bra. Det där projektet som jag hade ångest för under våren, glömde under sommaren och fick panik över när vi började för snart en månad sen, det har visat sig känna riktigt roligt. Något som däremot inte gått så bra i veckan är prioriteringen av historieplugget. jag har verkligen inte lyckats sätta mig ner och göra det där. Det får bli imorgon, som med allting annat!


För övrigt kan jag meddela att jag har vispat ihop en sanslöst god morotskaka ikväll. Det tog endast 3 minuter innan den stod i ugnen. Hur är det möjlig, undrar ni nu? Jag ska avslöja trixet, faktiskt! Det hela var en pulvermix som man kan köpa i helt vanliga matbutiker. Det enda man behövde göra var att tillsätta 2 dl vatten till pulverblandningen och vispa. Sen skjuts in i ugnen och den blev bara så god! Nu var det till och med så att pappa hade fått ta hem tre stycken blandningar morotskaka så jag har en på lager, helt perfekt om det blir impulsbjudning någon gång!

Tjingeling!

Raindrops keep fallin' on my head.

AH, jag blir tokig om det ska fortsätta regna såhär. Nej, jag är inte gjord av socker men den här mängden får vem som helst att spolas bort. Helt underbart med bilen idag, synd att jag måste springa fram och tillbaka till parkeringen för att byta p-lapp så att det ändå ser ut som om jag cyklat till och från skolan. Snart ska jag ha en träff med min handledare i pa100 och prata om min projektplan. Känns som om det här projektet kanskr inte kommer bli sådär jobbigt som det verkar vara för alla som gjort det tidigare! Fast samtidigt, man ska inte ropa hej innan man är över ån, eller hur var det?

Glöm inte: www.ellenspingermilen.webblogg.se

TJINGELING

MY PAPA IS NICE..




Isn't he just gorgeous?

Tjingeling!

Umeå, from it's best side.




On my way home from school today I was passing a park. It's an old piece of land that's been there for hundred of years, but just as I was passing I realized I've never sat my foot in it. As I looked further in to the trees I saw the most beautiful place. The sunshine was glittering through the boscage of trees, creating a magical spot right under a big tree by the end of the park. I couldn't resist the feeling of have to go there. I couldn't, and didn't wanted to, stop my feet from walking right towards it. I sat down on a bench and let my eyes wander from one beautiful view to an other. Admiring the breathtaking sight of trees filled with autumn-coloured leafs. The river calmly and silently passing by like it done through all times.

Sometimes you got to raise your eye and look around. There are beautiful places all around if you could open your eyes every now and then. Have a wonderful night everyone.

Psst, missa för allt i världen inte!

Jag har startat en nya blogg som jag kommer köra parallelt med den här. På den andra bloggen ska jag skriva om träning och allt som har att göra med det. Den är till för projektarbetet och det vore roligt om ni ville titta in även där emellan åt. Välkommen!

www.ellenspringermilen.webblogg.se

Tjingeling!

So, Sally can wait - she knows it's too late!

Det här har inget syfte. Det här inlägget menar jag. Som vanligt tänker jag minst tusen grejer per dag som jag utan problem skulle kunna och vill skriva ner här. Saker om dittan och dattan som egentligen inte heller har något syfte men är mer konstateranden som vore kul att läsa vid ett senare tillfälle. Om mindre än en timme ska jag befinna mig på NK och jobba i tre ynka timmar. Tjäna penigar känns en aning mer värt än att bocka av avklarade matteuppgifter.
TJINGELING!

Fullt ös - medvetslös!

Den här veckan ser ut att bli extremt fullproppad med diverse uppgifter. Nu snackar jag inte bara om uppgifter som i att räkna matte, kemi eller fysik. Utan även om uppgifter som att ANDAS, SOVA, ÄTA! De där är ju de som absolut borde prioriteras i första hand, men det är svårt. Jag har inte fallit in i den där rytmen när allt rullar på av sig själv. Emellan åt måste jag stanna upp och ta några djupa andetag för att kunna slutföra dagen.

Idag hoppade jag på spinningcykeln för första gången efter sommaren. Det var en utmaning och jag är glad att det var ett 40 minuters pass. Det känns direkt när man har haft ett uppehåll. Jag kände under passet hur fantastiskt spänd jag är i mina axlar. Kanske har jag tappat tekniken helt, eller så kan det bero på att jag stressar mer eller mindre hela tiden. I alla fall något att tänka på, en massage skulle vara ljuvligt för att lösa upp alla muskelknutar som jag vet finns där.

Nu är det dags för sömn. Tjingeling!

Ett besök hos de röda dropparna gjorde susen!

Jag tror jag har gömt att nämna en sak som inträffade för en vecka sen när jag var på väg till skolan. Stressad som vanligt. Jag cyklade, och det snabbt, tills det tog mer eller mindre stopp när jag krockade med en annan cyklist nere i tunneln i anslutning till kyrkbron/döbelns park. Jag klarade mig undan väldigt lindrigt med ett stort och ganska fult blåmärke på höften. (Gick bra för den andre personen också, jag lovar att jag kollade.) Samma dag som jag krockde hade vi Yoga på Friskvården, det var minst sagt spännande att göra massa rörlighetsövningar med ett mörbultat ben.


Men till the point...: Jag har anmält mig som blodgivare! Idag på väg hem från skolan råkade jag titta bort mot blodcentralen och tvärvände riktning med Helena i släptåg. "Nu ska här tappas blod" tänkte jag och klivade rakt in till receptionen där jag svarade på en massa frågor om min hälsa. Sedan togs det prover som ska kolla om jag får lämna blod i framtiden. Det är verkligen trevligt där, speciellt när bästa Carina jobbar och man får fika! Så nu ÄNTLIGEN har jag pallrat mig förbi där och gjort ett försök i alla fall. Håll en tumme för att de får fortsätta sticka mig, jag tycker det är så läckert allt det där!

Tjingeling

Måndagmorgon, och mitt huvud känns så tungt...

Jag trodde det här med att blogga stup i kvarten skulle kännas som vardagsmat när skolan ändå startat och det är fullt ös hela dagarna. Tji fick jag, inte har det varit mycket aktivitet här de senaste dagarna.. veckorna.. månaderna? Nu ligger jag på en madrass ute hos Helena i Hössjö efter en skönt aktiv måndag och en härlig vardagslyxig eftermiddag och kväll. Efter en smarrig grillmiddag tog jag, Helena, Johan och Eva tag i ved-stapling innan det blev efterrätt och historieplugg för min och Helenas del.


En go & gla bild från någon gång i vintras på AnnaSara och mig.

I morse åkte jag och Anna upp till IKSU. Förutom att löpträna på bandet hade jag anmält mig till ett Aqua-pass på förmiddagen. Det var en väldigt underlig känsla att göra alla de där röreslserna som påminner om Aerobics - i vattnet. Jag ville röra på mig lika snabbt som instruktören uppe på land men det gick i snigelfart med vattnets motstånd. Sedan kan jag utan tvekan säga att jag sänkte meddelåldern där inne, mycket! Alla tanter och gubbar var så goa och glada. Alla verkade känna alla mer eller mindre och de lyste som små solar när instruktören drog igång passet. Det kanske inte blir Aqua för mig varje måndag morgon, men någon gång nu och då kan jag absolut tänka mig att veva omkring i vattnet - det var flåsigt!

Tjingeling!


Jag vill ha FRULLE nu.

Morsning korsning i lingonskogen!

Jag har drömt så mycket konstigt i natt och det slutade med att jag i drömmen skulle gå på toaletten. Istället för att göra det jag skulle där på toan så vaknade jag med ett ryck och kände att jag faktiskt vad kissnödig. Jag har haft sådana drömmar flera gånger den här veckan. Vad beror det på?

Annars har jag intagit lägenheten på Tjärhovs nu när mamma tagit sitt pick och pack till Göteborg i några dagar. Jag kommer inte vara hemma så mycket i helgen eftersom jag jobbar både idag och imorgon men det är skönt på kvällen att stänga in sig i en tyst lägenhet. På friskvården just nu snackar vi mycket om stress och stresshantering. Det är en fantastisk kurs! Ämnen som man har nytta av i vardagen känns 1000 gånger roligare och lättare än till exempel matte d och fysik b. Igår hade jag extremt lite ork och varje liten motgång framkallade krokodiltårar. Det är inte så ovanligt nu för tiden, vattenfast mascara är ett måste på dagarna.

Jag håller på att starta upp och fixa till en blogg på sidan av den här. Den ska jag har till projektarbetet och den tar tid att meka med. Hoppas på att den är värd tiden!

Tjingeling

RSS 2.0